Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

DeelBewust

13 december 2014

Beste allemaal,

Rondom de kerstdagen zal de wijn rijkelijk vloeien. Zelf weet ik geen donder van wijn, maar weet wel altijd een goede smaakvolle keuze te maken. Wat ik ook niet wist, is dat verreweg de meeste wijn niet geschikt is voor vegetariërs en veganisten! Bij het klaren van de wijn wordt namelijk heel vaak gelatine gebruikt. En gelatine wordt gewonnen uit botten en huiden, dat wist ik weer wel. Na de fermentatie van druiven, appels en gerst, wordt wijn, bier en cider (niet gedestilleerd) meestal geklaard. Troebele deeltjes worden dan gebonden aan gelatine of een viseiwit waarna het geheel naar de bodem zakt. Zo wordt de boedel gescheiden en ontstaat een helder drankje. 
Gelukkig zijn er wel wijnen verkrijgbaar waar absoluut geen dierlijke producten aan te pas komen. Maar laat je niet leiden door het etiket. De belangrijkste informatie staat er zelden op.  

Er zijn weer prachtige nieuwe en aanvullende producten van Dragon Herbs onderweg. Het vertalen en duiden van de enorme lappen tekst is voor mij steeds weer leerzaam en verhelderend. Wat heeft moedertje natuur ons toch ontzettend veel te bieden!

Namasté
Rob Greuter

Dragon Herbs Cistanche drops

De koning van de woestijnkruiden!

Desert Cistanche Drops is een zeer krachtig Yang versterkende bereiding, gemaakt van één van 's werelds elite versterkende kruiden, Desert Cistanche. Het wordt al eeuwenlang gebruikt door zowel mannen als vrouwen. Desert Cistanche Drops bevat de grote wilde Cistanche (Rou Cong Rong in het Chinees) uit de woestijnen van West-Mongolië en Binnen-Mongolië. Genghis Khan gebruikte Desert Cistanche iedere dag. 

In de traditionele Chinese gezondheidsleer behoren vele functies toe aan de nier. Hieronder vallen de seksuele functies, de nierfuncties, de structurele (skelet) functies, de neurologische functies, de beenmerg ondersteunende functies, de endocrine functies en de hieraan gerelateerde weefsels. Desert Cistanche is een superieur nieren versterkend kruid dat is geschikt voor man en vrouw. Het wordt echter het meest gebruikt door mannen ter bevordering van de seksuele kracht en de viriliteit. Het staat bekend als de ‘stengel vergroter’ omdat het de penis vergroot, de mannelijke erectie versterkt, en het mannelijke en vrouwelijke orgasme intensiveert. Cistanche wordt ook beschouwd als een uitstekend ondersteunend kruid voor de stemming.
 
Het mooie aan Cistanche is dat het zowel krachtig als zacht is. Het is Yang en Yin. Haar acties zijn diepgaand en onmiskenbaar, als een echt Yang tonic echter ook kalm en soepel, dus niet geen plotselinge of harde werking. 

Voor ieder verkocht flesje Cistanche Desert Drops, doneert Dragon Herbs US$ 10 aan het World Wildlife Fund!

Cistanche - het kruid dat Genghis Khan iedere dag gebruikte!
De beruchte Genghis Khan verwekte in zijn leven honderden kinderen.  Hij liet het grootste onderbouwde genetische spoor van een enkele man na. Zijn Y-chromosoom is aangetroffen in naar schatting 16 miljoen van zijn nageslacht (mannelijke lijn), in een  enorme strook die loopt van Mantsjoerije, Azië naar Centraal-Azië, en zelfs in andere werelddelen. Dat is een op 200 mannen op aarde! 

Cistanche groeit in het wild in de regio's die voor het eerst werden gecontroleerd door Genghis Khan (Binnen-Mongolië en Heaven Mountain). Wilde Cistanche wordt verzameld in droge gebieden die nog niet door moderne beschaving aangetast zijn.
Lees meer!
Met al hetgeen HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde! 

Dragon Herbs Frame Builder

Bouwen aan botten, gewrichten, ligamenten en bloedsomloop!


Frame builder is een kruidenformule die is ontwikkelt om het fysieke gestel (botten, gewrichten, ligamenten en bloedsomloop) van het lichaam te ondersteunen. 

De belangrijkste kruiden in Frame Builder!
Eucommia schors

Eucommia is een ideale Jing versterker. Het wordt gebruikt om de onderrug, het skelet en de gewrichten (knie en enkels) te ondersteunen. Eucommia ondersteund ook de flexibiliteit en de kracht van de ligamenten en pezen. Het wordt veelvuldig gebruikt door vechtsporters, yoga-beoefenaars, Qigong beoefenaars en atleten. Eucommia wordt door heel China gebruikt als een effectief verboden te benoemen versterker voor man en vrouw. Het biedt krachtige fundamentele adaptieve energie voor lichaam en geest. 
Eucommia schors was het tweede kruid dat ooit in een geschreven tekst over kruiden in China is beschreven (Ginseng was het eerste). Shen Nong, de grote stichter van de Chinese kruidengeneeskunde, beschreef  Eucommia schors als ‘een superieur kruid dat het leven kan verlengen’.

Een superieur kruid is een kruid dat dagelijks kan worden gebruikt ter bevordering van de gezondheid en het welzijn, zonder bijwerkingen!

Eucommia schors is al duizenden jaren een icoon binnen de versterkende kruidengeneeskunde in Azië. Het is door miljarden mensen gebruikt en wordt vandaag de dag nog steeds door miljoenen mensen genomen, dagelijks. Eucommia schors wordt traditioneel gebruikt om de nier- lever- en hartfuncties te versterken. Het heeft een warme energie en is zeer versterkend, zonder stimulerend te zijn. Eucommia schors geeft namelijk zwakke zenuwen een weldadige, terwijl het tegelijkertijd de kernfuncties van het lichaam versterkt. 

In de Chinese kruidenleer is Eucommia schors de primaire bron van kruideningrediënten om de Yang nierfuncties te versterken. De Yang nierfuncties omvatten onder andere onze innerlijke kracht, de seksuele vitaliteit, de structurele integriteit, de mentale creativieit en immunologische ondersteuning. Eucommia schors is een prachtig Yang Jing tonic want het is tegelijkertijd krachtig en zacht. Jing bepaalt de potentiële levensduur en is opgeslagen in de nieren. Eucommia helpt verbruikte Jing aan te vullen en Jing op een gezond niveau te houden.

Remember Ron Teeguarden’s First Rule of Tonic Herbalism, Compliance. If you don’t take the herbs, they won’t work!

Eucommia schors wordt traditioneel beschouwd als bijzonder ondersteunend voor de onderrug, benen, en voor de structuur van het skelet. En hoewel het vooral bekend is als een krachtig Yang Jing tonic, is het ook een sterk Yin Jing voedend kruid. Omdat het voorziet in zowel Yang en Yin is een uitstekende kruid voor zowel mannen als vrouwen en kan het worden gebruikt door bijna iedereen ter ondersteuning van het endocriene systeem, de fysieke structuur, ter bevordering van de seksuele functies, ter ondersteuning van een normale groei, en ter ondersteuning van een gezond functionerend cardiovasculair systeem door het ondersteunen van een goede doorbloeding. Eucommiaceae Bark is dus het ultieme voorbeeld van een veilig, zacht en krachtig nier versterkend kruid dat Jing (en in mindere mate Qi en Shen) opbouwt. 

Drynaria Rhizome
Drynaria Rizoom versterkt de nier. In de Chinese kruidenleer is Drynaria whet belangrijkste kruid dat het bot en de ligamenten ondersteunt. Het wordt daarom in alle botten en ligamenten ondersteunende formules gebruikt. Het is een groot favoriet van martial arts beoefenaars in Azië.

Dipsacus wortel 
Dipsacus wortel versterkt de nieren en de lever, ondersteunt de botten en de ligamenten en opent de bloedvaten. Dipsacus wortel wordt voornamelijk gebruikt om de structuur van het skelet te versterken. Het is dan ook een uitstekend kruid voor dansers, atleten en oudere mensen.

Morinda
Morinda is een uitstekende Yang essentie tonic. Het wordt primair gebruikt in superieure tonic formules voor versterking van het lichaam. Doordat het ook de bloedcirculatie ondersteunt, wordt het in de Chinese kruidengeneeskunde ook ter versterking van de hartfunctie toegepast. Het is zeer geschikt voor atleten en is een van de belangrijkste Qi en bloed vitaliserende kruiden. Morinda zie je dan ook vaak terug in Taoïstische kruidenformules. formuleringen. 
Lees meer!

Medicinal Mushrooms - The Essential Guide

Alles wat je wil weten over de belangrijkste medicinale paddenstoelen!


Dit boek is gebaseerd op het meest recente onderzoek en klinische ervaring en omvat tien van de belangrijkste medicinale paddenstoelen, evenals veel van de meest voorkomende gezondheidsproblemen.

Het is een zeer toegankelijke inleiding tot de voordelen voor de gezondheid van medicinale paddestoelen geschreven door Martin Powell, auteur van Medicinal Mushrooms - Een Clinical Guide.
In deze gids vind je de tien belangrijkste medicinale paddestoelen (Chaga, Cordyceps, Coriolus, Lion's Mane, Maitake, Mesima, Reishi, Shiitake, Sneeuwschimmel, Agaricus/almond). Er is een goede kruisreferentielijst beschikbaar met daarin verwijzingen naar de belangrijke aandoeningen, waaronder: Astma, BPH, kanker, candida, CVS, dementie, diabetes, erectiestoornissen, hooikoorts, hepatitis, herpes, hypertensie, HPV, onvruchtbaarheid, slapeloosheid, angst, menopauze syndroom, zenuwbeschadiging, PCOS, psoriasis en artritis.

Inhoud
- Introductie
- Hoe medicinale paddenstoelen werken 
- Hoe medicinale paddenstoelen te gebruiken 
- 10 Medicinale paddenstoelen met uitgebreide beschrijving 
- Gezondheidsvoordelen van medicinale paddenstoelen

Over de auteur
Martin Powell is een biochemicus en Chinese kruidendokter die meer dan 20 jaar heeft gewerkt met paddenstoelen. Hij doceert aan de Universiteit van Westminster en is ook de auteur van Medicinal Mushrooms - The Clinical Guide. Naast het uitvoeren van een klinische praktijk, blijft hij onderzoek doen naar de gezondheidsvoordelen van medicinale paddenstoelen. Hij organiseert vele seminars over hun klinisch gebruik voor artsen en andere zorgverleners, zowel in de UK als elders in de wereld. 
Lees meer!
Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!
 
HeelBewust van symptoombestrijding naar heling!
Het mooie aan natuurgeneeskunde is dat er vele wegen naar Rome leiden. Het lastige eraan is dat het moeite kost om nèt die aanpak te ontmoeten die je wel verder brengt. De aanpak die past bij de persoon, zijn geschiedenis, levensfase en natuurlijk de ziekte of de klachten. HeelBewust doorziet dat en blijkt telkens weer in staat om mensen de goede kant op te laten bewegen, met plezierig stemmende resultaten!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

T  +31 (0) 316 842 769
M +31 (0) 642 994 326
Email
Facebook
Twitter
Website
Forward
Share
Tweet
Share
Copyright © 2014 HeelBewust
HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld


Adresgegevens
HeelBewust
De Meerpaal 5
6916DE Tolkamer
Nederland

afmelden voor de nieuwsbrief    voorkeuren bewerken