Copy
De onmiskenbare invloed van je plek in het gezin

o.l.v. Lisette Schuitemaker

 

Maandag 13 april 2015 van 19.00 - 21.30 pm

 
LOCATIE: Centrum Venwoude, Vuurse Steeg 1, Lage Vuursche!!
 
 

Jouw plek in het gezin heeft grote invloed op hoe jij je hebt ontwikkeld en hoe je ook nu nog reageert, handelt en bent. Daar is Lisette Schuitemaker van overtuigd. Vanuit jouw positie in de kinderrij valt voor een deel te voorspellen wat voor werk je gaat doen, wat voor vrienden je kiest en met wat voor partner je gelukkig wordt.

Dinsdag 14 april verschijnt 'Het oudste dochter effect'  het derde boek van Lisette Schuitemaker die zich erop toelegt patronen in ons gedrag bloot te leggen zodat jij het patroon kunt hebben en niet het patroon jou. Het afgelopen jaar heeft Lisette met co-auteur journaliste Wies Enthoven behalve literatuuronderzoek ook eigen research gedaan naar de invloed van je plek in het gezin. Ze hebben zich geconcentreerd op de effecten op het leven van vrouwen die de oudste thuis zijn. Maar de wetmatigheden die gelden voor de oudste dochters gaan ook op voor de andere posities in de kinderrij.

Op deze salon wil Lisette op een speelse manier experimenteren om de kenmerkende eigenschappen van elk van de geboorteposities - enig kind, oudste, middelste en jongste - snel boven water te krijgen. Hoewel elke regel uitzonderingen kent, zal de herkenning, verwacht zij, groot zijn. Zowel van de plek die je zelf inneemt als van mensen in je nabije omgeving die een andere plek hadden in de kinderrij. Daarna gaan we de diepte in om uiteindelijk te kijken wat dit onderzoek in bewustzijn ons kan opleveren.

In de jaren '80/'90 had Lisette Schuitemaker een bureau voor interne communicatie dat werkte voor de grote bedrijven van ons land. Na een bewustzijnsopening verkocht ze haar bureau en legde ze zich toe op werken in en voor organisaties die zich inzetten voor de wereld van een. Ze haalde in 2006 haar BSc in Brennan Healing Science, kwam in contact met Peter Merry en sloot zich aan bij het CHE waar ze nu Lead en voorzitter van is. Ze is ook voorzitter van het bestuur van de Findhorn Foundation in Schotland. Eerder verschenen van haar De 5 kindconclusies en Allicht dat in het Engels gepubliceerd is als Alight.
Voor meer informatie over Lisette en haar boeken:
www.lisetteschuitemaker.nl / www.facebook.com/lisettelichtop
www.oudstedochtereffect.nl / www.facebook.com/oudstedochtereffect
 
Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze salon. 
 
Aanmelden
Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Aanmelden is belangrijk, ook als je niet mee-eet. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zoeken we een passende ruimte. Op de dag van de salon krijg je per mail te weten in welke ruimte de salon plaatsvindt.
Dus geef je tijdig (uiterlijk vrijdag 10 april voor 12.00 uur) op via salons@humanemergence.nl.  Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Diana de Groot 06-10933446.

Samen eten
Venwoude biedt de bezoekers van de salon de gelegenheid om mee te eten. De vegetarische maaltijden worden bereid met volwaardige producten en verse groenten uit de streek en van het seizoen. Venwoude berekent € 13,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen.

10-jarig bestaan CHE
Op de oprichtingsdatum 20 april viert het CHE het 10-jarig bestaan met een DANSSALON
Bewust dansend, danken we het verleden, beleven we het heden en zetten we de intentie voor de toekomst. Zet 'm in je balboekje!

Bijdrage
We bieden deze salons aan vanuit de “purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken vragen we van jullie een financiële bijdrage, het richtbedrag is daarbij € 5,--.
 
En ook mogelijk, word donateur!
Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE. Met een automatische overschrijving van tenminste € 20,-- per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen.

Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan  diana@humanemergence.nl  en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op IBAN rekeningnummer NL51 TRIO 0212 4791 72 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Amsterdam. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Met hartelijke groet,

Lisette Schuitemaker, Wendela Schenk en Diana de Groot

Copyright © 2015 Center for Human Emergence NL, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp