Copy
Ι.Ο.ΑΣ. NEWSLETTER ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014
Newsletter / Καλοκαίρι 2014 / τεύχος 35
                ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια
 
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών και σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, δημιούργησαν νέα εκστρατεία ενημέρωσης, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και τη βοήθεια του Visit Greece www.visitgreece.gr για την οδική ασφάλεια Ελλήνων και ξένων οδηγών, που έχουν την ευκαιρία να περάσουν τις διακοπές τους στη χώρας μας, με αποτέλεσμα την αύξηση των μετακινήσεων στο οδικό δίκτυο.

( Περισσότερα:http://goo.gl/8LN52t )
 
Με εντυπωσιακή απήχηση στους πολυάριθμους επισκέπτες του The Mall Athens  στο Μαρούσι συνεχίζεται η καλοκαιρινή δράση ενημέρωσης  του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» που γίνεται με πρωτότυπες βιωματικές δραστηριότητες για την οδική ασφάλεια στο δημοφιλέστερο εμπορικό κέντρο της Αθήνας.
Μέχρι τις αρχές του Αυγούστου περισσότεροι από 18.000 χιλιάδες συμπολίτες μας όλων των ηλικιών έχουν ήδη δοκιμάσει τις βιωματικές εφαρμογές με χρήση του εξοπλισμού του Ινστιτούτου  ενώ παράλληλα έχουν ενημερωθεί από το έμψυχο δυναμικό του Ι.Ο.ΑΣ. σε θέματα που αφορούν στην Οδική Ασφάλεια. Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί  με την ολοκλήρωση της δράσης στα τέλη Αυγούστου.

( Περισσότερα:http://goo.gl/tEitHh )

 
 
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο ανάπτυξης της θερινής καμπάνιας για την οδική ασφάλεια Ελλήνων και ξένων οδηγών που επισκέπτονται τη χώρα μας  σε συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) «Ελευθέριος Βενιζέλος», και φέτος το καλοκαίρι ενημερώνουν τους επισκέπτες να απολαύσουν τα ταξίδια τους στην Ελλάδα, με ασφάλεια στο δρόμο, αναρτώντας αφίσες στις οθόνες προβολής στον περιβάλλοντα χώρο και εσωτερικά του αεροδρομίου για όλο το μήνα Αύγουστο.

( Περισσότερα:http://goo.gl/UW0Kpp)

 
Η παρουσία του Ι.Ο.ΑΣ. στα Media για το μήνες Ιούλιο & Αύγουστο
 
Ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις και δηλώσεις έκανε η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά στον ΑΘΗΝΑ 9,84, στον ΣΚΑΙ 100,3, στον Alpha 989, στο Metropolis 95,5 στο Βήμα FM 99,5, στο Real FM 97.8, και στο Attica TV αναφορικά με τις καλοκαιρινές δραστηριότητες του Ι.Ο.ΑΣ. στο The Mall Athens, τη Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα και την καλοκαιρινή καμπάνια ενημέρωσης «Enjoy visiting Greece. Stay Safe on the road!» για την οδική ασφάλεια συμπολιτών μας και επισκεπτών στη χώρα μας.
( Περισσότερα:http://goo.gl/BemLWT )

 
 
Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ Ι.Ο.ΑΣ. και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέλους του Ι.Ο.ΑΣ., το Ινστιτούτο μας προώθησε το αίτημα ομάδας προσκόπων τριών πόλεων της χώρας μας (Βέροια, Αθήνα και Θεσσαλονίκη)  και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από πλευράς της ευγενώς χορήγησε μέρος των εισιτηρίων τους.
( Περισσότερα:http://goo.gl/LdpmRm)
 
 
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με παρουσία των εθελοντών του διοργάνωσε και φέτος το καλοκαίρι (Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014) για 7η φορά στη Χαλκίδα την εκδήλωση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», σε 2 μεγάλα νυχτερινά κέντρα στη Γλύφα Χαλκίδας (GAZ και MIST), με τη συνεργασία των Σαμαρειτών Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Ελλήνων Προσκόπων και της Τροχαίας Χαλκίδας, παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

(Περισσότερα:http://goo.gl/c5qjjE )


 
Στο πλαίσιο του Συμφώνου συναντίληψης και συνεργασίας του με τα Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) το Ι.Ο.ΑΣ. συμμετείχε με στελέχη του στην καλοκαιρινή περιπέτεια της 5ης Πανελλήνιας Ναυτοπροσκοπικής Regatta που ξεκίνησε το Σάββατο 26 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Αυγούστου στα «Καλά Νερά» του Δήμου Νοτίου Πηλίου στις ακτές του Παγασητικού Κόλπου.

(Περισσότερα:http://goo.gl/IxIZNn)

 
Η εκπομπή  «Δημόσια και Ιδιωτικά»  του ΑΘΗΝΑ 984 αφιερωμένη σε θέματα Οδικής Ασφάλειας (10/8, Αθήνα)

Την Κυριακή 10 Αυγούστου και ώρα 13:00 στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 984, η Πρόεδρος του  Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) και αναπληρωτής καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο  κ. Κώστας Αντωνίου, επιμελήθηκαν την εκπομπή «Δημόσια και Ιδιωτικά» και συνομίλησαν για μία ώρα για θέματα Οδικής Ασφάλειας στη χώρα μας, για την οδική συμπεριφορά των Ελλήνων, την κατάσταση των οδικών δικτύων και των οχημάτων, καθώς και για τα πρωτοποριακά προγράμματα του Ινστιτούτου.

Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε εδώ.
 
  Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» με τη βοήθειά της Τροχαίας της Κέρκυρας και  συνεργατών μας για τη διανομή  ενημερωτικών φυλλαδίων με αντικείμενο την οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο καλοκαιρινής καμπάνιας του Ινστιτούτου μας και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε παραθεριστές και πολίτες του νησιού στο αεροδρόμιο και σε κεντρικά σημεία της πόλης της Κέρκυρας.
Το έντυπο υλικό με συμβουλές κυκλοφοριακού περιεχομένου μοίρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας και του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα την Πέμπτη 14 Αυγούστου στο αεροδρόμιο αλλά και σε κεντρικά σημεία της πόλης,

( Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.)

 

Και φέτος αυτό το καλοκαίρι το Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» ήταν κοντά στους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, για να τους ενημερώσει και να τους οδηγήσει με ασφάλεια στις διακοπές αλλά και στις μετακινήσεις τους γενικότερα.
Η πρωτοβουλία του Ινστιτούτου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για τη θερινή καμπάνια ενημέρωσης αγκαλιάσθηκε από  φορείς όπως η Τροχαία, ο Ε.Ο.Τ., ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ο αυτοκινητόδρομος  «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ» που είναι Μέλος της Συμμαχίας του Ι.Ο.ΑΣ για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον»  συσπειρώνοντας τις δυνάμεις τους ώστε το μήνυμα για την προστασία της ζωής στο δρόμο να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας.

(Περισσότερα:http://goo.gl/J539wx )
 
 
Κατά τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο ενημερώθηκαν από το Ινστιτούτο:
  •  1.500 Πρόσκοποι Ενήλικες και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • 18.000 παιδιά και ενήλικοι συμπολίτες μας
Μέσα από προγράμματα, εκδηλώσεις και δράσεις που υλοποιήθηκαν προς:
Το The Mall Athens (Μαρούσι), στη Χαλκίδα και την 5η Πανελλήνια  Ναυτοπροσκοπική  Regatta. 
 
Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ.:
  • «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» που στηρίζει η Αττική Οδός – Αττικές Διαδρομές
  • «Κάντο-Σωστά» που στηρίζει η ΑΧΑ-Ασφαλιστική
 [ photo: από τη δράση ενημέρωσης του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»  στο The Mall Athens στο Μαρούσι.]

(Περισσότερα:http://goo.gl/J539wx )


 
 
- Δράσεις ενημέρωσης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε συνεργασία με την Αττική Οδό στο πλαίσιο του προγράμματος «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» (Σεπτέμβριος 2014).
 
- Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. με εφαρμογές οδικής ασφάλειας στην 6η  Έκθεση "Μεγάρων Γη" (Μέγαρα 4 -7/9).
 
- Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. στο 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΕΚΠΠΥ ( Ιωάννινα 19 - 21/9/2014).
 
- Δράση κινητοποίησης των εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ. με σκοπό τον καθαρισμό και τη συντήρηση πινακίδων σήμανσης Οδικής Κυκλοφορίας του νομού Αττικής (Σεπτέμβριος 2014).
 
- Θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση με τη χρήση του εξοπλισμού της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας (mobile NEST) του προσωπικού της εταιρείας  Βιβεχρώμ Α.Ε. (13/9/2014).
 
- Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. στην 67η σύνοδο της WP1 / UNECE  που έχει προγραμματιστεί για τις 22 -25 Σεπτεμβρίου του 2014, (Γενεύη, Ελβετία).
 
- Νέες δράσεις συνεργασίας του Ι.Ο.ΑΣ. με το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ).

(Περισσότερα:http://goo.gl/ToSTu7 )
 
- Επιμέλεια & Υλοποίηση Έκδοσης: Δημήτρης Λαζαρίδης ( d.lazaridis@ioas.gr )
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Νεμέσεως 2, Τ.Κ. 112 53, Αθήνα
Τηλ.: 210 8620150 / Fax : 210 8620007

 

Κέντρο Πληροφόρησης για την Οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Τ.Κ.105 64, Αθήνα
Τηλ.: 210 3211051 / Fax : 210 3211061

e-mail: info@ioas.gr / website:www.ioas.gr, www.rsi-panosmylonas.gr
Copyright © 2014 Ι.Ο.ΑΣ. "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ" / ROAD SAFETY INSTITUTE "PANOS MYLONAS", All rights reserved.
Σιγουρευτείτε ότι έχετε προσθέσει το e-mail media@ioas στην λίστα με τους ασφαλείς σας αποστολείς, ώστε να συνεχίσετε να λαμβάνετε e-mail από εμάς.
Our mailing address is:
Ι.Ο.ΑΣ. "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ" / ROAD SAFETY INSTITUTE "PANOS MYLONAS"
2 Nemesseos Str.
Athens, Greece 11253
Greece

Add us to your address book