Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

DeelBewust

26 juni 2016

Rob M.M. Greuter
Vochtgenoten,

De relatieve luchtvochtigheid binnenshuis is van groot belang voor het welzijn van onder andere mensen, dieren, planten, boeken, houten meubelen, houten vloeren, elektronische apparatuur en muziekinstrumenten (snaarinstrumenten zoals harp en piano en slagwerkinstrumenten met een natuurlijk vel, denk aan een djembé).

De relatieve luchtvochtigheid in een Nederlands huis ligt meestal tussen de 40% en 60%. Een lage luchtvochtigheid geeft meer en sneller klachten dan een hoge luchtvochtigheid.
En dat is maar goed ook. De kelder alhier heeft een erg hoge luchtvochtigheid, en daar is bij warm weer niet tegen aan te ventileren. Het gebruik van een luchtontvochtiger is dan onvermijdelijk, in combinatie met juist zeer beperkt ventileren. Geheel anders dan ik dacht dus!

Anyway, ik heb e.a. uitgezocht, en een goede, geschikte luchtontvochtiger besteld. Vraag gerust als je tips nodig hebt, het is immers lastige materie, zo heb ik ondervonden. 

Huishoudelijk
Er zijn maar liefst zes loodzware dozen Heus Magazine gearriveerd, die geven we weer graag mee met iedere pakketverzending. 

Binnenkort worden vaste openingstijden geïntroduceerd, op herhaaldelijk verzoek. Een afspraak maken is dan niet meer nodig. 

De vorige nieuwsbrief is bij wijze van uitzondering, niet naar alle nieuwsbrief abonnees verzonden. Ik vermeld dat toch even, vanwege het daarin geïntroduceerde Vierdaagse Finish-pack! 

Veel leesgenoegen!

Namasté
Rob Greuter
Helping people heal themselves is my joy, it is who I am. 

 

Duidende!


Always look on the bright side of the North Sea.
- Rob M.M. Greuter - 
Nieuwe producten!

Biologische Kombu (Laminaria digitata)

Biologische Kombu (Laminaria digitata)

Kombu, een krachtig zeewier uit Ierland!


Kombu is een Bruinwier en is in het westen ook bekend als Kelp of Vingerwier. In Japan heet het kombu, kondu of dashima, in China haidai. Het is zeer rijk aan jodium, calcium en magnesium. Dit zeewier is met name geschikt voor het behoud van gezonde botten en vanwege het hoge jodiumgehalte voor gewichtsbeheersing. De vele alginaten in Kombu ondersteunen de darm- en maagfuncties, met name de spijsverteringsfuncties.

Meer over Kombu
Laminaria digitata is familie van het van oorsprong Japanse Laminaria japonica, die in China en Japan veel als groente wordt gegeten. De Japonica variant dient tevoren een uur in heet water geweekt te worden. De digitata variant heeft die voorbereiding niet nodig, en zal ook niet bitter worden tijdens het (mee)koken!

Kombu groeit van nature op rotsachtige bodems van koude, rustige zeeën. Vroeger kwam de meeste Kombu uit de zee rond het Japanse eiland Hokkaido. Dankzij moderne kweektechnieken is Japan ingehaald door landen als China, Ierland en Korea. Dit Bruinwier is doorgaans zo’n 2 tot 5 meter lang en wordt in de oceaan gekweekt aan touwen die in het zeewater hangen. Op natuurlijke wijze duurt het 20 maanden voordat Kombu geoogst kan worden. Tegenwoordig lukt dat in 12 maanden. Kombu wordt nog altijd traditioneel in de zon gedroogd. 

Inhoud
40 gram

Land van herkomst
Ierland

Ingrediënten
100% Gedroogd biologisch Laminaria digitata

Gebruik
Vóór gebruik, even afspoelen met koud water. Gebruik Kombu als groente, of kook het mee met granen, groenten en bijvoorbeeld peulvruchten zoals bonen, erwten en linzen, en je spijsvertering zal dankbaar zijn! Ook de bereiding zal sneller garen, let daar dus goed op. Een andere mooie toepassing van Kombu is het trekken van bouillons. Kombu is een basisingrediënt van Japanse bouillon (dashi, hondashi). 

Dosering
Maximaal 5 gram per dag.

Contra-indicatie
Niet geschikt voor zwangere en zogende vrouwen en mensen met een zieke schildklier.

Allergenendeclaratie
Kan sporen van schaal- en schelpdieren, zand en zeezout bevatten.

Lees meer!
Heerlijke Nori met hoge gehalten aan calcium, ijzer, jodium en magnesium!

Biologische Nori (Porphyra sp.)

Heerlijke Nori met hoge gehalten aan calcium, ijzer, jodium en magnesium!


Nori (Japans voor wier) is een roodwier (Porphyra) dat vooral bekend staat om het zeer hoge gehalte aan calcium, ijzer, jodium en magnesium. Het is tevens rijk aan natuurlijke vezels, aminozuren, mineralen en vitaminen, met name de B vitaminen (géén B12) en provitamine A. Nori bevat weinig veturen, maar wel van goede kwaliteit (omega 3, meervoudig onverzadigde essentiële vetzuren). Nori bevat 15 maal meer calcium dan krop sla en ongeveer 7 maal meer ijzer dan spinazie!

Meer over Nori
Nori is een fijn zeewier met een paarse kleurschakering, en behoort tot de groep van Roodwieren (Rhodophycee). Dit zeewier kan tientallen centimeters lang worden en hecht zich met een wortel vast aan rotsen.

Naamgeving
Algen of wieren is de verzamelnaam voor een aantal groepen doorgaans relatief eenvoudige organismen die lichtenergie via fotosynthese gebruiken om koolhydraten te verkrijgen. De algen, die wat groter en meercellig zijn en in zee en aan de kust groeien worden ook wel zeewier genoemd. Kelp zijn bijzonder groot groeiende meercellige soorten uit de groep bruinwieren, ook wel vingerwier genoemd.

Inhoud
50 gram

Land van herkomst
Frankrijk

Ingrediënten
100% gedroogd biologisch Porphyra sp.

Gebruik
Gebruik deze Nori vlokken als specerij om extra smaak en voedingswaarde te geven aan warme en koude sauzen/soepen, vis- en schaaldiergerechten, visbouillon, groente- en vleesgerechten. Met een smaak van gedroogde champignons of fruits de mer kan het goed aan brood worden toegevoegd en vergezelt het perfect soepen met fruits de mer.  Voeg Nori altijd op het eind van de bereiding toe. 

Contra-indicatie
Niet geschikt voor zwangere en zogende vrouwen en mensen met een zieke schildklier.

Lees meer!
Heerlijke Nori met hoge gehalten aan calcium, ijzer, jodium en magnesium!

Tomatensaus met zeewier

Heerlijk zilte tomatensaus met een geweldige smaakbeleving!


Goede zelfgemaakte tomatensaus is gezond. Tomatensaus met zeewier is supergezond! Deze heerlijke tomatensaus laat zich graag met veel verschillende gerechten combineren. Lekker en gezond bij pasta's, (vega)burgers, vis, schelp- en schaaldieren, salades et cetera! Dit fantastisch Zeeuws streekproduct is volgens oud recept op ambachtelijke wijze gemaakt, zonder kunstmatige of onzinnige toevoegingen. 

Heel Zeeuwsch!
​Dit moderne lokale product wordt gemaakt door Kookboerderij Spennekot met Zeeuwse ingredienten en zeewier (blaaswier) uit de Oosterschelde. De smaak is echt geweldig!

Inhoud
280ml

Ingredienten
Blaaswier, knoflook, peper, tomaat, zonnebloermolie, zout.

Voedingswaarden per 100 gram

  • Energie: 27 kcal / 96 kJ
  • Vetten: 0,4 gram (waarvan verzadigde vetten: 0,1 gram)
  • Koolhydraten: 3,2 gram (waarvan suikers 0,7 gram)      
  • Eiwitten: 1,1 gram
  • Zout: 1,1 gram
Lees meer!
Met al hetgeen HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde! 
Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!
 
HeelBewust van symptoombestrijding naar heling!
Het mooie aan natuurgeneeskunde is dat er vele wegen naar Rome leiden. Het lastige eraan is dat het moeite kost om nèt die aanpak te ontmoeten die je wel verder brengt. De aanpak die past bij de persoon, zijn geschiedenis, levensfase en natuurlijk de ziekte of de klachten. HeelBewust doorziet dat en blijkt telkens weer in staat om mensen de goede kant op te laten bewegen, met plezierig stemmende resultaten!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

T  +31 (0) 24 206 2814
M +31 (0) 642 994 326
Email
Facebook
Twitter
Website
Forward
Share
Tweet
Share
Copyright © 2016 HeelBewust
HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld


Adresgegevens
HeelBewust
Van de Veldeweg 176
6662WK Groesbeek
Nederland

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. 

afmelden voor de nieuwsbrief    voorkeuren bewerken