Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

DeelBewust

13 juni 2015

Housegenoten,

De laatste afleveringen uit het laatste seizoen van House rollen voorbij. Jammer dat het snel voorbij zal zijn, maar wat heb ik ervan genoten! Zomaar een citaat uit deze wonderlijke serie: 'Arts tegen patiënt: 'U gaat dood'. Patiënt tegen arts: 'daar kan ik wel mee leven'.

House is zowel een briljant als een heel fout figuur, Mensen die jokken en manipuleren eindigen altijd alleen.  Dat thema komt vaak terug. Dilemma's en humor lijmen de boel fantastisch aaneen, een feest om te waar te nemen!
Vitamix Pro-750
Maandag 15 juni wordt de zeecontainer uit de US gelost, in Antwerpen Distributie naar de warehouses en herpakking zal nog flink wat tijd in beslag nemen, maar hij is eindelijk heel dichtbij! Ergens in week 26 kunnen we gaan uitleveren, hopelijk nog iets eerder. Voor volledige levergarantie kan je deze bijzondere machine alvast bestellen. De voorraad uit deze container voor de Benelux is redelijk beperkt. Velen zijn je daarom al voorgegaan....

Tippig
Lezing
I jul 2015 is er een boeiende lezing van Brian Clement in Eemnes (Hilversum). Vanzelfsprekend zijn voedingssupplementen (de verborgen waarheid) het thema van deze avond. Brian Clement, is de auteur van bestseller 'Supplementen onder de loep' en directeur van het Hippocrates Health Institute in Florida. Wellicht zie ik je daar!

Zwangerschapsolie (zwangerschapsstriemen)
(per 10ml Baobabolie)
- Echte Lavendel (2 druppels)
- Niaouli (2 druppels)
- Strobloem (2 druppels)
- Ylang-Ylang (2 druppels)

Green Fatburner
Dit geweldige recept bevordert de spijsvertering, de stofwisseling en geeft energie!

DIY
Zie verderop in deze brief alweer een nieuwe DIY, een populaire zo bleek afgelopen week!

Douaneperikelen
Er moest lang gewacht worden op een vorige zending van Dragon Herbs. Gedonder bij de Douane. De laatste zending was er tot mijn grote verbazing binnen een week, zo kan het dus ook! Desert Cistanche drops, He Shou Wu, 8 Immortals, Magu's Secret, Tonic Alchemy 2.0 en Liver Tonic zijn weer volop leverbaar! 

Hoger rendement zonnepanelen
Het Vlaamse Ilumen levert box (PID) en sinds kort een spray om het rendement en de levensduur zonnepanelen fors te verhogen! Ik heb er een groot artikel over gelezen in een Vlaamse krant. Het is een zeer solide en deskundig bedrijf, met wereldwijde patenten. Ze weten waar ze het over hebben!


Namasté
Rob Greuter

 

Bloesemwaters!

100% biologisch heerlijke bloesemwaters!


5 fantastische Bloesemswaters van Physalis zijn aan het portfolio toegevoegd! Hamameliswater, Korenbloemwater, Lavendelwater. Oranjebloesemwater en Rozenwater!
Lees meer!

Bio Zoete Amandelolie

100% puur, natuurlijk en biologische plantaardige olie


Deze groep oliën is verrijkt met een fantastische Zoete Amandelolie! Physalis Zoete Amandelolie maakt vooral de huid zacht en soepel en is geschikt voor ieder huidtype, maar in het bijzonder voor de droge en/of rijpere huid. De amandelolie reguleert bovendien het vochtgehalte, en vermindert huidirritaties. Zoete Amandelolie wordt vaak en graag gebruikt als babyolie en massageolie. Het is een prachtig voedende olie!
Zoete Amandelolie wordt gewonnen door het persen van de noten van de Amandelboom. Ruim 80% van de Amandelen komt uit Californië. Ook Spanje heeft een grote productie van Zoete Amandelen. Amandelen bevatten ongeveer 90% onverzadigde vetzuren en veel vitamine E. Goede kwaliteit Amandelolie is een lichtgele dunne olie met een fijnzinnige, aangename geur. Physalis plantaardige oliën zijn uitsluitend afkomstig van planten van gecontroleerde biologische teelt.

Ingrediënten
Prunus Amygdalus Dulcis olie*, Rosmarinus Officinalis bladextract*.
* biologische teelt)

Vetzuursamenstelling
Onverzadigde vertzuren:

62-86% Oleïnezuur (ω9)
20-30% Linolzuur (ω6)
max 0,8% Palmitoleïnezuur (ω7)

Verzadigde vertzuren:
7-12%
Lees meer!

Nieuwe essentiële oliën!

100% biologisch, eerlijk, natuurlijk!


Als je er eenmaal aan begint, dan wil je uiteindelijk ook de verzameling compleet hebben. Er zijn er inmiddels 52!

Toegevoegd zijn: Bergbonekruid, Cajeput, Gember, Laurier, Lavendelsalie, Mirte, Niaouli, Palmarosa, PetitGrain, Spijklavendel, Zwarte peper, Citroenlitsea, Jasmijn en Roos!
Lees meer!

Zonnebrandcrème (SPF 20)

Do it Yourself!


Als je dan toch perse wil smeren, bijvoorbeeld uit angst, gebrek aan geduld om je huid te laten wennen aan de zon, of omdat je eenvoudigweg een nogal gevoelige huid hebt....

Deze meukvrije zonnebrandcrème biedt een relatief hoge SPF en is niet dun. Door de lichaamswarmte smeert het heerlijk uit! Het is een breedspectrum crème die beschermd tegen zowel UV-A als UV-B straling.
Ingrediënten
- 90 gram kokosolie (biologisch, virgin, koudgeperst)
- 65 gram dragerolie (biologisch, virgin, koudgeperst, bijv. abrikoosolie, amandelolie, jojobaolie)
- 28,5 gram bijenwas (korrels)
- 27,5 gram Shea boter (biologisch, virgin, koudgeperst)
- 40 gram zinkoxide (non-nano, ongecoat)
- ½ tl vitamine E (non-GMO)

Benodigdheden
- Glazen schaal (rond, hittebestendig)
- Pan
- Keukenweegschaal (nauwkeurig, met tarra functie)
- Mondkapje (of t-shirt over je mond trekken)
- Potje met deksel (mininaal 240ml)

Opmerkingen
- Met de schaal en de pan maak je een dubbele koker. De schaal gaat in de pan zodat de bodem van de schaal, de pan afsluit.
- Verhitting gebeurt door verdamping van heet water, niet door direct contact tussen het hete water en de schaal!
- Tarra is het verschil tussen bruto en netto.
- De Beurer KS36 keukenweegschaal is goedkoop (rond € 30,-) en heel nauwkeurig, inclusief kalibratiegewicht!
- Het mondkapje gebruik je tijdens het toevoegen van de zinkoxide, kinderen uit de buurt houden.

Bereiding
1) Breng een laagje water aan de kook, laat het licht koken, zodat het lekker verdampt.
2) Plaats de glazen schaal op de weegschaal, zet de weegschaal aan zodat deze 0 gram aangeeft (tarragewicht).
3) Voeg één voor één alle ingrediënten toe, BEHALVE de zinkoxide. Druk steeds tussendoor op de tarra functie, zodat de weegschaal steeds naar 0 gram gaat, waardoor je het gewicht van de toevoeging ziet, hoef je niet te rekenen!
4) Plaats nu de schaal op de pan met heet waterdamp. Smelt de ingrediënten volledig, rustig roerende met een garde.
5) Nadat alles netjes in gesmolten en goed doorgeroerd: haal de glazen schaal van de pan en plaats deze op een hittebestendige en stabiele onderzetter. Veeg direct condensatie van de schaal, er mag geen water in het product komen. Zet het fornuis uit!
6) Doe het mondkapje om, weeg 40 gram zinkoxide af in een bakje en voeg dat al roerende met een garde, HEEL LANGZAAM toe aan het geheel.  Roeren, roeren en roeren!
7) Giet nu het geheel in een geschikt potje en laat dat een kwartier met rust.
8) Deksel op het potje schroeven en je bent klaar!

Opmerkingen
Onderin de schaal kan een klein beetje zinkoxide achterblijven. Volledig oplossen in het geheel lukt zelden. Meer Shea boter zal de crème dikker maken. Meer dragerolie toevoegen zal de crème juist dunner maken.

Gebruik
Gebruik jouw bereiding precies zoals iedere andere zonnebrandcrème. Dus ook ieder uur opnieuw opbrengen. Er is bijenwas aan toegevoegd om enige waterresistentie te bieden.

SPF
Je kan de SPF zelf aanpassen volgens onderstaande indicatie:
SPF 2-5: gebruik 5% zinkoxide
SPF 6-11: gebruik 10% zinkoxide
SPF 12-19: gebruik 15% zinkoxide
SPF 20+: gebruik 20% zinkoxide (zoals in dit recept)

SPF weetjes
De SPF waarde is niet rechtevenredig met de geboden bescherming. Voorbeelden:
SPF 2 absorbeert 50% UV straling
SPF 15 absorbeert 93% UV straling
SPF 34 absorbeert 97% UV straling.

Wanneer je slechts de helft van de benodigde hoeveelheid opbrengt (lees superdun smeren), verkrijg je de wortel van de SPF waarde. Met andere woorden, indien je de helft opbrengt van een SPF 30, verkijg je feitelijk een SPF 5,48 bescherming. 

Minder gedoe
Geen zin in geknoei in de keuken, of het is lastig voor je om aan de benodigde ingrediënten te komen? Bekijk dan eens Julia's Sundance!

DIY Ingrediënten
HeelBewust is bezig om een selectie basisingrediënten voor alle DIY artikelen in te kopen. Dit zal enige tijd in beslag nemen.
Lees meer!
Met al hetgeen HeelBewust aanreikt, dagen wij het geholpen, zelfgenezend vermogen van mens en dier uit. Wij geloven in de kracht van geïntegreerde holistische geneeskunde! 
Missie
Het is onze taak om mensen te helpen bij het behalen van serieuze en blijvende gezondheidswinst. Dit doen wij niet alleen door de meest krachtige en effectieve natuurlijke oplossingen aan te reiken, maar ook door het delen van waardevolle informatie en deskundig en integer te reageren op hulpvragen. Belangrijke actuele kennis en inzichten die daadwerkelijk helpen om het verschil te maken, vinden via HeelBewust hun weg naar steeds meer mensen!
 
HeelBewust van symptoombestrijding naar heling!
Het mooie aan natuurgeneeskunde is dat er vele wegen naar Rome leiden. Het lastige eraan is dat het moeite kost om nèt die aanpak te ontmoeten die je wel verder brengt. De aanpak die past bij de persoon, zijn geschiedenis, levensfase en natuurlijk de ziekte of de klachten. HeelBewust doorziet dat en blijkt telkens weer in staat om mensen de goede kant op te laten bewegen, met plezierig stemmende resultaten!

Met HeelBewuste groet,

Rob Greuter
HeelBewust

T  +31 (0) 316 842 769
M +31 (0) 642 994 326
Email
Facebook
Twitter
Website
Forward
Share
Tweet
Share
Copyright © 2015 HeelBewust
HeelBewust is onderdeel van De Helende Wereld


Adresgegevens
HeelBewust
De Meerpaal 5
6916DE Tolkamer
Nederland

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. 

afmelden voor de nieuwsbrief    voorkeuren bewerken