Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

DeelBewust

12 juli 2015

Eurogenoten,

Onder al het Euro-geweld is Schippers bezig om stilletjes de vrije artsenkeuze de nek om te draaien. Niet dat je er veel aan hebt, de meeste arten doen maar wat, maar principieel is dat ernstig foute boel. En zo heb ik nog veel meer burgernaaierij voorbij zien trekken. We blijven het allemaal braaf slikken. Letterlijk en figuurlijk. Zieken worden zieker, armen worden armer, rijken worden rijker. Jammerlijk.

Ik heb via verschillende social media veel geschreven over de Griekse tragedie. Lollige zaken en serieuze zaken.
Heeft dat met gezondheid te maken? Nou en of! Langdurige stress is ziekmakend. Steeds meer mensen weten en geven ook toe (zelfs Arnoud Boot), dat het financiële systeem morsdood is. Dus ook de Euromuntunie. Al heeft dat laatste er ook en vooral mee te maken dat het fundament eronder ontbreekt. We (ze) willen teveel en te snel. En die arme Grieken worden er steeds met de haren terug in getrokken. En dat terwijl het geldelijke deel van het leven heel eenvoudig kan zijn. Net zoals de aanleg en het onderhoud van wegen, is de primaire bankfunctie een nutsfunctie. Er dient dus een renteloze nutsbank opgezet te worden die de burger dient en de maatschappij ondersteund. Alleen een overheidsbank zou geld mogen scheppen. Geld is verder en bovendien een ruilmiddel, niet een middel om geld mee te verdienen, dan gaat het fout, ernstig fout. Gelukkig is er leven na de Griekse dood!
 
Lenen, lenen, betalen, betalen. Lenen, lenen, balen, balen.
Lenen, lenen, dalen, dalen. Lenen, lenen, falen, falen.
 
Artikeltjes
Naar aanleiding van een vraag op facebook over meukvrij zwemwater, en de reacties daarop, trok ik de natte schoenen aan. Ik heb een overzichtsartikel geschreven over de meukvrije mogelijkheden voor natuurlijk schoon zwemwater. Zie verderop. De Smooth Greeks, ook verderop, passen daar perfect bij, natuurlijk! 

De speld in de hooiberg
De zoektocht naar een betaalbare en geschikte huurwoning heeft mij de afgelopen weken enorm veel energie en frustratie gekost. De huurwoningenmarkt is voor een belangrijk deel gekaapt door grote partijen die er vervolgens de hoofdprijs voor vragen. En dat trekt alle huurpijzen naar een idioot hoog niveau. Ik zal niet opgeven, maar leuk is anders... Als iemand een tip heeft, regio Valkenswaard, graag!

Muggenziften
Bij de productomschrijving van de biologische Java Citronella olie staat dat het muggen en andere insecten op plezierige afstand dirigeert. Dat heb ik gisteravond getest, uit ergernis. Ik deed drie duppeltjes in de ultrasoon aroma diffuser en zette het apparaat aan. Tot mijn grote verbazing waren ze onmiddelijk vertrokken, en ze bleven weg! Wauw!!

Zaterdagbezorging
Sinds 1 juli is het mogelijk om pakketjes ook op zaterdag bezorgd te krijgen via DPD, zonder meerkosten! Een geweldige uitbreiding van de service waar ik al jaren op zat te wachten! In het bestelproces kan je eenvoudig kiezen tussen bezorgen op werldagen (ma-vr) of zaterdag. Ik hoop dit binnenkort ook voor elkaar te krijgen voor België. 

5BL
Er kwamen veel reacties binnen op het 5BL stukje in de vorige nieuwsbrief. Sindsdien weer vele mensen e.a. nader toegelicht. Het laatste 5BL gesprek ging over Diabetes I. Die vrouw was al jaren op zoek naar hulp, ze kon niet geloven dat ze dat zomaar kreeg en dat er werkelijk niets aan te doen was. Het was een onthutsend gesprek, in positieve zin.

Namasté
Rob Greuter

 

Natuurlijk schoon zwemwater

Meukvrij!


Juist bij zomerse temperaturen vermenigvuldigen micro-organismen zoals algen en bacteriën zich in een rap tempo. Algen zorgen voor een groene aanslag en verkleuren het zwemwater.
Het is al snel niet meer fijn en gezond om in te zwemmen, en het risico op uitglijden wordt groter.  Wat kunnen we doen om vooral de hoeveelheid algen en de groei ervan te minimaliseren? Een hele goede en vaak gestelde vraag, die bijzonder lastig is te beantwoorden.

Om te beginnen dienen we te beseffen dat natuurlijk water, altijd algen zal bevatten. Het ontbreken van algen is een indicatie van ongezond water. Vitaal water is levend water! Algen leven van de voedingsstoffen in water. Dat is vooral fosfaat, nitraat en in mindere mate ijzer en zink. Algen nemen bij daglicht CO2 op uit het water en produceren zuurstof, dat noemen we fotosynthese. Algen hebben dus licht nodig als energiebron voor de fotosynthese. Als het donker is nemen algen zuurstof uit het water op en geven ze CO2 af. De grote schrik van koi Karper bezitters. 

Ter algenreductie zijn verschillende strategiën en combinaties hiervan mogelijk:
1) Doden van micro-organismen met chemicaliën.
2) Doden van micro-organismen met technologie.
3) Doden van micro-organismen met natuurlijke middelen.
4) Minimalistie van voedingsbronnen voor de micro-organismen.
5) Nabootsing van natuurlijk zwemwater (zwemvijver).
Hieraan voorafgaand zijn er een aantal minimale eisen waaraan beslist en steeds voldaan moet worden:
- De pH waarde moet tussen 7,0 en 7,4 liggen, 7,2 is de ideale waarde.
- Beperk de watertemperatuur tot maximaal 24 - 25 °C
- Beperk (indien mogelijk) direct zonlicht
- Gebruik een geschikt watercirculatiesysteem.
- Gebruik een geschikt waterfiltersysteem.
- Ga nimmer met zonnebrandcreme het zwemwater in.
- Verwijder dagelijks plantaardig en dierlijk materiaal van het oppervlak.
- Reinig regelmatig de bodem.
- Dek het zwemwater in de avond af.
Lees meer!

Smooth Greeks!

Heerlijke all day smoothie, rijk aan proteïnen!


Door melk op een speciale manier te fermenteren en te verzuren, en er veel vocht aan te ontrekken, ontstaat Griekse yoghurt. Dik, romig en vol met darmvriendelijke beestjes. Niet geschikt voor vegetariërs dus ;) Griekse yoghurt bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën als gewone yoghurt, maar bevat tweemaal zoveel eiwitten bij het halve suikergehalte. Het is te krijgen in vetpercentages van ruwweg 0%, 2% en 10%. Er zijn vele merken verkrijgbaar, kies tenminste voor een biologsich product. En ja, je kan ook Bulgaarse yoghurt, Turkse yoghurt et cetera gebruiken. Het grote verschil zit hem in de bactieriestammen.
Ingrediënten (2 personen)
1/2 kop aardbeien
1/2 kop frambozen
1/2 kop bosbessen
1 rijpe banaan
1 kop Griekse yoghurt
2 el havermout

Optioneel
1-2 tl honing
1 tl kaneel
1 tl gemberwortel

Bereiding
Voeg alles toe in de mengbeker (Griekse yoghurt) als laatste. Blenden totdat het geheel glad is. Direct serveren.
Lees meer!
Met al hetgeen HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde! 
Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!
 
HeelBewust van symptoombestrijding naar heling!
Het mooie aan natuurgeneeskunde is dat er vele wegen naar Rome leiden. Het lastige eraan is dat het moeite kost om nèt die aanpak te ontmoeten die je wel verder brengt. De aanpak die past bij de persoon, zijn geschiedenis, levensfase en natuurlijk de ziekte of de klachten. HeelBewust doorziet dat en blijkt telkens weer in staat om mensen de goede kant op te laten bewegen, met plezierig stemmende resultaten!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

T  +31 (0) 316 842 769
M +31 (0) 642 994 326
Email
Facebook
Twitter
Website
Forward
Share
Tweet
Share
Copyright © 2015 HeelBewust
HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld


Adresgegevens
HeelBewust
De Meerpaal 5
6916DE Tolkamer
Nederland

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. 

afmelden voor de nieuwsbrief    voorkeuren bewerken