Copy
Newsletter Ι.Ο.ΑΣ. /  τεύχος 49
     
    ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια
View this email in your browser
 
Θερμές Ευχές από το Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς"

 

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" και όλη η ομάδα που υπηρετούμε το όραμά μας για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα συμπληρώνοντας εφέτος 10 χρόνια αδιάλειπτης δράσης για το σκοπό αυτό, σας στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να παραμείνουμε κοντά στους πολίτες και την Πολιτεία για την προστασία της ζωής στο δρόμο.

 
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας γιορτάζει
τα 10 χρόνια δράσης του

 
Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» φέτος συμπλήρωσε 10 χρόνια αδιάλειπτης δράσης στο χώρο της Οδικής Ασφάλειας. Μέσα από έναν τραγικά άδικο θάνατο, δημιουργήθηκε ένας Οργανισμός που έχει ουσιαστικό και ενεργό ρόλο στην πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων. Το έργο του -που έχει αναγνωριστεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς- παρουσιάστηκε σήμερα, 17 Δεκεμβρίου 2015, στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία εκλεκτών καλεσμένων, φίλων και συνεργατών του Ινστιτούτου, αλλά και πλήθους εκπροσώπων θεσμικών - κοινωνικών φορέων και Οργανισμών.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ο οποίος απένειμε και το Βραβείο του Τροχονόμου της Χρονιάς, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης και ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής κ. Γεώργιος Ουρσουζίδης, μας τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας έναν λόγο συμπαράστασης και υποστήριξης στο καίριο για όλους μας θέμα της οδικής ασφάλειας και της σπουδαιότητας του να την υπερασπιζόμαστε με κάθε δυνατό τρόπο. 
(Περισσότερα: http://goo.gl/ubmM0P)

 
 
Συμμετοχή της κας Δανέλλη-Μυλωνά σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας


 
Σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας σε αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προσεκλήθη η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κα Δανέλλη - Μυλωνά ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής, σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, κυκλοφοριακής αγωγής και τις δράσεις του Ινστιτούτου.
Στην ίδια  ÏƒÏ…νεδρίαση ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιώργος Κανελλαΐδης παρουσίασε το Στρατηγικό Σχέδιο για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα και τις βασικές αρχές υλοποίησης του.
Δείτε το βίντεο της Συνεδρίασης εδώ

 
Πανελλαδική τηλεοπτική και ραδιοφωνική καμπάνια ενημέρωσης από το Ι.Ο.ΑΣ.
 
Καμπάνια ενημέρωσης  από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»  ÏƒÎµ συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με 3 τηλεοπτικά και 3 ραδιοφωνικά μηνύματα στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Ελλήνων οδηγών εν όψει της εορταστικής περιόδου και των αυξημένων οδικών μετακινήσεων.
Η φετινή χειμερινή καμπάνια ενημέρωσης του Ινστιτούτου μας  σε τηλεόραση και ραδιόφωνο εστιάζει σε ξεχωριστά και αλληλοσυμπληρωματικά θέματα για την ασφάλεια των οδηγών, που και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά προτεραιότητα επισημαίνει για την πρόληψη των τροχαίων  δυστυχημάτων. Τα μηνύματα αφορούν στην  Ï…περβολική ταχύτητα, αλκοόλχρήση ζώνης/κράνους και χρήση κινητού
(Περισσότερα: http://goo.gl/RZDmSb )

 

Το Ι.Ο.ΑΣ. εκπαιδεύει μαθητές δημοτικού για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής ‘’Ασφαλώς Ποδηλατώ’’ για παιδιά Α’/θμιας εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»,  στο 3ο και 7ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας, με αποδέκτες τους μαθητές της Ε’ τάξης των σχολείων και τους δασκάλους τους. Παρόντες στην εκπαίδευση ήταν επίσης και ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Χαλκίδας κ. Παναγιώτης Καράβας μαζί με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Χαλκιδέων   Îº. Γιώργο Μπουραντά, οι οποίοι συνεχάρησαν τους ανθρώπους του Ινστιτούτου για το πολύτιμο έργο και την προσφορά τους στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας.
(Περισσότερα: http://goo.gl/Rqj2xL)
 
 
H Î“έφυρα Ρίου – Αντιρρίου υιοθετεί μηνύματα του Ι.Ο.ΑΣ. για ασφαλείς ευχές προς τους οδηγούς

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους οδηγούς διέσχιζαν τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου από την παραχωρησιούχο της Ζεύξης (ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.), που αποτελεί Μέλος του Ι.Ο.ΑΣ.. Με αφορμή την Χριστουγεννιάτικη έξοδο μεταδίδονταν στις οθόνες προβολής της Γέφυρας, μηνύματα του Ι.Ο.ΑΣ. για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των οδηγών.

Θερμές Ευχές από το Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, με υγεία και ασφάλεια!

Το Ι.Ο.ΑΣ. ενημερώνει τους Σινεφίλ για θέματα οδικής ασφάλειας
 

Παράλληλα με την πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης από το Ι.Ο.ΑΣ. που Î¼ÎµÏ„αδίδεται από τους  τηλεοπτικούς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας καθόλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, το Ινστιτούτο μας διενήργησε εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια στις κινηματογραφικές αίθουσες του κινηματογράφου Ster Ίλιον
(Περισσότερα: http://goo.gl/OqYCM7)
 

Το Multitasking (η εκτέλεση πολλαπλών εργασιών ταυτόχρονα)  ÎºÎ±Ï„ά τη διάρκεια της οδήγησης μειώνει την αποτελεσματικότητα και τις επιδόσεις του οδηγού
 
Ο εγκέφαλός μας δεν είναι σε θέση να κάνει πολύ καλά περισσότερα από ένα πράγμα τη φορά. Παρά τους ισχυρισμούς  πολλών που υποστηρίζουν ότι μπορεί να επιτύχει πολλά πράγματα ταυτόχρονα και να τα κάνει σωστά, μελέτες έχουν αποδείξει πως αυτό δεν είναι αλήθεια.
Η απόσπαση προσοχής κατά τη διάρκεια της οδήγησης παραμένει ένα από τα πιο θανατηφόρα αποτελέσματα του multitasking (εκτέλεση πολλαπλών εργασιών ταυτόχρονα).
Τα γραπτά μηνύματα είναι το πιο χαρακτηριστικό είδος Multitasking κατά τη διάρκεια της οδήγησης και η πιο επικίνδυνη δραστηριότητα απόσπασης προσοχής.
(Περισσότερα: http://goo.gl/uWyg6J)

 

Ημερίδες στο Αντίρριο και στο Αίγιο για την οδική ασφάλεια από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, το ΤΕΙ Î”Ï…Ï„. Ελλάδας  και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
 
To Î™.Ο.ΑΣ. Â«Î Î¬Î½Î¿Ï‚ Μυλωνάς» Î¿Î»Î¿ÎºÎ»Î®ÏÏ‰ÏƒÎµ με επιτυχία τον κύκλο ημερίδων που διοργάνωσε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας με  2 ημερίδες με θέμα «Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση Πολιτών – Φοιτητών για την οδική ασφάλεια» την Τρίτη 8/12 και στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΤΕΙ στο Αντίρριο  και την Τετάρτη 9/12 στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ στο Αίγιο. Μετά την ολοκλήρωση των ημερίδων μόνο κολακευτικά σχόλια ακούστηκαν για το έργο που παρουσιάζει συνολικά το Ινστιτούτο μας στον αγώνα του για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών με σκοπό την ελαχιστοποίηση των τροχαίων.
(Περισσότερα: http://goo.gl/4YFNwn)


 
Δράσεις – Εκπαιδεύσεις από το Ι.Ο.ΑΣ.
 
Δράσεις – Εκπαιδεύσεις από το Ι.Ο.ΑΣ.
 
Κατά το μήνα Î”εκέμβριο  εκπαιδεύτηκαν και ενημερώθηκαν από το Ινστιτούτο:
  • 1.340 Î¼Î±Î¸Î·Ï„ές Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης
     
  • 468 Î•Î½Î®Î»Î¹ÎºÎ¿Î¹ συμπολίτες μας  
Μέσα από προγράμματα επιμόρφωσης:
σε εργαζόμενους των εταιρειών Bayer Eλλάς ΑΒΕΕ, Αττικές Διαδρομές Α.Ε., ΚΑΥΣΗΣ ΑΕ και στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας
στo πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση Πολιτών – Φοιτητών για την οδική ασφάλεια» στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας – Αντίρριο και στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας - Αίγιο
στο πλαίσιο των δράσεων συνεργασίας του Ι.Ο.ΑΣ. με το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ)
(Περισσότερα: http://goo.gl/P4NULE )

 
Προγραμματίζονται
  • Συμμετοχή της προέδρου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε συνάντηση εργασίας στη συμβουλευτική επιτροπή του High Level Group On Road Safety υπό την Προεδρία του ειδικού εντεταλμένου του Γ.Γ. του ΟΗΕ για θέματα Οδικής Ασφάλειας (Παρίσι, 11/1)
  • Συμμετοχή της κας Βασιλικής Δανέλλη – Μυλωνά σε διοργάνωση του Fitting Safety as Standard  - Night Time Visibility for Lorries (οδηγία: 2007/35/EC) που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλίιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) και το Î•Ï…ρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Βρυξέλλες, 12/1)
  • Στελέχη του Ινστιτούτου θα υλοποιήσουν Î¸ÎµÏ‰ÏÎ·Ï„ική και βιωματική εκπαίδευση στο πλαίσιο της πολιτικής υγείας & ασφάλειας  στο προσωπικό  εταιρειών διακεκριμένων για την ευαισθησία και το ανεπτυγμένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, με τη χρήση της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ. 
    (Περισσότερα: http://goo.gl/xlvzqW)
Η παρουσία του Ι.Ο.ΑΣ. στα Media
Τηλεοπτικές και Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και δηλώσεις έκανε η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά  και στελέχη του Ινστιτούτου μας στους σταθμούς: ΕΡΤ1 - στην εκπομπή: “ΟΝ ΕΡΤ” με παρουσιαστές την κ. Ελένη Χρονά και τον κ. Ανδρέα Ροδίτη, ΕΡΤ1 – εκπομπή: “ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” με παρουσιαστές το Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά (δείτε την εκπομπή εδώ), ΣΚΑΙ 100,3, ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5, Παραπολιτικά FM, ΑΘΗΝΑ 98,4 και Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας 96,5fm αναφορικά με τα 10 Χρόνια του Ι.Ο.ΑΣ., συμβουλές ασφαλούς οδήγησης  προς του ταξιδιώτες της εορταστικής περιόδου καθώς και για τις πρόσφατες δράσεις και εκδηλώσεις του Ι.Ο.ΑΣ. στη διάρκεια του Δεκεμβρίου όσο και για αυτές που ετοιμάζουμε.

Αναφορές, ρεπορτάζ και άρθρα για τις δράσεις του Ινστιτούτου μας δημοσιεύθηκαν στον ημερήσιο τύπο καθώς και σε εβδομαδιαία και μηνιαία έντυπα όπως: REAL NEWS, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΓΟΡΑ, ΓΝΩΜΗ ΠΑΤΡΩΝ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Marketing Week BUSINESS TODAY, DAILY FAX,  CSR WEEK, ESPRESSO, κ.α.
 (Περισσότερα: http://goo.gl/FbQ6jY )
Δημοσιεύθηκε η ετήσια έκθεση Τροχαίων δυστυχημάτων για το 2015 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
 
Η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας της Γενικής Διεύθυνσης Μετακίνησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  δημοσίευσε πρόσφατα την  έκδοση της Ετήσιας Έκθεσης Οδικών δυστυχημάτων της ΕΕ και τα σχετικά infographics για το 2015.
(Περισσότερα: http://goo.gl/s8Q15V)

 
 
Το Ι.Ο.ΑΣ. ολοκληρώνει την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας Î‘ττικές Διαδρομές Α.Ε. σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
 
Το Ι.Ο.ΑΣ. συνέχισε και αυτόν το μήνα στις εγκαταστάσεις της Αττικές Διαδρομές Α.Ε.  ÏƒÏ„ο Κέντρο Ελέγχου και Συντήρησης Αττικής Οδού, τη βιωματική  εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του συνόλου του  ανθρώπινου δυναμικού για θέματα πρόληψης των τροχαίων δυστυχημάτων ολοκληρώνοντας τον κύκλο επιμόρφωσης του συνόλου των εργαζομένων στην εταιρία.
(Περισσότερα: http://goo.gl/3azJg1 )

 
 Î£Ï…μμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" σε διημερίδα με θέμα: Â«Î•Ï…φυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα»
 
Το Ι.Ο.ΑΣ. συμμετείχε στις εργασίες της Ετήσιας Διημερίδας της ITS HELLAS με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΥΠΟΜΕΔΙ, την Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου
(Περισσότερα: http://goo.gl/wRQiv7)

 
Βιωματική επιμόρφωση από το Ι.Ο.ΑΣ. στο προσωπικό της εταιρίας   BAYER ΕΛΛΑΣ Α.Î’.Ε.Ε.
 
Με βιωματική επιμόρφωση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας ολοκληρώθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. η εκπαίδευση στους εργαζομένους των εταιρίας BAYER ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε. σε συνέχεια της θεωρητικής ενημέρωσης που είχε προηγηθεί τον προηγούμενο μήνα.
(Περισσότερα: http://goo.gl/7sMhK1)

 
Facebook
Facebook
Website
Website
 
- Επιμέλεια & Υλοποίηση Έκδοσης: Δημήτρης Λαζαρίδης ( d.lazaridis@ioas.gr )
- Κείμενα:  Î”ημήτρης Χατζηδοπαυλάκης, Δήμητρα Γεωργογιάννη, Î‘ναστασία Τζαβάρα, Δημήτρης Πρίφτης
                    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Νεμέσεως 2, Τ.Κ. 112 53, Αθήνα
Τηλ.: 210 8620150 / Fax : 210 8620007

 

Κέντρο Πληροφόρησης για την Οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Τ.Κ.105 64, Αθήνα
Τηλ.: 210 3211051 / Fax : 210 3211061

e-mail: info@ioas.gr / website:www.ioas.gr, www.rsi-panosmylonas.gr
 
Copyright © 2016 Ι.Ο.ΑΣ. "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ" / ROAD SAFETY INSTITUTE "PANOS MYLONAS", All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences