Copy
Holacracy en Spiral Dynamics integral

o.l.v. Jasper Rienstra

 

Maandag 5 oktober 2015 van 19.00 - 21.30 pm

 
LOCATIE: Centrum Venwoude, Vuurse Steeg 1, Lage Vuursche!!
 
 

In een vorige salon “SDi 3.0” heeft Jasper Rienstra samen met de bezoekers bewust onderzocht wat - vanuit 2d tier perspectief - de schoonheid, kracht, toegevoegde waarde en wijsheid is van alle 1st tier waardesystemen. Ervan uitgaand dat alle kleuren een onmisbaar puzzelstukje zijn voor het geheel – wat is dan precies de aard van die onmisbaarheid?
 
Deze salon gaat uit van dezelfde onderzoeksvraag: wat vraagt het ècht includeren van paars tot en met groen, de 1st tier waardesystemen, vanuit een bewust, 2nd tier perspectief op die waardesystemen?
 
Dit keer voegen we een hypothese toe: Holacracy helpt daarbij. Omdat Holacracy een practice is waarin het beste van alle waardesystemen naar boven komt.

Holacracy helpt bijvoorbeeld om:

  • constructief gefocust en autonoom te zijn (rood)
  • betekenisvol (blauw) vast te houden aan een procedure en daarmee (paarse) veiligheid te bieden
  • supersnel verbeteringen te realiseren (oranje) en
  • om iedereen een stem te geven (groen). 

We nodigen je van harte uit om samen te onderzoeken en ervaren of je dat herkent, en hoe dat dan werkt. Daartoe gaan we op de salon oefenen met kenmerkende principes van Holacracy, zoals: spanningen registreren en verwerken, ‘liever voorstellen dan problemen’, ‘zijn er nog bezwaren’ in plaats van consensus, rollen vs. mensen, de ‘wat heb je nodig’ benadering en ‘één spanning tegelijk’.
 
Over Holacracy
Holacracy is een organisatie besturingsmodel en beleeft op dit moment, wereldwijd en ook in Nederland, haar doorbraak als een alternatief voor de conventionele management-hiërarchie. Het aantal organisaties dat met Holacracy werkt groeit razendsnel, net als de media-aandacht ervoor. In haar voortdurende zoektocht naar 2nd tier werkwijzen, werkt CHE Synnervate al jaren met Holacracy als operationeel besturingssysteem, zowel intern als met klanten.
 
Over Jasper Rienstra
In zijn praktijk als organisatie- en leiderschapsontwikkelaar heeft Jasper Rienstra een schat aan ervaring opgedaan met het toepassen van Spiral Dynamics integral en Holacracy. Hij is Certified Holacracy Coach (waarvan er nog maar zo’n 15 zijn in de wereld) en al jarenlang trainer van de Nederlandse SDi-opleidingen, namens Don Beck. SDi is voor Jasper een heel rijk perspectief voor zijn verlangen om eenheidsbewustzijn op een nabije, geaarde manier toegankelijk en toepasbaar te maken in organisaties. Holacracy is de beste concrete werkwijze die hij tot nu toe gevonden heeft, die daar bij past. Sinds 2008 doet hij dat als synnervator van CHE Synnervate, waarvan hij sinds 1 januari 2014 directeur is. CHE Synnervate ontmoet en beweegt haar klanten in het zetten van hun natuurlijke volgende stap – in dienst van integrale maatschappelijke vernieuwing.
 
NB: Basiskennis van Spiral Dynamics integral en/of Holacracy is voor deelnemers aan deze salon is gewenst. Dit artikel ‘de opwaartse zoektocht zonder einde’ is een goede inleiding SDi. Zie voor meer bronnen ook: spiraldynamicsintegral.nl. Dit zijn korte inleidingen Holacracy: een Engels white paper ‘Holacracy, Discover a Better Way of Working’, een Nederlands artikel ‘hoe organiseer je inspiratie? Holacracy!’ en een videootje van 1:47 minuten.
 
Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze salon. 

 
Aanmelden
Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Aanmelden is belangrijk, ook als je niet mee-eet. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zoeken we een passende ruimte. Op de dag van de salon krijg je per mail te weten in welke ruimte de salon plaatsvindt.
Dus geef je tijdig (uiterlijk vrijdag 2 oktober aanstaande voor 17.00 uur) op via salons@humanemergence.nl.  Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Diana de Groot 06-10933446.

Samen eten
Venwoude biedt de bezoekers van de salon de gelegenheid om mee te eten. De vegetarische maaltijden worden bereid met volwaardige producten en verse groenten uit de streek en van het seizoen. Venwoude berekent € 13,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen.

Salons 2015

  • 26 oktober 2015 - Anke de Jong - Soul Voice, werken met de klank van de stem
  • 9 november 2015 - Constellation Health
  • 23 november 2015 - Marinet Ritz – Integral Coaching
  • 7 december 2015 - Jac Hielema – Geld en bewustzijn
  •  21 december 2015 - Anne-Marie en Ariëlle Brouwer - The beauty of beige.
Bijdrage
We bieden deze salons aan vanuit de “purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken vragen we van jullie een financiële bijdrage, het richtbedrag is daarbij € 5,--.
 
En ook mogelijk, word donateur!
Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE. Met een automatische overschrijving van tenminste € 20,-- per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen.

Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan  diana@humanemergence.nl  en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op IBAN rekeningnummer NL51 TRIO 0212 4791 72 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Amsterdam. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Met hartelijke groet,
Jasper Rienstra, Leidje Witte en Diana de Groot

Copyright © 2015 Center for Human Emergence NL, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp