KMCSSZ Hírlevél, LXV.évfolyam,      vol.65.no.4      2013. 4.szám
View this email in your browser
Programjaink
 
 
 • Január, Kiscserkész továbbképzés, Buenos Aires
 • Január 3-5. VezetÅ‘képzÅ‘ hétvége, Cleveland
 • Január 3-5. Kodály hétvége New Brunswick, NJ
 • Január 5-14. Nyári tábor, Melbourne
 • Január 17-19. Téli kirándulás, Chicago
 • Január 24-26. Téli kistábor, Montreal
 • Január 25. Cserkészbál, Bécs
 • Január 25. Cserkészbál, Los Angeles
 • Január 25. Cserkészvacsora és tábortüzi est, Calgary Kanda
 • Január 26. Cserkészek próbáztatása, Portola Valley, CA
 • Január 31-Február 2. Cserkész síkirándulás, New Brunswick és NY, PA
 • Február 1. Cserkészbál, San Francisco
 • Február 1. Disznótoros vacsora, Toronto, ON
 • Február 1-9. Téli- Ã©s vezetÅ‘képzÅ‘ tábor, Máriacell
 • Február 9. KCS próbáztatás, San Francisco, CA
 • Február 8-9. Téli tábor, Toronto, ON
 • Február 9. Évnyitó, Melbourne, Ausztrália
 • Február 14-16. Téli tábor, Hamilton
 • Február 14-16. Nyári tábor, Melbourne, Ausztrália
 • Február 14-17. Téli tábor, San Francisco, CA
 • Február 15-16. Cserkész síkirándulás, New York, NY
 • Február 15-16. Szánkózás, Chicago
 • Február 21-21. VezetÅ‘i- és vándorkonferencia, New York, NY
 • Február 23. CSBK ebéd, Cleveland
 
Amerikai nemzeti nagytábor
"Nem gondoltam, hogy tucat számszor kell majd elmondanom a magyar cserkészet történetét amikor West Virginia államban beléptem a Boy Scouts of America nemzeti nagytáborba. Az USA minden részéről összegyűlt, több, mint negyvenezer cserkész 2013. július végén tíz napra tulajdonába vette az újonnan épült Bechtel Summit Reserve cserkészparkot.
 
Magyar vezetőképzés Bajorországban
Több, mint 140 cserkész gyűlt össze a hárshegyi cserkészparkban, hogy augusztus elején 10 napon át tovább képezze magát a cserkésztudományokban, fejlődjön emberségében, megélje a közösséget és gyakorolja a szolgálatot. Leány-, fiú és kiscserkész-őrsvezető képzés mellett voltak korosztályos táboraink is.
 *Tovább a cikkhez*
 
10 éves a bostoni cserkészcsapat
2013. szeptember 7-én ünnepelte tizedik születésnapját a 2. számú Bodnár Gábor cserkészcsapat. Az eseményre egész New Englandből utaztak magyarok, hogy szem és fül tanúi legyenek ennek a nem mindennapi eseménynek.
*Tovább a cikkhez*
Melbourni Anna-bál
E jeles esemény keretén belül ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a 63. számú Tormay Cecil leánycserkészcsapat. A bálanya tisztségére a Fenntartó Testület az idén a csapat parancsnokát, Kocsis Mártit kérte fel, akit az ünnepélyes megnyitón a KMCSSZ ausztráliai elnöke vezetett be a bálterembe.
*Tovább a cikkhez*
Három hét az óhazában - ŐVkörút
Az idei őrsvezetőkörút is nagy sikert aratott a résztvevők körében, 3 héten keresztül élvezhették Magyarországot és csodáit: "Már most nagyon hiányoljuk egymás társaságát meg a kalandokat, amelyeket három héten keresztül együtt éltünk át."
*Tovább a cikkhez*
100 éves Jubileumi Tiszai Tutajtúra
12 országból 181 magyar cserkész vett részt a Jubileumi Tiszai Tutajtúrán 2013. augusztus 2. és 10. között. Így kellőképpen megemlékezett a 100 évvel ezelőtti Vági Tutajtúráról, a magyar cserkészet meghatározó teljesítményéről. Jándtól Dombrádig haladtak 12 saját kézzel megépített tutajon.
*Tovább a cikkhez*
 
58.Clevelandi Cserkésznap
A négy clevelandi cserkészcsapat gondos előkészületei után szeptember elsején délelőtt megkezdődött a program, melyen mindenki talált kedvének megfelelő szórakozást: volt mászófal, néptánc, csirkepaprikás, tűzoltóautó, lovaskocsi, magyar élőzene, ezernél is több résztvevő.
*Tovább a cikkhez*
 
Ausztrál Regőstábor
A Melbourn-tÅ‘l észak-nyugatra elterülÅ‘ dombvidék a családi tábortól volt hangos. A cserkésztudás átadása és a gyakorlati részek elsajátítása is ötletes módszerekkel történt. A  fantáziát megmozgató érdekesebbnél-érdekesebb kézügyes stand idén is nagy sikert aratott.
*Tovább a cikkhez*
Mérföldkövek
Mozgalmas hónapokat tudhat maga mögött a 17. sz. Könyves Kálmán cserkészcsapat. EgyfelÅ‘l, mert az 1963-as alapítás óta eltelt 50 évet méltóképpen kívánta megünnepelni,másfelÅ‘l pedig a körzeti nyári tábor szervezését is a csapat feladatkörébe esett. Nagy feladat, kimagasló teljesítmény.
*Tovább a cikkhez*
Könyvcsomagolás, postázás Clevelandben
Szeptember két szombatján, összesen tíz óra alatt, tizenhat clevelandi felnÅ‘ttcserkész több mint 5.000 db könyvet csomagolt be 2.000 db csomagba.  Ezeket amerikai könyvtáraknak és másoknak postázták elsÅ‘sorban azért, hogy a magyarság külföldi hírnevét javítsák és az ellenfelek propagandáját ellensúlyozzák.
*Tovább a cikkhez*
Hetedhét országon átnyúló vezetőképzés
Több száz óra készülődés, tizenhét jelölt, tizenhat frissen fogadalmat tett segédtiszt, tizenkét törzstag, hét ország lakói, s csaknem két hét felejthetetlen élmény a Magyar Cserkészszövetségek Fórumának első számú segédtisztképző táborában.
*Tovább a cikkhez*
Itt van az ősz, itt vannak újra a cserkészek!
Őszi táborral nyitotta az évet az ottawai cserkészcsapat a legewade-i tó partján. A 28. sz. Kölcsey Ferenc cserkészcsapat számára az őszi tábor azért is különleges esemény, mert a nyár elején cserkésszé avatottak ez az első klasszikus cserkésztábor.
*Tovább a cikkhez*
Évkezdő kiscserkésztábor New Brunswickban
Több tucat kiscserkész, valamint nagycserkészek és cserkészvezetők gyűltek össze az Amerikai Magyar Atlétikai Klub tanyáján szeptember 14-én, hogy évnyitó táborban mutathassák meg magukat.
*Tovább a cikkhez*
Székelyföld Nyugat-New York államban
Az idei Regös Tábor szeptember 27-28 között volt megtartva a Sík Sándor Cserkészparkban. A Székelyföldet megelevenítő hétvége során a 65 jelenlévő számára lehetőség nyílt a mulatásra, táncolásra, tanulásra és barátkozásra egyaránt.
*Tovább a cikkhez*
Közös csapatparancsnok-fejlesztő hétvége
A november 23-24-i hétvégén a New York-i Magyar Házban gyűltek össze az évi továbbképző hétvégére. A körzeti parancsnok hívó szavára a New York-i körzet valamennyi leigazolt csapatának eljött a parancsnoka, így az esemény jó alkalom volt a közös beszélgetésre, tervezésre is.
*Tovább a cikkhez*
Kedves barátaink, pártfogóink!
Szeretettel jelzem, hogy megjelent a 2014. évre szóló cserkésznaptárunk, melynek lapjain beszámolunk eredményeinkről, gondjainkról és helyzetjelentést adunk, amellyel úgy érezzük, hogy tartozunk azoknak, akik segítik, támogatják munkánkat. A cserkészet ifjúságnevelő intézmény, végső célja értékes felnőtteket adni a magyarságnak és a társadalomnak. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik az évek folyamán erkölcsi és anyagi támogatásukkal lehetővé tették munkánkat és kérjük további segítségüket. Ha igényt tart a naptárunkra, kérem jelezze számunkra az alábbi elérhetőségek egyikén. A naptárra ajánlott minimum adomány 8 dollár. Jelentkezésük esetén a naptárt postafordultával küldjük.
 
Elérhetőségeink:
KMCSSZ
2850 Rt. 23 North
Newfoundland, NJ 07435
 
Drótpostán: gabona@aol.com
 
Szépen halad a Sík Sándor Cserkészpark felújítására a pénzgyűjtés
Másfél év alatt több mint $60,000 érkezett be a Sík Sándor Cserkészpark fejlesztésére és felújítására. Bár a központi parkunk általában nagyon szép állapotban van, állandó javításokra és karbantartásokra szorul.  Közel 50 év után az eredeti épületeknek és más infrastruktúrának a felújítására, vagy új építkezésre van szükség.  A minden évben megtartott rendszeres programok jól kihasználják mindazt, amit kedves parkunk ajánl.  A közeljövÅ‘re nézve növekvÅ‘ programjaink és létszámaink jobban megerÅ‘ltetik a park infrastruktúráját, s úgyszintén a kasszánkat.
Cserkészeink négy világtájról jönnek táborozni a központi parkba. Ennek az 50. évfordulós mérföldkÅ‘nek a megünneplése egy kitűnÅ‘ alkalom cserkészeinknek, cserkész-barátainknak és fÅ‘leg mindazoknak, akik valaha is részesültek tábori élményekben a park területein, hozzájárulni a jövÅ‘ sikeréhez.  A már beérkezett adományokból megépült az új segédtiszti barakk.

„Építsünk egy jobb táborhelyet, hogy különb vezetőket nevelhessünk a jövőnek!”

Adományodat küldheted csekkben a Hungarian Scout Fund névre kiállítva, a P.O. Box 35612, Canton, Ohio 44735 címre.  Jegyezd fel a csekken, hogy adományod a Sík Sándor Cserkészpark részére van szánva.  Adományodat küldheted biztonságosan úgyszintén hitelkártyáddal is az adomány oldalon a cserkészpark honlapján: www.sscspark.com.  A honlapon a PayPal-on keresztül is lehet egyenest a bankszámládból átutálni adományodat a Szövetséghez. 
Reméljük, te is velünk tartasz és adományoddal támogatod a parkunkat!
 
Jó munkát!
 
Horváth Mihály cscst.
Sík Sándor Cserkészpark
50. Évforduló 1964-2014
Pénzgyűjtő Akció Igazgató

 
Copyright © *|2013|* *|KMCSSZ|*, Minden jog fenntartva.

Elérhetőségünk:
kmcssz@aol.com

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

http://kmcssz.org/