Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

DeelBewust

11 april 2015

Aardgenoten,

Afgelopen week lazen we alarmerend nieuws over de zogenaamde Neonicotinoïden. Het is een veel gebruikte groep gifstoffen in de landbouw. In dat laatste woordje schuilt het probleem. Het gaat namelijk niet om landbouw, maar om landafbraak. We weten dat, maar beseffen dat niet of onvoldoende. Onderstaand inzicht van onze grote leermeester kan helpen dat besef dieper te laten inzinken, het is nodig. 

Besef, omarm en deel!
You carry Mother Earth within you. She is not outside of you. Mother Earth is not just your environment. In that insight of inter-being, it is possible to have real communication with the Earth, which is the highest form of prayer. - Thich Nhat Hanh -
Lyme
Terwijl ik deze nieuwsbrief tik, hoor ik op het nieuws dat het RIVM een landelijk onderzoek naar Lyme wil starten. Jaarlijks krijgen 25.000 Nederlandse Aardgenoten Lyme. Hierover kan ik wel het een en ander schrijven, maar dat is verboden. Wel kan ik melden dat -ondanks dat ik er het mijne van denk- Ortho Health Foundation in juni een cursus Behandelprotocollen Ziekte van Lyme geeft. 

Handig!
Het is niet altijd eenvoudig te vinden en te onthouden, waarvoor etherische oliën precies geschikt zijn. HeelBewust heeft daarom een fantastische toepassingstabel van Physalis beschikbaar gesteld!

Namasté
Rob Greuter

 

Multi Dag & Nacht Mama

Allerbeste multivitamine rondom zwangerschap en lactatieperiode, met bioritme-ondersteuning!


Multi Dag & Nacht Mama van Vitakruid is een aanzienlijke innovatie op het gebied van multivitaminen & mineralen en gaat een flink aantal stappen verder dan andere multi’s. De Multi Dag & Nacht Mama is zo samengesteld dat er rekening is gehouden met de extra voedingsstoffen voor de gezondheid van de moeder maar vooral ook van het kindje. 
De behoeftes van vrouwen die zwanger willen worden, in verwachting zijn of borstvoeding geven zijn nu eenmaal anders. Bij de samenstelling van de Multi Dag Mama is naast de extra behoefte voor zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven ook rekening gehouden met het bioritme. 

Multi Dag Mama
Extra behoefte tijdens zwangerschap (dagformule)

De Dagformule bevat o.a. Quatrefolic®, 600 mcg, een superieure vorm van foliumzuur. Deze lichaamseigen en actieve vorm van foliumzuur (5-methyltetrahydrofolaat) is gebonden aan (plantaardig) glucosaminezout. Dit is de absolute top en de meest stabiele vorm van 5-MTHF, de actieve vorm van foliumzuur, met de hoogst mogelijke biologische beschikbaarheid. De Multi Dag Mama bevat ook extra choline, een must have, wanneer je zwanger bent.  Choline is in alle weefsels aanwezig als essentieel onderdeel van fosfolipiden. Het lichaam slaat het niet op in één bepaald weefsel maar het komt in relatief hoge concentraties voor in essentiële organen zoals hersenen, lever en nieren. De placenta van zwangere vrouwen is een andere plek waar veel choline wordt opgeslagen. Choline is belangrijk voor een goede ontwikkeling van de foetus. De Multi Dag Mama bevat tevens actieve vormen van de verschillende B-vitamines. De B12 bevat zelfs 2 soorten van de actieve vorm zowel methylcobalamine als adenosylcobalamine. Voor de verhoogde behoefte aan ijzer is door ons gekozen voor de goed opneembare en maagvriendelijke ijzerbisglycinate met een dosering van 25 mg en in de Multi Nacht Mama nog eens 15 mg. De dosering biotine is verhoogd, dit is ook een belangrijke stof tijdens de zwangerschap. Extra magnesium zit zowel in de Multi Dag Mama als in de Multi Nacht Mama en wel in de mooie verbindingen bisglycinaat en citraat. Voor andere extra suppleties die goed zijn voor zwangeren zijn te vinden in de Multi Nacht Mama. De samenstelling van de Multi Dag Mama zijn afgestemd op het bioritme en op de synergie van de verschillende vitamines en mineralen.

Multi Nacht Mama
Extra behoefte tijdens zwangerschap (nachtformule)

Er wordt vaak gewaarschuwd voor de gevaren van een te veel aan vitamine A voor zwangere vrouwen, terwijl de behoefte hieraan wel degelijk tijdens de periode van de zwangerschap en borstvoeding hoger is. Bij de samenstelling van de Multi Nacht Mama is gekozen voor een veilige en toch een belangrijke dosering van vitamine A in de vorm van retinol acetaat en 6 mg natuurlijke bèta caroteen. Dit zal nooit leiden tot een te hoog vitamine A gehalte.

Vitamine D, ijzer, magnesium, calcium en zink hebben een gunstige invloed op het  celdelingsproces en dragen bij aan het proces van celvernieuwing. Calcium speelt een rol in het proces van celdifferentiatie. Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten en vernieuwing van weefsel en biedt ondersteuning bij detoxificatie via de lever. Wanneer de lever goed blijft functioneren kan het lichaam zelf herstellen en reinigen.

‘s Nachts heeft het lichaam meer behoefte aan de in vetoplosbare vitamines. De Multi Nacht Mama voorziet in extra vitamine D3 met een dosering van 25 mcg en vitamine E in de goed opneembare vorm D-alfa-tocoferol acetaat 30 mg. Vitamine F, K2 en Ascorbyl palmitaat (vitamine C). Deze in vetoplosbare vitamine C is van belang voor het normaal functioneren van het zenuwstelsel en de psychologische functies. De in vetoplosbare vitamines zijn vitamines die we nodig hebben als anti-oxidant ter bescherming van de cellen tegen schade door vrije radicalen waar we aan blootgesteld worden mede door de druk van het huidige leefmilieu.

Om de ontwikkeling van het kind zo optimaal mogelijk te laten verlopen is er een extra behoefte aan jodium maar vooral ook mineralen zoals ijzer, boron, magnesium, calcium, molybdeen, kalium, selenium en zink. De Multi Nacht Mama voorziet in deze extra behoefte.
Lees meer!
Met al hetgeen HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde! 

Silver Care wasmiddel

Ecologisch wasmiddel voor aardingslakens!


Silver Care is speciaal ontwikkeld voor beschermend wassen van aardinsglakens en aardingskussenslopen. De zilverdraden in de stof worden door dit ecologisch verantwoord wasmiddel optimaal beschermd en behouden daardoor de langst mogelijke levensduur en krachtigste werking!

Vanzelfsprekend is dit ecologisch wasmiddel ook geschikt voor het wassen van al het andere wasgoed!
Silver Care beschermt niet alleen aardingslakens maar ook de gebruikers ervan en het milieu. Het bevat geen kleur- en geurstoffen, complexeermiddelen (fosfaten, fosfonaten, carboxylaten), conserveringsmiddelen, enzymen, gentechniek en petrochemicaliën. Alle ingrediënten zijn 100 % biologisch afbreekbaar.

Inhoud
1000ml
(Voldoende voor minimaal 20 flinke wasbeurten, 50ml per wasbeurt. In de praktijk blijkt 30ml al voldoende te zijn voor het goed wassen van enkele lakens. Daarmee haal je ruim 33 wasbeurten uit 1 fles).

Ingrediënten
Zeep van raapzaadolie 5-15%, suiker oppervlakte-actieve stoffen 5-15%, kokosvetalcoholsulfaat 5-15%, plantaardige alcohol (ethanol)1-5%, gesulfoneerde castor olie < 1%, citraat < 1%, water.
Lees meer!

Biologische plantaardige oliën

100% puur, natuurlijk en met biologisch certificaat!


Biologische Jojoba olie zit al enkele jaren in het portfolio. Nu worden daar de biologische plantaardige oliën van Physalis aan toegevoegd. Een voor een. 

Physalis plantaardige oliën
Physalis biologische plantaardige oliën worden verkregen door eerste koude persing van zaden en noten. Zo behouden ze al hun waardevolle essentiële vetzuren, vitamines en antioxidanten. 
Physalis plantaardige oliën zijn 100% puur, natuurlijk en biologisch gecertificeerd. Enkel natuurlijke vitamine E en rozemarijnextract worden toegevoegd om oxidatie van de olie tegen te gaan. Exclusieve 100% recyclebare Miron flesjes gemaakt uit violet glas zorgen voor een optimale bewaring van de olie. De oliën zijn gecertificeerd door BE-BIO-02.

Plantaardige oliën worden al eeuwenlang gebruikt om de gezondheid te bevorderen en om huid en haar te verzorgen. Essentiële vetzuren (Omega 3, 5, 6, 7, 9) houden de huid soepel en jong. Ze hydrateren en voeden de huid en zijn bijzonder geschikt voor droge, gevoelige en onder andere door de zon beschadigde huid.

Plantaardige oliën samen met essentiële oliën
Plantaardige oliën zijn bij uitstek geschikt om als drager voor essentiële oliën te dienen. Essentiële oliën (etherische of aromatische oliën) zijn de geurige, vluchtige bestanddelen van geneeskrachtige planten, kruiden, bloemen, vruchten, zaden en noten. Het zijn natuurlijke, uiterst krachtige stoffen die talloze cosmetische en gezondheidstoepassingen kennen.

In functie van het doel en van de gebruikte essentiële oliën worden onderstaande verdunningen aanbevolen:
Lichaamsmassage: 2,5 à 5% essentiële olie of 5 à 10 druppels per 10ml plantaardige olie
Gezichtsolie: 1% essentiële olie of 2 druppels per 10ml plantaardige olie
Aromatisch bad: 3 à 5% essentiële olie of 6 à 10 druppels per 10ml plantaardige olie
Lokaal gebruik: voor bepaalde toepassingen worden veel hogere concentraties toegepast (> 20%), bijvoorbeeld bij problemen met spieren en gewrichten.
Lees meer!
Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!
 
HeelBewust van symptoombestrijding naar heling!
Het mooie aan natuurgeneeskunde is dat er vele wegen naar Rome leiden. Het lastige eraan is dat het moeite kost om nèt die aanpak te ontmoeten die je wel verder brengt. De aanpak die past bij de persoon, zijn geschiedenis, levensfase en natuurlijk de ziekte of de klachten. HeelBewust doorziet dat en blijkt telkens weer in staat om mensen de goede kant op te laten bewegen, met plezierig stemmende resultaten!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

T  +31 (0) 316 842 769
M +31 (0) 642 994 326
Email
Facebook
Twitter
Website
Forward
Share
Tweet
Share
Copyright © 2015 HeelBewust
HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld


Adresgegevens
HeelBewust
De Meerpaal 5
6916DE Tolkamer
Nederland

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. 

afmelden voor de nieuwsbrief    voorkeuren bewerken