Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

DeelBewust

16 mei 2015

Hersengenoten,

Het brein krijgt deze dagen nogal wat aandacht in de verschillende media, o.a. via de DWDD lezingen. En zo wordt er ook een Alzheimer symposium georganiseerd in de Beurs van Berglage, door iniatiefnemer Fred Matser, BeBright en Alzheimer Nederland. Redelijk bijzonder is de komst van spreker Deepak Chopra, door de Volkskrant zonder blikken of blozen 'omstreden' genoemd. Tsja, wie er wel en niet omstreden? Pure framing wat mij betreft. Noem niemand omstreden, of noem iedereen in zo'n artikel omstreden. 

 
Dr. Deepak Chopra gaat e.a. vertellen vanuit de Ayurveda, dat kan heel interessant zijn. Zelf heb ik ook een en ander bijeen gerommeld, waarbij ik pluk uit de reguliere geneeskunde, de Ayurveda en TCM. Maar goed het is en blijft pure symptoombestrijding. Om de onderliggende oorzaken te kunnen zien is verdieping in de 5 Biologische Natuurwetten (5BL) van dr. Hamer noodzakelijk. In mijn ogen een gemiste kans voor dit symposium. Van de andere kant ook weer niet zo gek, 5BL is bij teveel mensen nog volstrekt onbekend, en het is en blijft gecompliceerde materie, vooral wanneer de psyche erbij is betrokken, met name de constellaties van de verschillende herstelprogramma's die steeds afgedraaid worden. 

Afgelopen maandag was ik bij de EM dag, dat ga ik vaker doen! Vooral de informatie van Bio Ron was leerzaam voor mij. Met producten zoals PrimeFulvic help ik van alles en nog wat oplossen bij dieren. Ron vertelde veel over voeding en bodemkwaliteit, vooral ten aanzien van paarden. Ze worden gewoon ziek door verkeerd hooi en te vroeg de weide opjagen alwaar ze langdurig kort gras gaan eten, terwijl ze beslist lang gras nodig hebben, en natuurlijk de nodige kruidenplanten, die in zo'n weide horen te staan, dat soort zaken. Om het probleem met hooi aan te pakken heeft hij de website paardenhooi.nl in de lucht gebracht waarmee mensen elkaar aan gezond hooi kunnen helpen, mooi!

Huishoudelijk
Deze dagen druppelen de verse en nieuwe Dragon Herbs producten binnen, blij mee! Ook de bijzonder mooie Opus 2 Aroma Diffusers zijn inmiddels gearriveerd! En er is een aanvang gemaakt met een DIY pagina. Als eerste zelfmaker is deodorant beetgepakt. De komende weken wordt DIY uitgebreid. Ook zijn kakelverse Jade eitjes binnen, ze zijn werkelijk prachtig! 

Lentesmoothie
Regelmatig maak ik een van mijn favoriete smoothies, hij is heerlijk en supergezond, deelbaar dus! Steevast drink ik deze smoothie met het glazen Calamus drinkrietje. Omdat deze vanzelf stevig is, kan er ook flink mee geroerd worden. Dat is handig als de smoothie wat dikker is geworden na het bewaren ervan in de koelkast. 

Ingrediënten
1000-1500 gram aardeien
1 banaan
1 tl gemberwortel (geraspt)
100 gram goji bessen
1 el honing
1 tl kaneel
1 tl kelstisch zeezout
1 el lucumapoeder
300-400ml gevitaliseerd water

Blenden (eerst de goji bessen met water) in een goede, krachtige blender en smullen maar!

Foodography
Gisteren stuitte ik op een Israelisch restaurant dat speciale borden heeft laten maken. Je kan er een smartphone in plaatsen om zo eenvoudig foto's te maken van je gerecht. Dat scheelt weer gestuntel ;) Ze hebben er een compleet 'Foodography experience' van gemaakt, wel geinig. Het trok vooral mijn aandacht omdat het voor mij bruikbaar zou kunnen zijn voor productfotografie!
Namasté
Rob Greuter

 

Shiva Lingam

De wonderlijke kracht van Shiva Lingam stenen!


Shiva Lingham’s zijn langwerpige stenen uit de Narmada rivier, hoog in het Mandhata gebergte. De daarin gevonden stenen zijn glad, geslepen en gepolijst doordat ze gedurende duizenden jaren zijn meegevoerd door stromend water, tegen andere stenen botsen en schuren tegen zand en klei.
Het is een puur natuurlijk product, en dus zijn alle Shiva Limgam stenen anders van formaat, gewicht, hardheid, vorm, kleur en patroon.

Door de bijzondere vorm wordt van oudsher de scheppingskracht van de god Shiva weergegeven. Ze worden veelal door Hindoes gebruikt in een offerritueel. Nadat de steen is besprenkeld met water en melk, wordt gebeden en soms ook mantra’s gezongen. Door deze Shiva verering, hoopt men op bescherming tegen alle soorten tegenslagen, inclusief ziekte. Het besprenkelen van de Shiva Lingam met melk zegent de Hindoes met goedheid, de kracht om, ongeacht de omstandigheden, atijd goed te doen.

De kracht van de Shiva Lingam!
Shiva Lingam stenen hebben een zeer zuivere en intense trilling, met een sterk zuiverende werking. Het zal dan ook ieders huis of tempel grondig reinigen.
  • Verhoging van en controle over Kundalini-energie, ter verhoging van de spirituele ontwikkeling, ons bewustzijnsniveau.
  • Geeft hernieuwde energie aan de basischakra’s.
  • Ondersteunt meditatie en slaappatroon.
  • Verhoging introspectie, vermogen dieper naar binnen kijken. (beter in staat zijn om eigen gedrag, gevoelens, gedachten, ervaringen, herinneringen et cetera waar te nemen, beter te beoordelen en eventueel leed (met name seksueel) beter te verwerken).
  • Seksuele heling (stimuleert vereniging van tegenstellingen).
  • Herstel vertrouwen in mannelijke energie (bij dagelijkse meditatie).
  • Goede invloed op de ademhaling, doorstroming, onvruchtbaarheid (gevolgen),impotentie, onvermogen tot orgasme en menstruatiepijn.

Boodschap
De boodschap van de Shiva mingam is er een van eenheid. Het in balans brengen van Yin en Yang, licht en donker. En van het verbinden van alle aspecten van het zelf, terwijl liefdevol de verschillen in anderen worden omarmd, als uitingen van de vele gezichten van de maker. De energie van de Shiva lingam brengt fysieke kracht, emotionele liefdevolle acceptatie en spirituele verlichting.

Oorsprong
Er wordt aangenomen dat miljoenen jaren geleden een meteoriet terecht kwam in een gebied van India dat we nu kennen als de bron van de rivier de Narmada. De enorme hitte van de botsing van de meteoriet met de aarde fuseerde het ijzeroxide uit de meteoriet met aards gesteente. Lange tijd later begon daar water te stromen, er ontstond een rivier. De combinatie van verschillende unieke factoren, vormden uiteindelijk de stukken gesmolten materie tot de kenmerkende ovale vormen van de Shiva Lingam stenen. Een opmerkelijk verschil met de dunne en platte stenen die doorgaans in rivierbeddingen worden gevonden.

Deze bijzondere uitgerekt-eivormige stenen zijn natuurlijk gevormd uit het mineraal cryptokristallijn kwarts, met ijzeroxide afzettingen. Ze bestaan grotendeels uit microscopische kwarts, met een dichtheid die sterk overeenkomt met die van smaragd. De stenen zijn bruin en grijs met markeringen van roodgetinte strepen, vlekken, ringen en/of cirkels. Deze markeringen, beschouwd als geestelijk gunstig, zijn onderdeel van de meteoriet materiaal. Deze markeringen zijn afkomstig van het meteorietmateriaal en worden beschouwd als spiritueel gunstig.

Het is een heilige steen binnen de Hindoeïstische traditie. Ceremonieel worden de Shiva Lingam stenen ieder jaar opnieuw, verzameld uit de modderige oevers van de Narmada rivier, één van de zeven heilige bedevaartsoorden in India. De ei-vormige stenen worden daar handmatig gepolijst, een zeer tijdrovende klus. Het polijsten van een grote Shiva Lingam steen kan maanden in beslag nemen! Een aantal dorpelingen verzegelen hierna de stenen met een traditioneel mengsel van wassen en oliën.

De mens heeft altijd al bijzondere stenen verzameld, in de overtuiging dat velen ervan vaten vol levensenergie en mysterie waren. De Shiva Lingam is zo'n steen. Hogelijk vereerd en breed gebruikt voor zowel aanbidding als in rituelen.

Symbolisatie
Binnen zijn eigen vorm, symboliseert de Shiva Lingam enerzijds, zowel de mannelijke als de vrouwelijke energie, en anderzijds het kosmische ei waaruit de hele schepping is ontsproten. De roodgetinte markeringen representeren de energieke vrouwelijke energie en wijsheid, die de mannelijke drang tot creëren wekt. De vorm wordt toegeschreven aan de mannelijke energie tot creatie en kennis.

Als één van de oudste spirituele ikonen van beschaving, herinnert de energie van deze heilige steen ons eraan dat buiten de vermeende tegenstellingen tussen Yin en Yang, er een onderliggende, verenigende kracht is die de energie van eenheid met het Goddelijke creërt.

De Shiva Lingam steen is in staat om de krachtige vibrerende kracht die sterk met de energieën van Moeder Aarde resoneert, te bevatten. Daarom is deze steen verbazingwekkend geschikt om te gebruiken tijdens meditatie en slaap. Haar aardende energie kan ook een boost aan vitaliteit schenken.

De Lingam steen belichaamt ook de helende polariteiten en verenigende kracht van creatie, schepping. Hun energiën initiëren de heilige Kundalini-energie, die uit de ruggegraat opstijgende, de chakra’s activeert om zo verlichting aan te reiken.
Lees meer!
Met al hetgeen HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde! 
Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!
 
HeelBewust van symptoombestrijding naar heling!
Het mooie aan natuurgeneeskunde is dat er vele wegen naar Rome leiden. Het lastige eraan is dat het moeite kost om nèt die aanpak te ontmoeten die je wel verder brengt. De aanpak die past bij de persoon, zijn geschiedenis, levensfase en natuurlijk de ziekte of de klachten. HeelBewust doorziet dat en blijkt telkens weer in staat om mensen de goede kant op te laten bewegen, met plezierig stemmende resultaten!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

T  +31 (0) 316 842 769
M +31 (0) 642 994 326
Email
Facebook
Twitter
Website
Forward
Share
Tweet
Share
Copyright © 2015 HeelBewust
HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld


Adresgegevens
HeelBewust
De Meerpaal 5
6916DE Tolkamer
Nederland

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. 

afmelden voor de nieuwsbrief    voorkeuren bewerken