Copy
Nieuwsbrief 17 september 2021
Geen goede weergave? Bekijk online.

Nieuwsbrief Topsector T&U


Nieuws van(uit) de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Impact 2025 - Topsector T&U Innovation Prize 2021

In 2021 vindt voor de 3e keer de uitreiking van de Topsector T&U Innovation Prize 2021 plaats. In deze editie is gekozen voor internationale en grensverleggende innovaties die bijdragen aan het realiseren van een duurzame tuinbouw: CROSS-BORDER INNOVATION.
Voor de Topsector T&U Innovation Prize 2021 waren er een recordaantal aanmeldingen, met meer dan 30 (internationale) aanmeldingen. U kunt al deze aanmeldingen terugvinden op de Impact 2025 website

Jury Award

Onze vakjury heeft 10 aanmeldingen genomineerd voor de Jury Award. Volgens de vakjury blinken deze 10 innovaties het meeste uit in de “key challenges”, “cross-border” en de “feasibility” van de innovaties. Daarom vertellen wij u graag wat meer over deze 10 innovaties. 

Top 10

BBBLS

Maak kennis met BBBLS, waar ze een innovatieve methode gebruiken om kassen extra te isoleren met zeepbellen. Dit maakt de productie van hoogwaardige voiding mogelijk met het gebruik van veel minder energie. 

Website: https://www.bbbls.net/
Video: https://youtu.be/Q-W_9THLsEs

BLOMITEC

Maak kennis met Blomitec, microbioomveredeling voor duurzame opbrengsten.

Website: http://www.blossom-tech.nl/
Video: https://youtu.be/0fs97otBpak

CELINE

Maak kennis met CELINE, baanbrekende innovatie voor water- en nutriëntenbeheer in de glastuinbouw. 

Website: https://www.celine.frl/
Video: https://youtu.be/Wf0J7Bvkzjc

DIMUTO

Maak kennis met DIMUTO, een AgriFood Trade Solutions-bedrijf dat elke stap van de wereldwijde agrofoodhandel op één platform verenigt. Hierdoor kunnen telers, exporteurs en importeurs beter handelen met inzicht in de gegevens en financiën.

Website: https://www.dimuto.io
Video: https://youtu.be/TjJvS3FWiz0

GREENPOD LABS

Maak kennis met GREENPOD LABS, een Agri-biotech startup die duurzame oplossingen ontwikkelt om voedselverspilling en voedselverlies te minimaliseren. 

Website: https://greenpodlabs.com/
Video: https://youtu.be/lE2lnTDvPHg

INFRASCREEN

Maak kennis met INFRASCREEN, de decarbonisatie van kassen. 

Website: https://www.infrascreen.com/
Video: https://youtu.be/W1pquKqk9So

INSECTSENSE

Maak kennis met INSECTSENSE, waar een biosensor (BeeSense) ontwikkeld wordt die gebruik maakt van het ongelooflijke reukvermogen van bijen voor vroege detectie van plantenziekten, die snel, nauwkeurig, kosteneffectief en niet-invasief is en aanzienlijke economische verliezen in de landbouw kan helpen voorkomen.

Website: https://insectsense.com/
Video: https://youtu.be/FwUm6DuyIMk

NIEUWE WARMTE

Maak kennis met NIEUWE WARMTE en hun RESERVOIR BATTERY, die huidige systemen hergebruiken om een elektrische batterij te creëren voor meer flexibiliteit en een hogere omzet. 

Website: http://www.nieuwe-warmte.nl/
Video: https://youtu.be/ClKy7FToSww

SOLHO

Maak kennis met SOLHO, ze stellen zich een wereld voor waarin voedsel wordt verbouwd waar mensen het nodig hebben, op een duurzame manier om waterschaarste en klimaatverandering te overwinnen. 

Website: https://www.solho.eu/
Video: https://youtu.be/Z0gNNNFEUC0

THERMELEON

Maak kennis met THERMELEON, die kassen energiezuiniger maakt door overtollige warmte strategisch te hergebruiken tijdens de dag- nachtcyclus, waardoor de CO2-uitstoot en energiekosten voor telers worden verminderd. 

Website: https://thermeleon.nl/
Video: https://youtu.be/gBV7-w86GVg

Aan het werk

Inmiddels zijn de tien genomineerden aan het werk via het trainingsprogramma van Worldstartup. Hierbij worden ze in een viertal workshops voorbereid op de pitch voor de jury en krijgen ze een training in het ontwikkelen van co-creatie samenwerking met tuinbouw-bedrijven.

Publieksprijs

Naast de Jury Award, mag ook het publiek hun stem uitbrengen op dé innovatie die volgens hen de IMPACT2025 Innovation Prize 2021 moet winnen. Wilt u meebeslissen? Stem dan vóór 5 oktober op uw favoriet uit de bovenstaande top 10 op de IMPACT2025 website.  

Uitreiking tijdens Nationaal Tuinbouw Congres

De Topsector T&U Innovation Prize 2021 zal worden uitgereikt tijdens het Nationaal Tuinbouwcongres in samenwerking met Greenports.NL. Dit congres zal plaatsvinden op 7 oktober 2021 bij het Bomencentrum in Baarn. Meer info >> https://www.greenports-nederland.nl/nl/nationaal-tuinbouwcongres.
 

Matchmaking ondernemers & deelnemers ...

Wilt u in contact komen met een van de genomineerden dan kan dit tijdens het Nationaal Tuinbouwcongres gedurende de afsluitende borrel. Bedrijven aanwezig op het congres ontmoeten u graag hier. 

Contact

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
Bezuidenhoutseweg 12,
2594 AV Den Haag
Postbus 93002,
2509 AA Den Haag

Bij vragen of opmerkingen mail:
info@topsectortu.nl