Copy
De geschiedenis van het geld in relatie tot de bewustzijnsontwikkeling van de mens

 o.l.v. Jac Hielema 

 

Maandag 7 december 2015 van 19.00 - 21.30 uur

 
LOCATIE: Centrum Venwoude, Vuurse Steeg 1, Lage Vuursche!!
 
 

Van vóór Christus tot na Crowdfunding de geschiedenis van het geld in relatie tot de bewustzijnsontwikkeling van de mens 
 

Wat gaan we doen?

Wat licht er op als je je verdiept in 5000 jaar geschiedenis van het geld in relatie tot de bewustzijnsontwikkeling van de mens? Jac Hielema deed het en zal zijn bevindingen in een half uur schetsen. Kort gezegd ontdekte hij dat de verdere ontwikkeling van de mensheid en de aarde afhangt van de vrije wil en de fantasie van elk individueel mens.
 
Daarom zal Jac in het tweede deel een denk-en-fantaseer-oefening begeleiden, eerst om door te dringen tot het idee van wat een tafel eigenlijk is en hoe je vanuit inzicht in het wezen van de tafel een nieuwe zou kunnen creëren. Vervolgens gaan we dezelfde oefening doen met betrekking tot het geld. Wat is het wezen van geld? En hoe zou je vanuit inzicht in het wezen van geld, geld kunnen scheppen dat recht doet aan mens en aarde?
 
Over Jac Hielema

Jac Hielema initieerde dit jaar de academie van Economy Transformers (ET academy), een ruimte waarin mensen zichzelf kunnen ontwikkelen tot sociale vernieuwers, economie omvormers of gewoon levenskunstenaars op grond van het zogenoemde zo-binnen/zo-buiten-principe; vrij, gelijk, samen en de door Economy Transformers ontwikkelde zes dimensies. Daarnaast verzorgt hij scholingscursussen Filosofie van de vrijheid van Rudolf Steiner.
 
Voor meer informatie, zie www.jachielema.nl en www.economytransformers.com

 

Aanmelden

Voor een goede planning van de keuken en de inkopen geven we het aantal eters op vrijdagochtend door. Aanmelden is belangrijk, ook als je niet mee-eet. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zoeken we een passende ruimte. Op de dag van de salon krijg je per mail te weten in welke ruimte de salon plaatsvindt.
Dus geef je tijdig (uiterlijk vrijdag 4 december aanstaande voor 12.00 uur) op via salons@humanemergence.nl.  Mocht je onverwacht toch niet kunnen komen, stuur dan een sms naar Diana de Groot 06-10933446.


Samen eten
Venwoude biedt de bezoekers van de salon de gelegenheid om mee te eten. De vegetarische maaltijden worden bereid met volwaardige producten en verse groenten uit de streek en van het seizoen. Venwoude berekent € 13,50 p.p. (contant en graag gepast daar aan de CHE Salonhost te voldoen) en het wordt op prijs gesteld wanneer we even helpen opruimen.

Salons 2016 

 • 18 januari 2016 - Pieter de Vries - Value framing
 • 1 februari 2016 - Cees Kamp - Co-creative science
 • 15 februari 2016 - Margreet Kooistra - Een interview met een vluchteling
 • 7 maart 2016 - Peter van der Vliet - Fluwelen revolutie
 • 21 maart 2016 
 • 4 april 2016 
 • 18 april 2016 - Leidje Witte - Spirituele intelligentie
 • 9 mei 2016 
 • 30 mei 2016
 • 13 juni 2016
 • 27 juni 2016
Bijdrage
We bieden deze salons aan vanuit de “purpose en principles” van het CHE en om dat in de toekomst blijvend mogelijk te kunnen maken, vragen we van jullie een financiële bijdrage vanaf € 7,50.
 
En ook mogelijk, word donateur!
Door vrijwilligers voor vrijwilligers georganiseerd. En het CHE heeft kosten. Van de Kamer van Koophandel en de website tot en met het willen vergoeden van de tijd die gaat in het maken van verbindingen tussen partijen die samenwerkingen aangaan waar ze niet van hadden kunnen dromen. Om dat allemaal mogelijk te blijven maken nodigen we je uit om donateur te worden van het CHE. Met een automatische overschrijving van tenminste € 20,-- per maand maak je ons werk mede mogelijk. Het Center for Human Emergence NL is erkend als goed doel, waardoor je giften aftrekbaar zijn voor de belastingen.

Je kunt je als donateur aanmelden door een email te sturen aan  diana@humanemergence.nl  en/of direct een eenmalige donatie of maandbedrag over te maken op IBAN rekeningnummer NL51 TRIO 0212 4791 72 t.n.v. Stichting Center for Human Emergence te Amsterdam. Overigens zijn losse bijdragen ook zeer welkom.

Met hartelijke groet,
Jac Hielema, Leidje Witte en Diana de Groot

Copyright © 2015 Center for Human Emergence NL, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp