Copy
Nieuwsbrief 1 maart 2017

Nieuwsbrief Topsector T&U

Nieuws van(uit) de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Horti Venture Challenge
Wilt u als ondernemer een nieuw businessconcept of technologische innovatie ontwikkelen? Doe dan mee aan de Horti Venture Challenge van Topsector T&U, een programma voor innovatieve ondernemers en start-ups die actief zijn in het tuinbouwcluster. 

Iedere innovatieve ondernemer in de tuinbouw kan zich nog aanmelden tot 6 maart! Lees meer over deelname en voorwaarden.
2 maart: kick-off Groene Stad Arboretum Floriade 2022
Bent u nieuwsgierig naar het totaal vernieuwde concept van de volgende Floriade? En wilt u weten wat er voor u als ondernemer te halen valt, op weg naar 2022? 

Kom dan op 2 maart naar de kick-off Groene Stad Arboretum Floriade 2022, in de schouwburg KAF in Almere. Kijk hier voor meer informatie.
Jungle Talks met Rob en Stijn Baan
Via Jungle Talks worden tuinbouwondernemers gekoppeld aan aanstormend talent, via online masterclasses en pitch webinars.
Op 16 maart bijten Stijn en Rob Baan (Koppert Cress) het spits af van seizoen 2017. In april, mei en juni volgen respectievelijk Van den Berg RosesKoppert Biological Systems en Dalat Hasfarm.

Kjk hier voor meer informatie en aanmelden. 

Jungle Talks 2017 wordt mogelijk gemaakt door Topsector T&U, Centre of Expertise Greenports, Provincie Zuid-Holland en Seed Valley. 
IFPS lanceert Mobiele App voor PLU’s
De International Federation for Produce Standards (IFPS) heeft een app gelanceerd die gebruikers uit de hele keten helpt met het opzoeken van de meer dan 1400 Price Look Up codes (PLU’s) die wereldwijd in gebruik zijn. Deze codes worden door de retail gebruikt voor prijsidentificatie van per stuk verpakte AGF-producten. Download de gratis app in de Play Store (FreshPLU) en Apple Store (Fresh PLU). 

Kijk voor meer informatie over PLU codes op www.ifpsglobal.com/PLU of stuur een mail naar plu@ifpsglobal.com
10% meer licht in de Winterlichtkas
Bij Wageningen University & Research Glastuinbouw in Bleiswijk is een nieuw kasconcept gebouwd: de Winterlichtkas. Een nieuw kasconcept dat 10% lichtwinst oplevert door een nieuw type schermsysteem en speciaal diffuus glas. De komende periode wordt het kasconcept getest met een nieuwe teeltwijze voor een komkommergewas, speciaal gericht op de winterperiode.
Start 'Glastuinbouw Inno20'
Tijdens de vakbeurs HortiContact in Gorinchem is het startsein gegeven voor ‘Glastuinbouw Inno20’. In Glastuinbouw Inno20 werken telers en glastuinbouw-onderzoekers van Wageningen University & Research samen aan nieuwe verdienmodellen voor de glastuinbouw, met een focus op nieuwe gewassen voor Nederlandse tuinbouwkassen.

De eerste zeven telers hebben zich inmiddels aangesloten. 
Kansen voor Nederlandse tuinbouw in Myanmar
Topsector T&U ontgint samen met bedrijfsleven, overheid en kennis-instellingen het internationale tuinbouwpotentieel voor het Nederlands bedrijfsleven. Zij doet dit onder andere door samen te werken met YEP, een publiek-privaat programma dat training en financiering biedt om jonge professionals in ontwikkelingslanden en opkomende markten op te leiden.

Lees de ervaringen van Bente Meindertsma, die in Myanmar aan de slag is gegaan voor AgriProFocus, een internationaal netwerk in de agrofood-sector.
Schakel studenten van UvA in voor ondernemen in China
Wilt u als ondernemer in China gaan ondernemen? Schakel dan de hulp in van studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) voor bijvoorbeeld een markt-, concurrentie-, sector- of consumentenanalyse. 
Via het Sefa Research project gaan studenten met uw vraagstuk aan de slag. Sefa is de studievereniging van Economie en Bedrijfskunde van de UvA.
Na het succesvol uitvoeren van onderzoek in Indonesië, Maleisië, Brazilië, de Filippijnen en Chili, staat nu China op het programma. Elk project wordt uitgevoerd door vier studenten die 2 maanden deskresearch in Nederland doen, gevolgd door 30 dagen veldonderzoek in China.

Heeft u een vraagstuk over de Chinese markt waarbij UvA-studenten u kunnen helpen, neem dan contact via researchproject@sefa.nl of 06-54724725. 
Deze nieuwsbrief is afkomstig van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Verspreid deze nieuwsbrief alstublieft actief en ruimhartig in uw netwerk zodat zoveel mogelijk personen worden geïnformeerd en betrokken.

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
Bezuidenhoutseweg 12,
2594 AV Den Haag
Postbus 93002,
2509 AA Den Haag

Bij vragen of opmerkingen mail:
info@topsectortu.nlThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen · Bezuidenhoutseweg 12, · Den Haag, Zh 2594 AV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp