Copy
Ι.Ο.ΑΣ. NEWSLETTER / ΤΕΥΧΟΣ#39
Newsletter Ι.Ο.ΑΣ.    /     τεύχος 39
                ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια
7.000.000 άνθρωποι έχουν λάβει μέρος στην έρευνα του ΟΗΕ  «MY World»!
 
Το «MY World»  είναι η παγκόσμια έρευνα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που θα διεξάγεται έως το Σεπτέμβριο του 2015 και αφορά σε όλους τους πολίτες κάθε ηλικίας. Πριν από λίγες ημέρες ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως περισσότεροι από 7.000.000 άνθρωποι ήδη έχουν λάβει μέρος στην έρευνα αριθμός που καταδεικνύει πως ένας στους 1.000 κάτοικους του πλανήτη έχει συμμετάσχει στην έρευνα έως σήμερα!

«Πείτε και εσείς τί πιστεύετε πως θα κάνει τη ζωή σας καλύτερη – Πείτε τη γνώμη σας για τον κόσμο που θέλετε».
Ψηφίστε εδώ: http://getinvolved.myworld2015.org/widget/?lang=gr&partner=RSI_IOAS

(Περισσότερα: http://goo.gl/29KoSD )
 
Το Ι.Ο.ΑΣ.  και οι εθελοντές του  στο Χριστουγεννιάτικο χωριό «Christmas Star»
(
22 /12/ 2014 έως και 4/1/ 2015, Μαρούσι)

 
Στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο «Christmas Star», στο εκθεσιακό κέντρο της HELEXPO στο Μαρούσι, βρέθηκε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» με τον Προσομοιωτή Ανατροπής για να δώσει συμβουλές και να εντείνει την προσοχή των οδηγών τις ημέρες των εορτών. Από τις 22 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και τις 04 Ιανουαρίου 2015 οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Ι.Ο.ΑΣ. όπου υπήρχαν διαφόρων ειδών χριστουγεννιάτικα δώρα, όπως ημερολόγια, ατζέντες, γούρια, μπρελόκ κ.α.
 
Παράλληλα βιωματικές εφαρμογές με τον Προσομοιωτή Ανατροπής λάμβαναν χώρα για τους επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου.
(Περισσότερα: http://goo.gl/SUXt9v )
 
Ανοιχτή στο κοινό βιωματική εκπαίδευση από το Ι.Ο.ΑΣ. στη Λαμία
(19&20/12/14, Λαμία)
Στο πλαίσιο συνεργασίας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.) και της ΑΧΑ , που είναι Μέλος της Συμμαχίας για την ασφάλεια & τον πολιτισμό στο δρόμο: «Δρόμοι στο Μέλλον» για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά των νέων σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία διήμερο βιωματικών εκδηλώσεων οδικής ασφάλειας  στην Πλατεία Πάρκου στη Λαμία στις 19 και 20 Δεκεμβρίου.
Με την αρωγή του Δήμου Λαμίας και του Τμήματος Τροχαίας της περιοχής, χιλιάδες πολίτες από όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα πολλές οικογένειες και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου αξιοποιώντας τον εξοπλισμό προσομοιωτών του Ινστιτούτου, μπόρεσαν να βιώσουν με ασφάλεια τις αρνητικές συνέπειες που είναι δυνατό να έχουν τα τροχαία συμβάντα. 

(Περισσότερα: http://goo.gl/5m5597 )
 

Στελέχη του Ινστιτούτου υλοποίησαν θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση στο προσωπικό της εταιρείας Αθηναϊκή Ζυθοποιίας με τη χρήση της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ. στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αθήνα.

(Περισσότερα: http://goo.gl/DNogOS )
 
«ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» από το Ι.Ο.ΑΣ. στους μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Γλυφάδας  (23/ 12/  2014)
 
Μετά από προτροπή της διεύθυνσης και του εκπαιδευτικού προσωπικού του 2ου Γενικού Λυκείου Γλυφάδας  στο πλαίσιο της καθιερωμένης Χριστουγεννιάτικης Γιορτής λίγο πριν την λήξη των σχολείων για τις διακοπές των Χριστουγέννων το Ινστιτούτο μας  συμμετείχε με το εκπαιδευμένο προσωπικό του σε εκδήλωση για την ενημέρωση και την πρόληψη των νέων από τα τροχαία δυστυχήματα.
Μια εκδήλωση δώρο ζωής για όλους τους νέους και μελλοντικούς ενεργούς πολίτες της χώρας μας.

(Περισσότερα: http://goo.gl/N2NIzA )

 
Το Ι.Ο.ΑΣ. ενημερώνει τους στρατευμένους και το πολιτικό προσωπικό της  1ης Μεραρχίας Πεζικού (9/12/14, Βέροια)
 
Το Ινστιτούτο μας συμμετείχε με στελέχη του στo πλαίσιο των ενημερωτικών διαλέξεων με θέμα την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την οδική ασφάλεια που διοργάνωσε η Ι Μεραρχία Πεζικού στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του προσωπικού, σε θέματα που αφορούν στην υγιεινή και ασφάλεια.
(Περισσότερα: http://goo.gl/wmz8YC )
 
Με επιτυχία έκλεισε ο φετινός κύκλος  συνεργασίας του Ι.Ο.ΑΣ. με το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) στο Δήμο Νέου Ηρακλείου.
Με ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από εκπαιδευτές του Ινστιτούτου μας για θέματα οδικής ασφάλειας και με βιωματικές εκδηλώσεις σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου στην Πλατεία Πευκών, τελείωσαν υποδειγματικά οι φετινές δράσεις συνεργασίας του Ι.Ο.ΑΣ. με το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ).

(Περισσότερα: http://goo.gl/to96WU )
 
Η παρουσία του Ι.Ο.ΑΣ. στα Media για το μήνα Δεκέμβριο
 
  • Ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και δηλώσεις έκανε η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. και στελέχη του Ινστιτούτου στον  ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1, στο  Ράδιο Γάμμα  94 FM (Πάτρα),  στο Άρωμα Ελλάδας  και στη δημοφιλή εκπομπή  «ΕΛΕΝΗ» της Ελένης Μενεγάκη στον ALPHA TV  αναφορικά με τις δραστηριότητες του Ι.Ο.ΑΣ και τις δράσεις της Συμμαχίας για την ασφάλεια & τον πολιτισμό στο δρόμο: «Δρόμοι στο Μέλλον» στη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου.(Περισσότερα: http://goo.gl/C4DxHw )
     
 
Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ στην εκδήλωση για την οδική ασφάλεια: «Ο πολιτισμός στην οδική ασφάλεια»  (14/12/14, Μέγαρα)
Το Ινστιτούτο μας έλαβε μέρος στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την οδική ασφάλεια, με τίτλο «Ο πολιτισμός στην οδική ασφάλεια»  που διοργάνωσε ο Δήμος Μεγαρέων σε συνεργασία με την Εθελοντική Οργάνωση Μεγάρων «Κούρος» την Δευτέρα 15/12/2014.Το Ι.Ο.ΑΣ. συμμετείχε μέσω του έμπειρου εθελοντή του κ. Σάββα Κοτρίδη.
(Περισσότερα: http://goo.gl/zA4DcH )
 
Tfa Tickets: δωρεάν εφαρμογή για αγορά εισιτηρίων για τις αστικές συγκοινωνίες μέσω κινητού ή tablet

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η κυκλοφορία της νέας δωρεάν εφαρμογής mobile ticketing: Tfa Tickets, η οποία εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε την πιλοτική λειτουργία της και με την οποία οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο.
(Περισσότερα: http://goo.gl/UV9gRw )
Με εκπαιδεύσεις και δράσεις κοντά στους πολίτες έκλεισε το 2014 με τους ανθρώπους του Ινστιτούτου και τους εθελοντές του να συσπειρώνονται στον αγώνα της πρόληψης των τροχαίων συμβάντων, για μια καλύτερη καινούργια Χρονιά με υγεία και ασφάλεια.
 
Δεκέμβριος 2014
 
Δράσεις – Εκπαιδεύσεις από το Ι.Ο.ΑΣ.
 
Κατά το μήνα Δεκέμβριο εκπαιδεύτηκαν από το Ινστιτούτο:
  •  2.255  μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • 2.104  ενήλικοι συμπολίτες μας
(Περισσότερα:  http://goo.gl/0BdKA7 )
 
Προγραμματίζονται
  • Σεμινάριο επιμόρφωσης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» για νέους με παραβατική οδική συμπεριφορά, θα πραγματοποιηθεί από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»
  • Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Διεύθυνσης Ν. Λάρισας στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων για την οδική ασφάλεια στα σχολεία.
 ( Περισσότερα: http://goo.gl/AcWtyD )
Συμμετοχή της Πρόεδρου του Ι.Ο.ΑΣ. στην Ημερίδα «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ για την ΥΓΕΙΑ»
(9/12/14, Πάτρα)
 
«ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ για την ΥΓΕΙΑ ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το τμήμα Αγωγής Υγείας την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 στο συνεδριακό χώρο της «Αγοράς  Αργύρη»  στην Πάτρα, στο πλαίσιο του Θεματικού Δικτύου Αγωγής Υγείας  «Έφηβοι Πολίτες του Κόσμου – Ενεργοί Πολίτες».
 Η Ημερίδα, η οποία είχε ενημερωτικό - επιμορφωτικό χαρακτήρα αλλά και σκοπό ευαισθητοποίησης,  απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς και ήταν ανοιχτή για το κοινό.
Από πλευράς του Ι.Ο.ΑΣ. μεγάλο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των παρευρισκομένων προσέλκυσε  η ομιλία της Πρόεδρου του Ινστιτούτου μας με θέμα: " Οδική Ασφάλεια - Κυκλοφοριακή Αγωγή" 

(Περισσότερα: http://goo.gl/y8RKsk )

 
Παρουσίαση των αρχών της Οδικής Ασφάλειας  σε εκδήλωση  των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. ΜΑΛΛΙΑΡΑ
(Άλιμος, 11 / 12/  2014)
 
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», δείχνοντας έμπρακτα για μια ακόμα μια φορά το ενδιαφέρον για τα παιδιά και την ασφάλειά τους, εκπαίδευσε μαθητές από τα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα με αφορμή την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.
 (Περισσότερα: http://goo.gl/KmqQY3 )
 
- Επιμέλεια & Υλοποίηση Έκδοσης: Δημήτρης Λαζαρίδης ( d.lazaridis@ioas.gr )
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Νεμέσεως 2, Τ.Κ. 112 53, Αθήνα
Τηλ.: 210 8620150 / Fax : 210 8620007

 

Κέντρο Πληροφόρησης για την Οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Τ.Κ.105 64, Αθήνα
Τηλ.: 210 3211051 / Fax : 210 3211061

e-mail: info@ioas.gr / website:www.ioas.gr, www.rsi-panosmylonas.gr
Copyright © 2015 Ι.Ο.ΑΣ. "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ" / ROAD SAFETY INSTITUTE "PANOS MYLONAS", All rights reserved.