Copy
Newsletter Ι.Ο.ΑΣ. /  τεύχος 60
     
ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια
View this email in your browser
Το Ι.Ο.ΑΣ. συνεργαζόμενος φορέας  του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας
Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» συμμετείχε ως συνεργαζόμενος φορέας στη διοργάνωση του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας με κύριο διοργανωτή την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα Υγείας που πραγματοποιήθηκε 3 με 5 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
(Περισσότερα: https://goo.gl/x1DmOQ)
Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» συντονιστικός εταίρος του European Road Safety Charter (ERS Charter), για την Ελλάδα, την Κύπρο και επτά ακόμα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες την ανάληψη, από το Ινστιτούτο, του συντονισμού του European Road Safety Charter (ERS Charter) - Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, για την Ελλάδα, την Κύπρο και επτά ακόμα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη τριετία.
Το ΙΟΑΣ θα συντονίσει δράσεις και πρωτοβουλίες οδικής ασφάλειας με σκοπό να βελτιώσει την κοινή γνώση σχετικά με τα αίτια των ατυχημάτων και να συμβάλει στη δημιουργία προληπτικών μέτρων και λύσεων.
(Περισσότερα: https://goo.gl/jGk2Se)
Το Ι.Ο.ΑΣ. κοντά σε νεαρούς κρατούμενους στο κατάστημα κράτησης Νέων Αυλώνας  

Το 19ο  επιμορφωτικό σεμινάριο οδικής ασφάλειας του πρωτοποριακού προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ ή Φυλακές Ανηλίκων).
Οι άνθρωποι του Ι.Ο.ΑΣ. παρουσιάζοντας το έργο του Ινστιτούτου, εξήγησαν στο νεαρό κοινό τους  τρόπους που μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.
(Περισσότερα: https://goo.gl/WEgdbs)

Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. συμμετείχε στο συνέδριο
Εμπειρογνωμόνων Υψηλού Επιπέδου της FIA στο Παρίσι

Στις εγκαταστάσεις της FIA στο Παρίσι βρέθηκε η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. στις 11 Ιανουαρίου 2017, συμμετέχοντας στο συνέδριο Εμπειρογνώμων Υψηλού Επιπέδου για την Οδική Ασφάλεια (High Level Panel for Road Safety), που διοργάνωσε ο κορυφαίος οργανισμός.
Tο συνέδριο έγινε υπό την προεδρεία του Jean Todt, Ειδικό Εντεταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια και πρόεδρο της FIA (Federation International de l’Automobile) και συμμετείχαν περισσότεροι από 30 εμπειρογνώμονες και ειδικοί σε θέματα Οδικής Ασφάλειας κυρίως εκπρόσωποι θεσμικών - κοινωνικών φορέων,  εκπρόσωποι της βιομηχανίας και επιλεγμένων - πιστοποιημένων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών.
(Περισσότερα: https://goo.gl/3eHVyG)

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών και Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»:
Η μείωση των προστίμων θα υπονομεύσει τις προσπάθειες για ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα

Οι άνθρωποι του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» δηλώνουμε θορυβημένοι και έκπληκτοι για την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει άμεσα -και μάλιστα στο μισό- τα ισχύοντα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ., ακόμα και εκείνα που αφορούν σε σοβαρότατες και επικίνδυνες παραβάσεις όπως η υπερβολική ταχύτητα, η χρήση κινητών τηλεφώνων και η μη χρήση ζώνης-κράνους.
(Περισσότερα: https://goo.gl/6CqaYy)
Έκθεση της ΕΕ για εφαρμογή προηγμένων μέτρων ασφαλείας στα αυτοκίνητα των Ευρωπαϊκών δρόμων
Πολύ πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε μια σειρά από προηγμένα μέτρα ασφαλείας που θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν σε οχήματα στο άμεσο μέλλον και να έχουν ως αποτέλεσμα να σώσουν ζωές στους δρόμους και να κάνουν τα οχήματα ασφαλέστερα.
Η έκθεση παρουσίασε λειτουργικά και εφικτά μέτρα ασφαλείας με στόχο τη μείωση του αριθμού των θυμάτων τροχαίων συμβάντων και την πρόληψη των ατυχημάτων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.
(Περισσότερα: https://goo.gl/3kSNtM)
Έναρξη της συνεργασίας Ι.Ο.ΑΣ. με την Ένωση Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης»  

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της Βασιλόπιτας 2017 της Ένωσης Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης», ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας του Συλλόγου με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στην Εστία της Ένωσης στις 15 Ιανουαρίου.
(Περισσότερα: https://goo.gl/gH3G4o)

  Ο δεκάλογος για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων  

Πρωτοβουλία  «ΙΟΑΣ», «Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών» (ΙΣΑ) και «Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα Υγείας» για εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού, για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων.
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογος Αθηνών και την Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα της Υγείας ξεκίνησαν εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού, για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων, λίγο πριν την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.
(Περισσότερα: https://goo.gl/mHsLWD)

 

Εκπαίδευση στην Οδική Ασφάλεια στους εργαζόμενους
της Beiersdorf Hellas A.E.

Επιμόρφωση στους εργαζόμενους της Beiersdorf Hellas A.E. (στην οποία ανήκουν εμπορικά σήματα όπως NIVEA, Liposan, Hansaplast κ.α.) σε θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια, πραγματοποιήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Γέρακα.
(Περισσότερα: https://goo.gl/KUs4IV)

 Το Ι.Ο.ΑΣ. κοντά στα παιδιά του Ιδρύματος Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση «Η Θεοτόκος»

Στις 16  Ιανουαρίου το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» βρέθηκε κοντά στους νέους στο Ίδρυμα Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση «Η Θεοτόκος». Το ίδρυμα «Θεοτόκος» που έχει διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στη δημιουργία ενός κόσμου όπου τα άτομα με νοητικές διαταραχές θα έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή, προσκάλεσε το Ινστιτούτο με σκοπό τα παιδιά να εκπαιδευτούν βιωματικά στο πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» το οποίο προσαρμόστηκε στις ανάγκες των εκπαιδευομένων.
(Περισσότερα: https://goo.gl/H1X2PK)

Ευχαριστούμε θερμά…

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά του συναδέλφους του Αντώνη Γρατσά για την πρωτοβουλία τους να υποστηρίξουν το έργο του Ινστιτούτου με δωρεά, ως ένδειξη εκτίμησης και συμπαράστασης, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τον κύριο Γρατσά και την οικογένειά του.
Με την ευγενική χορηγία και στήριξη όλων σας, βοηθάτε τον αγώνα του Ινστιτούτου για ασφαλείς μετακινήσεις και ενισχύετε την προσπάθειά μας για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων συμβάντων που αποτελούν μάστιγα για τη χώρα μας.
Σας ευχαριστούμε και πάλι θερμά.
(Περισσότερα: https://goo.gl/1wwsqz)
Προγραμματίζονται
- Συμμετοχή της Προέδρου του Ι.Ο.ΑΣ. στη 70η συνάντηση των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωασιατικής  ζώνης - UNECE Inland Transport Committee (ITC) στη Γενεύη, 21/2.
- Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. με τρεις υποψηφιότητες στο 2017 Global Road Safety Film Festival στη Γενεύη, 20 & 21 /2.
- Συμμετοχή της Προέδρου του Ι.Ο.ΑΣ. στο 4ο  Πανόραμα δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας που διοργανώνει το Marketing Week.
(Περισσότερα: https://goo.gl/lFz7st)
Δράσεις – Εκπαιδεύσεις από το Ι.Ο.ΑΣ.
Κατά το μήνα Ιανουάριο εκπαιδεύτηκαν και ενημερώθηκαν από το Ινστιτούτο:
  • 2.287 μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης
     
  • 253 Ενήλικοι συμπολίτες μας  
Μέσα από προγράμματα επιμόρφωσης:
- Στo πλαίσιο του προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα
 - Σε εργαζόμενους των εταιρειών Imerys Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Α.Ε. και Beiersdorf Hellas.
 - Στο πλαίσιο προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής για το ποδήλατο στην Αστερούπολη που φιλοξενήθηκαν στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων

- Σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων Δήμων μελών του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ),
(Περισσότερα: https://goo.gl/FCEMp9)
Η παρουσία του Ι.Ο.ΑΣ. στα Media
Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και δηλώσεις έκανε η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά και στελέχη του Ινστιτούτου μας στους σταθμούς: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΕΡΤ, SKAI RADIO, ΒΗΜΑ FM, REAL FM, NOVASPORTS 94,6, Κανάλι 1, ΕΡΑ Λάρισας, Limnos FM100  αναφορικά με την κυβερνητική πρόθεση της μείωσης των προστίμων ΚΟΚ, για δράσεις και εκδηλώσεις του Ινστιτούτου κατά τη διάρκεια του μήνα καθώς και θέματα Οδικής Ασφάλειας.
(Περισσότερα: https://goo.gl/zumHHj)
Εκπαίδευση με διεθνή ακτινοβολία από το Ι.Ο.ΑΣ. στο προσωπικό της   Imerys Ελλάς Α.Ε.
Στις εγκαταστάσεις της Imerys Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς ΑΕ στην Κηφισιά (12-16/1) φιλοξενήθηκε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για την πραγματοποίηση διήμερου κύκλου θεωρητικής και βιωματικής επιμόρφωσης του προσωπικού της εταιρείας από στελέχη του Ινστιτούτου σε θέματα οδικής ασφάλειας. Την πρώτη ημέρα της εκπαίδευσης, το κοινό των εκπαιδευομένων αποτελούνταν από δεκάδες κορυφαία στελέχη της Imerys, από όλα τα σημεία του πλανήτη που δραστηριοποιείται η εταιρία ενώ τη δεύτερη ημέρα εκπαίδευσης παρακολούθησαν δεκάδες Έλληνες εργαζόμενοι της εταιρίας.
(Περισσότερα: https://goo.gl/iwUXrk)

Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. σε πρόγραμμα ενδυνάμωσης δομών από τον οργανισμό HIGGS

Στελέχη τoυ I.O.AΣ. παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα ενδυνάμωσης δομών (Bootcamp) του οργανισμού Higher Incubator Giving Growth & Sustainability (HIGGS).
(Περισσότερα: https://goo.gl/K1yqWT)
Το Ι.Ο.ΑΣ. μαθαίνει τα μυστικά της ασφαλούς ποδηλασίας σε μαθητές του Αγρινίου

Με το πρόγραμμα «Ασφαλώς Ποδηλατώ» του Ινστιτούτου εκπαιδεύτηκαν οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού του 17ου Δ.Σ. Αγρινίου. Τα παιδιά έμαθαν τη σημασία της ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και βιωματικής εκπαίδευσης. Ο εμψυχωτής του ΙΟΑΣ ενημέρωσε τους μαθητές πάνω σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν την ασφαλή ποδηλασία όπως: ο αναγκαίος εξοπλισμός του ποδηλάτη, η καταλληλότητα του ποδηλάτου και οι βασικοί κανόνες που πρέπει να σέβεται ένας ποδηλάτης στο δρόμο.
(Περισσότερα: https://goo.gl/t3DX0R)

Το Ι.Ο.ΑΣ. στην επόμενη φάση  του ευρωπαϊκού 
προγράμματος TraSaCu

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζει τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό έργο TraSaCu (Traffic Safety Cultures and the Safe Systems Approach), μέσα από τη συνεργασία του κοινωνιολόγου Βαγγέλη Μακρή με τον Ολλανδικό ερευνητικό οργανισμό οδικής ασφάλειας SWOV.
(Περισσότερα: https://goo.gl/VNVuLr)

Ενημέρωση Προσκόπων για θέματα Οδικής Ασφάλειας

Εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. στο «1o Σύστημα Προσκόπων Παιανίας» στις 14 Ιανουαρίου.
Η εκπαίδευση, που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον σύσσωμη η προσκοπική ομάδα της Παιανίας, αποτέλεσε δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης από το Ινστιτούτο σε θέματα Οδικής Ασφάλειας στο πλαίσιο του συμφώνου συναντίληψης και συνεργασίας που από το 2014 έχει υπογράψει το Ινστιτούτο με το ΣΕΠ.
(Περισσότερα: https://goo.gl/iUcXnM)

Facebook
Facebook
Website
Website
 
- Επιμέλεια & Υλοποίηση Έκδοσης: Δημήτρης Λαζαρίδης ( d.lazaridis@ioas.gr )
- Κείμενα & Φωτογραφίες: Δημήτρης Χατζηδοπαυλάκης, Κατερίνα Δρανδάκη, Βαγγέλης Μακρής, Δήμητρα Γεωργογιάννη, 
Σπύρος Τριαντάφυλλος, Δανάη Σταύρου, Στάθης Σταθαράς, Γεωργία Αλεξοπούλου, Μάριος Δημητρίου

 
                    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Νεμέσεως 2, Τ.Κ. 112 53, Αθήνα
Τηλ.: 210 8620150 / Fax : 210 8620007

 

Κέντρο Πληροφόρησης για την Οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Τ.Κ.105 64, Αθήνα
Τηλ.: 210 3211051 / Fax : 210 3211061

e-mail: info@ioas.gr / website:www.ioas.gr, www.rsi-panosmylonas.gr
 
Copyright © 2017 Ι.Ο.ΑΣ. "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ" / ROAD SAFETY INSTITUTE "PANOS MYLONAS", All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences