KMCSSZ Hírlevél, LXVI.évfolyam,      vol.66.no.1       2014.1.szám
View this email in your browser
Programjaink
 
  • Február 1. Cserkészbál, San Francisco
  • Február 1-9. Téli- Ã©s vezetÅ‘képzÅ‘ tábor, Máriacell
  • Február 14-16. Téli tábor, Hamilton
  • Február 15-16. Szánkózás, Chicago
  • Február 23. CSBK ebéd, Cleveland
  • Március 1-2. Tiszti konferencia, California
  • Március 2. Gulyás ebéd és tábortüzi délután, Hamilton
  • Április 19. Húsvéti nyuszi keresés Cleveland, OH
  • Április 26. Cserkészismereti VK vizsgák Cleveland, OH
  • Április 26. Tavaszi kirándulás Hamilton, ON


          Jó munkát!
 
Bécsi cserkészek Angliában toboroztak
„A cserkész, minden cserkészt testvérének tekint” -- így egy páran elmentünk a messzi Angliába, hogy megmutassuk az ottani cserkészeknek, hogy mi  mennyi mindent tudunk és persze, hogy segítsünk nekik, hogy Å‘k is ilyen menÅ‘ cserkészek legyenek."
*Tovább a cikkhez*
Negyed évszázada osztunk lángot
Immáron 25 éve, hogy cserkészek juttatják el a "Békeláng-gyermek" által meggyújtott Betlehemi Békelángot az arra váróknak a világ legkülönfélébb pontjaira. Ez alkalomból az osztrák cserkészszövetség, a PPÖ, az ökumenikus ünnepség elÅ‘tt fogadást adott, melynek keretében felelevenítették az elmúlt negyedszázad történetét.
*Tovább a cikkhez*
Amerikai nemzeti nagytábor
A Magyar Cserkész előző számában már kaphattatok egy kis ízelítőt a táborról és annak rövid ismertetéséről, viszont most már a teljes cikket is elolvashatjátok az alábbi hiperlinken.
*Tovább a cikkhez*
Cserkészebéd a cserkészparkért
A New York-i cserkészcsapatok összefogtak kedvenc cserkészparkjukért. A kezdeményezés egy ebéd keretében történt, melynek során kifejezhették, mennyire fontos számukra a hely, ahol sokan elsÅ‘ táborukat töltötték, képesítést kaptak, életre szóló élményeket szereztek.   *Tovább a cikkhez*
Az európai kerület parancsnoki konferenciája
Ismét Kastlban gyűltek össze a parancsnokok, hogy megvitassák az e pozícióval járó feladatokat, kötelezettségeket. Szó esett kapcsolattartásról, jogi kérdések intézéséről és a csapatösszejövetelek minőségi megitéléséről is.
*Tovább a cikkhez*
Észak-amerikai tisztikonferencia
Hatvan vezetÅ‘ találkozott idén Buffaloban, hogy rávilágítsanak a modern élet fejleményeinek kihatására a cserkészeten belül. Leginkább a kommunikációs eszközök használatáról esett szó, ill.hogy a fiatalok által leginkább preferált eszközökön keresztül hogyan lehet megszólítani Å‘ket. *Tovább a cikkhez*
40 éve Kodály nyomdokában
Az 1973-ban alakult Clevelandi Cserkész Regös Csoport november 16-án tartotta ünnepi gálaműsorát, melynek középpontjában Kodály Zoltán munkássága állt. A csoport célja, hogy a magyar nép kultúráját és hagyományait megtanulják és azokat legjobb tudásuk szerint tovább is adják. *Tovább a cikkhez*
Figyelem!!!
A szövetség webes felülete kibÅ‘vül egy RegÅ‘s oldallal, melyen rengeteg hasznos információt találhattok csapatrendezvényekhez és Å‘rsi gyűlésekhez egyaránt. A januári összefoglalóért látogassatok el a www.kmcssz.org oldalra!  
         
A hónap népdala ( Dunántúl)

Télen nagyon hideg van,        Esik esÅ‘, fúj a szél,                Erre kakas, erre tyúk,
Nyáron nagyon meleg van,     Hull a fáról a levél,                 Erre van a gyalogút,
Soha sincs jó idÅ‘,                   Káromkodik a juhász,             Erre ki, arra be,
Mindig esik az esÅ‘.                 Hogy a nyája széjjelmász.       Arra kanyarodjunk be.

Továbbá örömmel tudatjuk minden kedves cserkészestvérünkkel, hogy hírlevelünk ezentúl kéthavi rendszerességgel jelenik meg. Ajánljuk minden vezetőnknek, őrsvezetőnknek, hisz tájékoztató jellege mellett módszertani segédanyagként is használható. Feliratkozni a Magyar Cserkészre a következő linken lehet:
http://eepurl.com/OIoyn
Copyright © *|2013|* *|KMCSSZ|*, Minden jog fenntartva.

Elérhetőségünk:
kmcssz@aol.com

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

http://kmcssz.org/