Copy
 Nieuwsbrief 25 september 2015

Nieuwsbrief Topsector T&U: ICT en tuinbouw

De tuinbouw zonder computers is ondenkbaar! Daarom worden er binnen de Topsector T&U dan ook veel activiteiten uitgevoerd op het raakvlak van ICT en tuinbouw. In deze speciale uitgave van de nieuwsbrief T&U een greep uit de activiteiten.

12 november: Tuinbouw Digitaal Community Meeting
Op 12 november organiseert Tuinbouw Digitaal weer een Community Meeting. Dit keer staat 'ICT voor innovatie in veredeling en vermeerdering' centraal. Het belooft een inspirerende middag te worden. Een van de sprekers is Dick de Ridder (Wageningen UR), hij praat u bij over het bijzondere vakgebied bio-informatica. Reserveer de datum vast in uw agenda, meer informatie over het programma volgt.

Aanmelden kan al door hier te klikken.
2e editie EU FRESH INFO Forum & Round Table in Rotterdam
Begin december ontmoeten de AGF-sector en hun informatie management & ICT partners elkaar in Rotterdam voor de tweede editie van de EU FRESH INFO Forum & Round Table.
Op 30 november start de Fresh technology tour langs de meest geavanceerde Nederlandse industrie. Op 1 december start het Forum met een mix van alle aspecten van technologie, ICT en de AGF-sector. Het forum is interessant voor ondernemers en strategisch managers binnen de handel en teelt. Enkele sprekers op het Forum zijn R. Limmen, Albert Heijn, J. Hulleman, Jumbo retail en B. Horsbrugh, UNIVEG. De tweede dag van de conferentie kunt u deelnemen aan verschillende ronde tafel sessies, welke in het bijzonder interessant zijn voor professionals op het gebied van telen, voedselveiligheid, bedrijfsvoering, logistiek, marketing en financieel management in de handel en teelt. 

Aanmelden kan nu al via de early bird registratie
Show the industry your solution for Horticulture 4.0!
To support fresh produce getting ready for Horticulture 4.0, new solutions using disruptive technology and based on international information standards, are needed. We challenge you to show us your solution and to pitch it to your (future) customers. 

As part of the Round Table-part of EU FRESH INFO Forum & Round Table in Rotterdam, the Solutions Challenge has been set up to give (start-up) companies the opportunity to show their latest developments on cultivation, trade, logistics and marketing.

Check www.frugicom.nl/EUforum for more information.
14 oktober: bijeenkomst Fresh ONLINE Pack "Klik en Klaar"
Food, ook steeds meer AGF, wordt in toenemende mate door de consumenten online gekocht. Met de groei van de online verkoop hangt de vraag in de lucht of er in de toekomst überhaupt nog gebruik gemaakt wordt van onze ‘offline’ supermarkt. Hoe hard zal het gebruiksgemak in de wereld van Bits and Bytes aan onze alledaagse boodschappentas trekken?

Op 14 oktober kunt u deelnemen aan de bijeenkomst van Fresh Online Pack. Eerste deelname is kosteloos. Klik hier voor meer informatie rondom Fresh Online Pack. U kunt zich hier ook aanmelden voor de bijeenkomst of direct lid worden van Fresh Online Pack. Meld u snel aan, want vol=vol.
Cursus naamgeving van siergewassen 3 december 
Na lang wikken en wegen kiest u een naam voor uw nieuwe ras. Nu alleen nog registreren. Helaas voldoet de naam niet aan de regelgeving. Wat nu?

Maak via de cursus 'Naamgeving van siergewassen' kennis met (internationale) ontwikkelingen in naamgeving van siergewassen in onderzoek, wetgeving én het bedrijfsleven. We zetten stap voor stap de verschillende facetten rondom naamgeving van planten uiteen, met veel voorbeelden en praktijksituaties. 
De cursus is een samenwerking tussen Floricode en Naktuinbouw en is bedoeld voor veredelaars, kwekers en betrokkenen bij procedures voor registratie in de sectoren bloemisterij, bloembollen en boomkwekerij. Ook andere geïnteresseerden in naamgeving zijn van harte welkom. Kijk 
hier voor meer informatie en aanmelden. 
FarmDigital website live
De PPS Compliance made easy over het eenvoudiger en eenduidig ontsluiten van certificeringsinformatie bij telers in de keten werkt intensief samen met de Agri&Food PPS Duurzame akkerbouw ketens. De ontwikkelingen bij de PPS-en kan gevolgd worden op de website farmdigital.nl, onder welke naam beide PPS-en samen optrekken.
Innovatie met ICT
Heeft u vragen over PPS-en op het raakvalk van ICT en tuinbouw? Neemt u dan gerust contact op met innovatiemakelaars:

Sierteelt: Henk Zwinkels h.zwinkels@floricode.nl


AGF: Harrij Schmeitz schmeitz@ficenter.nl  
Deze nieuwsbrief is afkomstig van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Verspreid deze nieuwsbrief alstublieft actief en ruimhartig in uw netwerk zodat zoveel mogelijk personen worden geïnformeerd en betrokken.

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
Bezuidenhoutseweg 12,
2594 AV Den Haag
Postbus 93002,
2509 AA Den Haag

Bij vragen of opmerkingen mail:
info@topsectortu.nl