Copy
Newsletter / Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2013 / τεύχος 28
                              ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) «Πάνος Μυλωνάς» το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.» και οι Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια δημιουργίας Τράπεζας Αίματος για τα θύματα των τροχαίων συμβάντων.
 
Η πρωτοβουλία αυτή του Ινστιτούτου που υλοποιήθηκε με την αρωγή του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, είχε ως στόχο την κάλυψη αναγκών για αίμα των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη και ειδικότερα των τραυματιών από τροχαία.
 

[ Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/KJu0VH  ]
 
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (European Transport Safety Council –ETSC) πραγματοποίησε με επιτυχία στις Βρυξέλλες την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE (Actions for Vulnerable, Elderly, Novice drivers and road Users in Europe).

[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/sz8JDm & http://goo.gl/3kj7Jd ]


Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε για 7η χρονιά την εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» με την υποστήριξη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) και του Συνδέσμου Ελληνικών Αποσταγμάτων & Οινοπνευματωδών Ποτών (ΣΕΑΟΠ), με μεγάλη απήχηση στους συμπολίτες μας. Η δράση αυτή διενεργήθηκε ταυτόχρονα σε 28 χώρες της Ευρώπης με στόχο να περάσει προς τους νέους, μηνύματα για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.

[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/r4z6a3 ]
Ενημερωτική ομιλία και παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού έγινε από την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (ΓΝΑ), στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας της Πολεμικής Αεροπορίας. Την εκδήλωση προλόγησε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΑΓΕΑ) Αντιπτέραρχος κ. Ευάγγελος Τουρνάς.

[ Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/rS1Wwu ]
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Ινστιτούτο πραγματοποίησε καμπάνια ενημέρωσης για την ασφάλεια των μαθητών, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τους γονείς, τους μαθητές και τους οδηγούς γενικότερα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/lNkS2n & http://goo.gl/S1zWnj ]
Εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια στους Θρακομακεδόνες: «Όχι στα τροχαία, Ναι στην ασφάλεια», 28/10/13
 
Την ημέρα εορτασμού της εναντίωσης της πατρίδας μας στα ιταλικά στρατεύματα επέλεξε η ομάδα Εθελοντών Αχαρνών & Θρακομακεδόνων προκειμένου να προωθήσει μηνύματα πρόληψης, ενισχύοντας την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής. Έτσι μετά το πέρας της καθιερωμένης παρέλασης, περισσότεροι από 300 μαθητές και γονείς είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματική ενημέρωση του Ι.Ο.ΑΣ.

[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/Re1zE4 ]
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συμμετείχε στο ολοήμερο γεγονός για την οδική ασφάλεια του Safemania Club της Αττικής Οδού που πραγματοποιήθηκε στο εμπορικό κέντρο Smart Park, στις 21 Σεπτεμβρίου 2013.
Η Κινητή Μονάδα για την Οδική Ασφάλεια του Ινστιτούτου ήταν εκεί για την εκπαίδευση των επισκεπτών με βιωματικές δράσεις προκειμένου να επηρεαστεί η συμπεριφορά των χρηστών δρόμου, μακροπρόθεσμα και ουσιαστικά.

[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/iuRMAS ]
H PepsiCo στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι εκδήλωση για τους ανθρώπους της εταιρείας και τις οικογένειές τους, με θέμα την οδική ασφάλεια.

[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/5sxngU ]
Στο πλαίσιο της καμπάνιας του Ινστιτούτου με συμβουλές κυκλοφοριακής αγωγής για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Πρόεδρος Δ.Σ. Ι.Ο.ΑΣ. κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, ο Διευθυντής της Στοάς του Βιβλίου κ. Δημήτριος Κακαβελάκης και εθελοντές του Ινστιτούτου μίλησαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο νέο χώρο που δημιουργείται στο Κέντρο της Αθήνας.

[ Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/ozvGxn ]


Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου κ.Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά συμμετείχε στην 66η Σύνοδο του Working Party for Road Safety (WP1) του UNECE (United Nations Economic Commission for Europe), όπου παρουσίασε την παγκόσμια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου “Scouting for Global Road Safety” και τις δράσεις ενημέρωσης που έχουν υλοποιηθεί σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού.

[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/CfbhYp ]
Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τους δήμους Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας, Περιστερίου και Χαϊδαρίου πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία τη 2η Πολιτιστική Ποδηλατάδα Δυτικής Αττικής στις 13 Οκτωβρίου 2013 που στόχο είχε την ενημέρωση των πολιτών για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και την οικολογική μετακίνηση. Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» συμμετείχε μέσω του προγράμματος AVENUE με τον προηγμένο εξοπλισμό για την Οδική Ασφάλεια με σκοπό να ενημερωθούν οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στην «Ποδηλατάδα» και οι παρευρισκόμενοι σε θέματα Οδικής Ασφάλειας

[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/jWtcQp ]
 
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ινστιτούτου με την τηλεοπτική εκπομπή «Άρωμα Ελλάδας» που μεταδίδεται καθημερινά από 34 κανάλια σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο, η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή και μίλησε αναλυτικά για τις δράσεις του καλοκαιριού του Ινστιτούτου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/fexIL2 ]
Για δύο εβδομάδες υλοποιήθηκε πρόγραμμα εκπαίδευσης από το Ι.Ο.ΑΣ., προς τους εργαζομένους της εταιρείας Johnson & Johnson καθώς και της φαρμακευτικής Janssen – Cilag που ανήκει στον όμιλο της JnJ.

[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/gj5L8s ]
Στο πλαίσιο Εκπαιδευτικού Προγράμματος που έχει εκπονήσει ο Τομέας Παιδείας της Δυτικής Αχαΐας με πρωτοβουλία του Βοηθού Δημάρχου κ. Μπαρμπούνη Δημητρίου, εμψυχώτριες  από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» επισκέφθηκαν σχολεία του Δήμου Αχαΐας .

[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/ZoxvHh ]
 
Το Ινστιτούτο συμμετείχε στην ολοήμερη εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων και η εταιρεία «ΕΞΕΛΙΞΗ», στα Μέλη της «Λέσχης Φιλίας» (ΚΑΠΗ) στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013.Ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ι.Ο.ΑΣ. κ. Α. Ρουχωτάς συμμετείχε στην  Ημερίδα.Ημερίδα «Ελάτε να μιλήσουμε για την υγεία μας», με ομιλία σε θέματα Οδικής Ασφάλειας..

[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/cSGKex & http://www.ioas.gr/simmaxia/ ]

Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, Οκτώβριος 2013
 
ALPHA 9,89 – ΒΗΜΑ 99,5 – ΣΚΑΙ 100,3 – Δημόσιο Ραδιόφωνο 101,8 σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία και την Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα που πραγματοποιήθηκαν από το Ι.Ο.ΑΣ. το μήνα Οκτώβριο.


Κατά το μήνα Σεπτέμβριο εκπαιδεύτηκαν από το Ινστιτούτο:
 •  1.375 μαθητές
 • 2.700 ενήλικοι συμπολίτες μας
Μέσα από προγράμματα που υλοποιήθηκαν:
 • Σε Δημοτικά και Γυμνάσια όλης της χώρας
 • Προς το προσωπικό της εταιρείας PepsiCo
 • Σε συνεργασία με το Safemania Club της Αττικής Οδού
 • Στην περιοχή των Μεγάρων, έκθεση «Μεγάρων Γη»
 
Κατά το μήνα Οκτώβριο εκπαιδεύτηκαν από το Ινστιτούτο:
 • 820 μαθητές
 • 960 ενήλικοι συμπολίτες μας
Μέσα από προγράμματα που υλοποιήθηκαν:
 • Σε Δημοτικά και Γυμνάσια όλης της χώρας.
 • Στο προσωπικό των εταιρειών: Singular Logic, Johnson & Johnson, Janssen-Cilag
 • Σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας καθώς και την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας

Προγραμματίζονται:
 
 • 8-19/11 – Υλοποίηση δράσεων οδικής ασφάλειας «Μήνας Οδικής Ασφάλειας στην Κρήτη» σε συνεργασία με τον ΕΕΣΥΜ και τα Επιμελητήρια του νησιου.
 • 20-22/11 – Συμμετοχή Προέδρου Ι.Ο.ΑΣ. στο “1st World Scout Education Congress” στο Hong Kong
 • 27-29/11 – Παρουσίαση Flashmob του Ι.Ο.ΑΣ. για την Οδική Ασφάλεια στο “European Youth Forum for Road Safety”
Σε συνέχεια πρόσκλησης από το Ελληνικό Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» που με χαρά δέχθηκε το Ινστιτούτο μας για τη συμμετοχή στη «Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού», στις 14 & 15/10/13 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ι.Ο.ΑΣ. κ. Άγγελος Ρουχωτάς συμμετείχε με ομιλία στην Ημερίδα.

[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/auF1Pg ]
Στην Πάτρα μετακινήθηκε η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για μια σειρά εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή, από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου που υλοποιήθηκαν με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας ΛΟΥΞ ενώ αρωγοί της εκδήλωσης, ήταν το Πανεπιστήμιο Πατρών και η ΓΕΦΥΡΑ Ρίου-Αντιρρίου.

[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/ZAdxx3 ]
Σε συνέχεια της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει το Ινστιτούτο με την εταιρεία Singular Logic και ως δεύτερο βήμα στην ενημέρωση των ανθρώπων της εταιρείας για την οδική ασφάλεια, πραγματοποιήθηκε βιωματική εκπαίδευση 20 εργαζομένων και στελεχών.. Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά μαζί με εκπαιδευτές του Ινστιτούτου, πραγματοποίησαν εισηγήσεις και ακολούθως επιμόρφωση στις εγκαταστάσεις της Singular Logic

[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/KUatS0 ]
Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. και τη DIAGEO, πραγματοποίησαν δράσεις ενημέρωσης στην κεντρική πλατεία του Δήμου, για θέματα οδικής ασφάλειας και προαγωγής της υγείας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ι.Ο.ΑΣ. με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Προαγωγής της Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/fNPF2P ]
 
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Κοινωνικής Επιχείρησης Δήμου Μεγάρων (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ.) συμμετείχε στην 5η Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης «Μεγάρων Γη» που πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Άλσος Θεόγνιδος στη θέση Πευκάκια Μεγάρων, στις 5-8 Σεπτεμβρίου 2013.

[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/h3Lz9J ]
 [ Newsletter Staff ]
- Αποδελτίωση & Σύνταξη Κειμένων: Ιωάννα Καραγιαννάκη ( joanna@ioas.gr)

- Σύνταξη & Επιμέλεια Κειμένων: Ευγένιος Πετούμενος ( epetoumenos@ioas.gr )
- Επιμέλεια Παρουσίασης Έκδοσης
: Δημήτρης Λαζαρίδης ( d.lazaridis@ioas.gr )

 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Νεμέσεως 2, Τ.Κ. 112 53, Αθήνα
Τηλ.: 210 8620150 / Fax : 210 8620007


Κέντρο Πληροφόρησης για την Οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Τ.Κ.105 64, Αθήνα
Τηλ.: 210 3211051 / Fax : 210 3211061

e-mail: info@ioas.gr / website:www.ioas.gr, www.rsi-panosmylonas.gr
Copyright © 2013 Ι.Ο.ΑΣ. "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ" / ROAD SAFETY INSTITUTE "PANOS MYLONAS", All rights reserved.