Copy
Facebook
Website

Happy International Mountain Day!

Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward

The Pyrenees are a cedar flung high;
Peoples nest, like birds, amongst its branches,
Whence no race-feeding vulture can remove them;
Each and every range where life takes hold
Is but a branch of this suberb colossus,
This mighty trunk of life. 


-Jacint Verdaguer, 1886

Tijd dat je weer eens naar buiten gaat? Om je op weg te helpen hierbij een flinke portie berg waar jij aan mee kunt doen. In deze mail lees je wat er zoal op het programma staat voor de komende maanden en hoe jij daarvan kunt meegenieten. Loop je mee?
International Mountain Leader
Guía de Media Montaña
www.femketreep.nl

GRANDE TRAVERSÉE DU JURA

Sneeuwschoentrekking Franse Jura
1-7 februari 2020

De Franse Jura ligt als een langgerekte bergketen langs de Zwitserse grens. Dit gebied leent zich perfect voor een niet al te zware sneeuwschoentrekking. Prachtige bossen worden afgewisseld met open velden en kleine dorpen. 

Lees meer »
Boek »

ENCANTATS PYRENEEËN

Sneeuwschoen huttentocht
14-20 maart 2020

Encantats betekent betoverend of magisch en dit is het gevoel dat deze bergstreek in de Spaanse Pyreneeën oproept. Sneeuwschoenwandelen in winterwonderland dus, onder leiding van International Mountain Leaders Anne van Galen en Femke Treep. Lees hier een artikel in de Hoogtelijn (NKBV) over deze reis!

Lees meer »
Boek » 

Dé plek voor jouw eerste ervaring op sneeuwschoenen: de Franse Jura

GRAND TOUR DE LA VANOISE

Sneeuwwandel huttentocht
8-14 maart 2020

Het eerste en oudste nationale park van Frankrijk. Vanuit het bekende Val-d’Isère wandelen we binnen enkele uren de stilte van het park binnen en weten we ons omgeven door de vele dieren waaraan de Vanoise een beschermd thuis biedt: gemzen, vossen, lammergieren, hermelijntjes om enkele te noemen.

Lees meer »
Boek »

DOOR HET HART VAN DE PYRENEEËN

Geologie, biologie, cultuurhistorie
20-27 juni 2020

De twee beschermde natuurgebieden Ordesa-Monte Perdido en Posets-Maladeta maken de geologische oorsprong van de Pyreneeën inzichtelijk. Een tocht door dichte bossen, langs uitgestrekte weiden, meanderende rivieren, bergmeren, en paden vol geschiedenis die ons vertellen over de vroegere passanten. In samenwerking met IML & biologe Helena Parga en Bergsportreizen.nl

Lees meer »
Boek binnenkort via Bergsportreizen.nl » 

AIGÜESTORTES

Huttentocht
11-18 juni 2020

Parque Nacional d’Aigües Tortes: kronkelende wateren. En water zullen we zien. In de Catalaanse Pyreneeën lopen we een meerdaagse huttentocht langs granietpieken, door prachtige bossen, en zien we eindeloos veel bergmeren, riviertjes en watervallen. Wilde natuur om de tijd te vergeten. 

Lees meer »
Boek »

VOLTA PER L'ALT PIRINEU

Op berentocht
19-26 september 2020

Vijf dagen lang trekken we door onbekende, verlaten valleien van de Catalaanse Pyreneeën. Onder toeziend oog van de vale- en lammergieren beklimmen we de hoogste top van de Catalaanse Pyreneeën, verkennen we de leefgebieden van de bruine beer en vergapen we ons aan het ongelooflijke landschap dat Parc Natural de l’Alt Pirineu ons te bieden heeft. 

Lees meer »
Boek » 

Twee artikelen in de Hoogtelijn, het bergsportmagazine van de NKBV! 
Lees ze hier 

"Spaanse Pyreneeën - ruimte voor jouw avontuur"
Lezing op de NKBV Bergsportdag
9 februari 2020 13:30 - 14:00 
NBC Nieuwegein
Lees meer

Ik loop doorgaans graag door het hooggebergte. Maar ik laat je ook met veel liefde zien wat er lagerop te vinden is. De Prepyreneeën bieden een onwaarschijnlijk gevarieerd landschap. Diepe kloven met wilde rivieren, enorme rotspartijen, geurende vegetatie en aangename temperaturen zodra het boven begint af te koelen. Benieuwd waar ik nu eigenlijk woon? Lees dit artikel van National Geographic om een beeld te krijgen van mijn directe leefomgeving én van één van de vele gezichten van de Prepyreneeën. 
"‘Bij El Cinquè Llac gaat het niet alleen om de adembenemende landschappen,’ vertelt Mireia, ‘Ook leer je onderweg van alles over het traditionele leven in de bergen. Je passeert heiligdommen, kloosters, bruggen en boerderijen, herdershutten en Romaanse ruïnes en slapen doe je dus in authentieke landhuizen.’"
Guess what? Lees hier meer over El Cinquè Llac 
Meer info
Facebook
Website
Email
LinkedIn
Copyright © *|2019|* International Mountain Leader - Femke Treep, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp