Copy
Ι.Ο.ΑΣ. NEWSLETTER ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014
Newsletter / Νοέμβριος 2014 / τεύχος 38
                  ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια
«MY World» Εκστρατεία ενημέρωσης για την έρευνα του ΟΗΕ στην Ελλάδα από το Ι.Ο.ΑΣ.
Την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων (Κυριακή 16 Νοεμβρίου) επέλεξε το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για να ξεκινήσει στη χώρα μας την εκστρατεία ενημέρωσης για την έρευνα του ΟΗΕ «MY World» - «Ο κόσμος μου. Πες μας για τον κόσμο που θα ήθελες».

Ήδη περισσότεροι από 2.000 συμπολίτες μας έχουν συμμετάσχει στην έρευνα αριθμός που αυξάνεται θεαματικά ημέρα με την ημέρα!    
 
 «Πείτε και εσείς τί πιστεύετε πως θα κάνει τη ζωή σας καλύτερη – Πείτε τη γνώμη σας για τον κόσμο που θέλετε».
Ψηφίστε στο: http://getinvolved.myworld2015.org/widget/?lang=gr&partner=RSI_IOAS

(Περισσότερα: http://goo.gl/OFxXsw  και http://www.ioas.gr/index.php?ID=latest_news&Rec_ID=5685 ) 
Πάρτε μέρος και εσείς – Ενισχύστε το έργο μας!
 Επιτραπέζιο Ημερολόγιο και Ατζέντα έτους 2015
Από το 2012, το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ξεκίνησε μία επιπλέον προσπάθεια προώθησης μηνυμάτων για την οδική ασφάλεια καθώς και συγκέντρωσης πόρων για την υποστήριξη των δράσεών του σε όλη τη χώρα και δημιούργησε 2 μοναδικές και καλαίσθητες εκδόσεις: ημερήσιο Ημερολόγιο/Ατζέντα & επιτραπέζιο Ημερολόγιο, αφιερωμένα στην Οδική Ασφάλεια, με χρήσιμες συμβουλές ανά εποχή και βασικά tips ανά μήνα.
Με τη δική σας υποστήριξη μπορούμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας να σώσουμε ζωές και να πάψουμε να θρηνούμε χιλιάδες συνανθρώπους μας.
Σας  χρειαζόμαστε για να ενισχύσουμε το έργο μας, για την προστασία της ζωής στους δρόμους της Ελλάδας.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
 
Συμμετοχή της Προέδρου του Ι.Ο.ΑΣ. στην Ετήσια Διάλεξη & το Συμβούλιο Μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών στη Βαρκελώνη
(27 & 28 /11/14, Βαρκελώνη)
Η ετήσια διάλεξη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη με θέμα "Η επιστήμη στο επίκεντρο της χάραξης πολιτικής για την Οδική Ασφάλεια".
Η κα Δανέλλη-Μυλωνά κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους Ευρωπαίους Εταίρους σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας στη χώρα μας καθώς και για τις μελλοντικές δράσεις του Ινστιτούτου.
(Περισσότερα: (http://goo.gl/nI1WMP )
 
Τιμητική διάκριση από το Πανεπιστήμιο Πατρών στο Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών, με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση του, στο  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για την ετήσια προσφορά υποτροφίας στη μνήμη του τραγικού και άδικου χαμού του Πάνου Μυλωνά και την εν γένει συνεισφορά του Ινστιτούτου στην προώθηση μηνυμάτων πρόληψης και ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια στη φοιτητική κοινότητα.
Το Ι.Ο.ΑΣ. ενημέρωσε τους επισκέπτες  του Athens Bar Show 2014 για το αλκοόλ και την οδήγηση
( 4 & 5/11/14, Τεχνόπολις )
 
Το Ινστιτούτο μας σε συνεργασία με τη Diageo Hellas που είναι Μέλος της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στον Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» βρέθηκε με στελέχη και εθελοντές του σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην έκθεση Athens Bar Show 2014.
(Περισσότερα: http://goo.gl/rHKIzk )
 
Εκπαίδευση στο προσωπικό του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς
(19 & 20/11/14, Ο.Λ.Π.)
 
Σε συνέχεια της συνεργασίας του Ινστιτούτου μας με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.) το Ι.Ο.ΑΣ.  εκπαίδευσε επί δύο συνεχόμενες ημέρες τους εργαζόμενους-οδηγούς λεωφορείων του Ο.Λ.Π. που μεταφέρουν τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων από τα πλοία στα πούλμαν.
(Περισσότερα: http://goo.gl/I0HEvp )
 
Εκπαίδευση για την Οδική Ασφάλεια στο προσωπικό της ΑΒΒ
(17/11/14, Κρυονέρι)

Εκπαίδευση στους ανθρώπους της εταιρείας ΑΒΒ σε θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια, πραγματοποιήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. στις εγκαταστάσεις της Motor Press, με την παρουσία της Προέδρου του Ι.Ο.ΑΣ., η οποία έγινε αποδέκτης θερμής υποδοχής κατά την ομιλία που απεύθυνε στους εργαζόμενους της εταιρείας.
(Περισσότερα: http://goo.gl/Wam1SI)
Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» φιλοξενεί στην Ελλάδα τον διεθνούς κύρους εμπειρογνώμονα σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
κ. Einar Gudmundsson.
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» φιλοξένησε στην Ελλάδα τον εμπειρογνώμονα σε θέματα Οδικής Ασφάλειας κ. Einar Gudmundsson, στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» του Ιδρύματος Μποδοσάκη, με στόχο την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας & Ισλανδίας και την ανταλλαγή καλών πρακτικών & τεχνογνωσίας για την εκπαίδευση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.
(Περισσότερα: http://goo.gl/PtkEso )
 
Ι.Ο.ΑΣ. – ΕΛΙΝΟΙΛ, νέα Στρατηγική συνεργασία για την οδική ασφάλεια
 
Νέα στρατηγική συνεργασία αρχίζει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την εταιρεία ΕΛΙΝΟΙΛ με αφορμή την ένταξή της ως Μέλος στο Ινστιτούτο, αναπτύσσοντας δράσεις για την οδική ασφάλεια τόσο σε πρατήρια ΕΛΙΝ όσο και σε γενικότερο πλαίσιο.
(Περισσότερα: http://www.ioas.gr/index.php?ID=latest_news&Rec_ID=5702 )

 
Η παρουσία του Ι.Ο.ΑΣ. στα Media για το μήνα Νοέμβριο
 
Ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και δηλώσεις έκανε η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ.  στον SPORT FM 94,6, στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1, στον Alpha 98,9, στο Κανάλι Ένα 90,4 FM, στο ART TV και στο Άρωμα Ελλάδας αναφορικά με τις δραστηριότητες του Ι.Ο.ΑΣ και τις δράσεις της Συμμαχίας για την ασφάλεια & τον πολιτισμό στο δρόμο: «Δρόμοι στο Μέλλον» στη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου.
(Περισσότερα: http://goo.gl/tjcJXo )
 
Βιωματική εκπαίδευση των εργαζομένων της εταιρείας Φυσικό Αέριο από το Ι.Ο.ΑΣ.
(17/11/14, Κρυονέρι)

 
Με μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των συμμετεχόντων  έγινε η βιωματική εκπαίδευση των ανθρώπων της εταιρείας Φυσικό Αέριο με σκοπό την ενημέρωση τους σε θέματα οδικής ασφάλειας.
(Περισσότερα: http://goo.gl/MTobxN)
 
Σεμινάριο για την Οδική Ασφάλεια από το Ι.Ο.ΑΣ. σε εργαζομένους εταιρειών με έδρα τη Βόρειο Ελλάδα
(14/11/14, Θεσσαλονίκη)
Με σκοπό την ενημέρωση του ανθρώπινου δυναμικού εταιρειών με έδρα στη Βόρειο Ελλάδα  σε θέματα οδικής ασφάλειας πραγματοποιήθηκε βιωματική εκπαίδευση εργαζομένων και στελεχών των εταιρειών ABB, General Mills, Nespresso, Johnson & Johnson και Janssen.
 (Περισσότερα: http://goo.gl/KBKTAk )

 
Το Ι.Ο.ΑΣ. στο Διήμερο Κυκλοφοριακής Αγωγής που διοργάνωσε το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Νέου Φαλήρου
(30/11/14, Ν.Φάληρο)
 
Στο πλαίσιο του 1ου Διημέρου Κυκλοφοριακής Αγωγής «Τερμάτισε Εδώ! Πάτα ΦΡΕΝΟ στο ΓΚΑΖΙ!» που διοργάνωσε το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Νέου Φαλήρου παρευρέθηκε το Ι.Ο.ΑΣ.
(Περισσότερα: http://goo.gl/T4PJpd )
 
Καμπάνια ενημέρωσης  για την Οδική Ασφάλεια εν όψει της εορταστικής περιόδου από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

Καμπάνια ενημέρωσης  από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»  σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μηνύματα στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Ελλήνων οδηγών εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και των αυξημένων οδικών μετακινήσεων.
(Περισσότερα: http://goo.gl/upKFIm )
 
Το Ι.Ο.ΑΣ. ενημερώνει το προσωπικό των εταιρειών Nestle και Nespresso για θέματα Οδικής Ασφάλειας
(21/11/14, Μαρούσι)
 
Εκπαίδευση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας πραγματοποίησε το Ι.Ο.ΑΣ. στους εργαζομένους και στα στελέχη των εταιρειών Nestle και Nespresso, με εκπαιδευτική ομιλία από τον Τεχνικό Διευθυντή του Ινστιτούτου μας Δρ. Βασίλη Σταματόπουλο, καθώς και με πρακτικές εφαρμογές για την Οδική Ασφάλεια μέσω της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ. (πρακτική με προσομοιωτές οδήγησης, πρόσκρουσης, ανατροπής κ.λπ.) στις εγκαταστάσεις της Nespresso στο Μαρούσι.

(Περισσότερα: http://goo.gl/eMRKgf )
Νοέμβριος 2014
Δράσεις – Εκπαιδεύσεις από το Ι.Ο.ΑΣ.
 
Κατά το μήνα Νοέμβριο εκπαιδεύτηκαν από το Ινστιτούτο:
  •  2.209  μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • 891  ενήλικοι συμπολίτες μας
Περισσότερα: http://goo.gl/DAfEAb )
Προγραμματίζονται
  • Διήμερο βιωματικών εκδηλώσεων οδικής ασφάλειας με χρήση του εξοπλισμού της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας (mobile NEST) για τους πολίτες της Λαμίας στην πλατεία Πάρκου Λαμίας (19 & 20 Δεκεμβρίου).
  • Στο πλαίσιο των δράσεων συνεργασίας του Ι.Ο.ΑΣ. με το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) θα γίνουν προγραμματισμένες εκπαιδευτικές ομιλίες και βιωματικές εκδηλώσεις οδικής ασφάλειας στους μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων του Δήμου Ν. Ηρακλείου.
  • Στελέχη του Ινστιτούτου θα υλοποιήσουν θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση στο προσωπικό της εταιρείας Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με τη χρήση της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ..
  • Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ.«Πάνος Μυλωνάς» στο Bazaar που θα διοργανώσει το Χριστουγεννιάτικο πάρκο Christmas Star στο χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι (22 Δεκεμβρίου 2014 έως τις 4 Ιανουαρίου 2015, Μαρούσι).
 (Περισσότερα:  http://goo.gl/R2PX9R )
Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ. από το παράρτημα Δυτικής Ελλάδας.
 
Από τις 17 Νοεμβρίου πληροφορίες για τις δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν στην Α’Βάθμια εκπαίδευση, του  Ινστιτούτου  Οδικής Ασφάλειας ¨Πάνος Μυλωνάς¨ για τη Δυτική Ελλάδα δίνονται από το παράρτημα Δυτικής Ελλάδας του Ι.Ο.ΑΣ. που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» που αποτελεί Μέλος του Ι.Ο.ΑΣ.
Οι ενδιαφερόμενοι φορείς και πολίτες  μπορούν να επικοινωνούν σχετικά  κάθε Δευτέρα από τις 9:30 έως και τις 13:30 στο τηλ: 2634039039
Χρήσιμες Συμβουλές για την κατάσταση των ελαστικών κατά τη χειμερινή περίοδο από το Ι.Ο.ΑΣ. και την GOODYEAR
Το Ινστιτούτο μας σε συνεργασία με την GOODYEAR Dunlop, που είναι Μέλος της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στον Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» εντείνοντας τις προσπάθειες για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των οδηγών ετοίμασαν ένα ψηφιακό έντυπο με χρήσιμες πληροφορίες για τα ελαστικά του οχήματός μας και τί πρέπει να προσέχουμε κάθε φορά που είναι να μετακινηθούμε με αυτό.
(Περισσότερα: http://goo.gl/uMtr77 )
 
Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. στην ημερίδα: «Οδική Ασφάλεια Υποδομών»
(20/11/14, Αθήνα)

 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Οδική Ασφάλεια Υποδομών» που διοργάνωσε η Make Roads Safe Hellas την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου  στην Αθήνα.
Από την πλευρά του Ινστιτούτου μας  παρευρέθηκε η Πρόεδρος του κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά η οποία ανέφερε κρίσιμα ζητήματα για θέματα που οι πολίτες επισημαίνουν απευθυνόμενοι στο Ινστιτούτο.

(Περισσότερα: http://goo.gl/D1P0rS )
 
Συνδρομή του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ¨Πάνος Μυλωνάς¨ στην πρωτοβουλία των Υπηρεσιών Τροχαίας των Ιονίων Νησιών για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.
 
Η εκδήλωση του Τμήματος Τροχαίας Αργοστολίου που ακολούθησε τις  αντίστοιχες δράσεις των υπολοίπων Τμημάτων των Ιονίων Νήσων και άλλων περιοχών της χώρας (Άργος, Ναύπλιο, Χαλκίδα κ.α.), πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και αποτέλεσε μία ακόμη πρωτοβουλία για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.
(Περισσότερα: http://goo.gl/jhVBv3 )
 
- Επιμέλεια & Υλοποίηση Έκδοσης: Δημήτρης Λαζαρίδης ( d.lazaridis@ioas.gr )
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Νεμέσεως 2, Τ.Κ. 112 53, Αθήνα
Τηλ.: 210 8620150 / Fax : 210 8620007

 

Κέντρο Πληροφόρησης για την Οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Τ.Κ.105 64, Αθήνα
Τηλ.: 210 3211051 / Fax : 210 3211061

e-mail: info@ioas.gr / website:www.ioas.gr, www.rsi-panosmylonas.gr
Copyright © 2014 Ι.Ο.ΑΣ. "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ" / ROAD SAFETY INSTITUTE "PANOS MYLONAS", All rights reserved.