Copy
Ι.Ο.ΑΣ. NEWSLETTER ΜΑΙΟΣ 2014
   Newsletter / Μάιος 2014 / τεύχος 33
                ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια
 
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ για την Οδική Ασφάλεια, μια ανοιχτή εκδήλωση για όλους, με κεντρικό μήνυμα: «ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ, ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ!», που διοργάνωσαν η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με την ευγενική στήριξη εταιριών μελών της ΕΑΕΕ υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. και του Δήμου Αθηναίων.
Την Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014 χιλιάδες πολίτες και παιδιά προσήλθαν στην Πλατεία Συντάγματος για να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν πάνω στο κρίσιμο ζήτημα της Ασφάλειας στους δρόμους και της μείωσης των τροχαίων δυστυχημάτων, ένα θέμα που αφορά όλους μας.
Η Ελλάδα με 81 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους βρίσκεται στην 6η χειρότερη θέση, πολύ ψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 52 νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού και ιδιαίτερα σε σχέση με χώρες όπως η Σουηδία (28) αλλά και χώρες του νότου με παρόμοια κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά, όπως η Ισπανία (37) που βρίσκεται στην 5η καλύτερη θέση. Η βελτίωση του 28% σε σχέση με τα στοιχεία του 2010, αν και ενθαρρυντική δεν πρέπει αν μας εφησυχάζει εφόσον ενδέχεται η μείωση να είναι αποτέλεσμα της μείωσης κυκλοφορίας των οχημάτων και όταν αναστραφεί το κλίμα της κρίσης τα ατυχήματα να αυξηθούν ξανά μαζί με την αύξηση των μετακινήσεων καθόσον στη χώρα μας η Οδική Ασφάλεια δεν έχει αποτελέσει προτεραιότητα για την πολιτεία. Το ποσοστό των νέων οδηγών κάτω των 25 ετών που χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία στην Ελλάδα είναι 21% των συνολικών θανάτων, νέοι άνθρωποι με δυνατότητες και προσδοκίες για την κοινωνία και την ανάπτυξη του τόπου μας.
[ Περισσότερα: http://goo.gl/bjKyim ]
 
 
Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώθηκε η Άτυπη Σύνοδος των Υπουργών Μεταφορών στις 8 Μαΐου και η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας στις 9 Μαΐου 2014, με εκδηλώσεις για την Οδική Ασφάλεια, στο Ζάππειο Μέγαρο.
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» προσκλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει τις δράσεις του στους Ευρωπαίους Υπουργούς και τα επιτελεία τους τόσο κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου των Υπουργών όσο και κατά της διοργάνωση της  Ευρωπαικής Ημέρας Οδικής Ασφάλειας. Συγκεκριμένα ο κύριος Siim Kallas, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Μεταφορών καθώς και ο κύριος Szabolcs Schmidt, επικεφαλής του τομέα Οδικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δοκίμασαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εφαρμογές του Ι.Ο.ΑΣ. που έχουν αναπτυχθεί για το πρόγραμμα AVENUE και τη Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον». 

Η συμβολή του Ινστιτούτου στην επιτυχία της διοργάνωσης επισημάνθηκε  και με την ευχαριστήρια επιστολή που έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Πρόεδρο του Ι.Ο.ΑΣ. κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά.

( Περισσότερα: http://www.ioas.gr/index.php?ID=latest_news&Rec_ID=5204 )
 
«Μετωπική σύγκρουση 2 αυτοκινήτων στην Αργολίδα με 10 τραυματίες, εκ των οποίων 5 παιδιά»…ήταν η είδηση που μεταδόθηκε από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αυτές τις ημέρες. Αυτό που λίγοι έμαθαν όμως είναι ότι και τα 5 παιδιά καθώς και οι 3 συνοδοί τους επέβαιναν στο ίδιο - πενταθέσιο(!)- αυτοκίνητο.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα στη χώρα μας, αν όλοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν όλα όσα έμαθαν όσοι πέρασαν και ενημερώθηκαν την Τετάρτη 28 Μαΐου από την Πλατεία Συντάγματος.
Εκεί το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και η  Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος οργάνωσαν Ανοιχτό Φεστιβάλ για την Οδική Ασφάλεια με τίτλο «ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ, ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ!» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. και του Δήμου Αθηναίων.
Εκατοντάδες περαστικοί αξιοποίησαν τους σύγχρονους προσομοιωτές του Ινστιτούτου και έμαθαν από τους εθελοντές μέσα από πρωτότυπες και μοναδικές δράσεις πώς μπορούν εύκολα να προστατέψουν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή τόσο τη δική τους όσο και των δικών τους ανθρώπων. Παράλληλα λειτούργησε και τράπεζα αίματος στην οποία δεκάδες άνθρωποι έγιναν δωρητές αίματος γα τα τροχαία συμβάντα.
Την ίδια μέρα στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,  πραγματοποιήθηκε ημερίδα της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ημερίδα συμμετείχαν μέλη της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα καθώς και εκπρόσωποι από το χώρο της Εκπαίδευσης και των Μεταφορών.


( Περισσότερα: http://goo.gl/Ctn2Xm )
 
Η χρήση των οδικών δικτύων είναι ένα αναγκαίο κομμάτι του εργαζόμενου πολίτη καθημερινά και δυστυχώς είναι μια δραστηριότητα που οδηγεί σε ένα απίστευτα υψηλό επίπεδο τροχαίων συμβάντων. Σύμφωνα με την Eurogip, εκτιμάται ότι 6 στα 10 εργατικά ατυχήματα στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα το θάνατο είναι τα τροχαία, συμπεριλαμβανομένων τόσο δυστυχήματα κατά την οδήγηση από και προς την εργασία μας όσο και κατά τις μετακινήσεις μας κατά τη διάρκεια της.

Το project PRAISE του ETSC, που το Ι.Ο.ΑΣ. είναι μέλος του, έχει ως στόχο να προωθήσει τις βέλτιστες πρακτικές, προκειμένου να βοηθήσει τους εργοδότες να εξασφαλίσουν υψηλά πρότυπα οδικής ασφάλειας για τους υπαλλήλους τους.
Μέρος του project PRAISE είναι τα ετήσια βραβεία που δίνονται σε αναγνώριση των Οργανισμών και εταιρειών, που έχουν κάνει μια εξαιρετική δέσμευση για τη βελτίωση των πρακτικών που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια στο εργασιακό τους περιβάλλον.
Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε τρεις ξεχωριστές κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο των υποψήφιων Οργανισμών. Οι νικητές θα επιλεγούν από μια ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων που διορίζονται από το ETSC.
Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής έχει ανοίξει και η προθεσμία για τις συμμετοχές είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
 
Σε συνέχεια της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει το Ινστιτούτο με την εταιρεία Nestle και ως δεύτερο βήμα στην ενημέρωση των ανθρώπων της εταιρείας σε θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της MotorPress εκπαίδευση εργαζομένων και στελεχών διαφόρων ειδικοτήτων μέσα από τη βιωματική εμπειρία (πρακτική με προσομοιωτές οδήγησης, πρόσκρουσης, ανατροπής κ.λπ. του Ινστιτούτου μας) καθώς και θεωρητική επιμόρφωση με τη χρήση της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας και των Προσομοιωτών του Ινστιτούτου.
( Περισσότερα:http://goo.gl/Ic0UdH )


 
Το Ι.ΟΑΣ. υποστηρίζει τη διοργάνωση του φεστιβάλ Αγωγής Υγείας «Έλεγχος του στρες και Προαγωγή της Υγείας»,
( 13 & 14 Μαΐου 2014 )

Το Ινστιτούτο μας υποστήριξε τη διοργάνωση του φεστιβάλ Αγωγής Υγείας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ «Έλεγχος του στρες και Προαγωγή της Υγείας» με τη διανομή έντυπου υλικού στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης. Το φεστιβάλ έλαβε χώρα στις 13 & 14 Μαΐου στο 4ο Γυμνάσιο Δάφνης με θέματα που αφορούν στη σχολική κοινότητα.
 

Πιστό στο ραντεβού του με τους κατοίκους των Μεγάρων, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά στις τοπικές εκδηλώσεις κυκλοφοριακής αγωγής και πιο συγκριμένα στην διημερίδα «Έλα και εσύ μια βόλτα με ασφάλεια μαζί μας» η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 & 3 Μαΐου στην κεντρική πλατεία του δήμου.

( Περισσότερα: http://goo.gl/E2plzi )
 
 • Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις έδωσε η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά στο Βήμα FM, στον ALPHA 989  και στο διαδικτυακό ραδιόφωνο radio1d.gr αναφορικά με το Ανοιχτό Φεστιβάλ για την Οδική Ασφάλεια με τίτλο «ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ, ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ!» της 28ης Μαΐου.
 • Στην κάλυψη του Φεστιβάλ για την Οδική Ασφάλεια «ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ, ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ!»  στην πλατεία Συντάγματος προέβησαν με εκτεταμένα βίντεο-ρεπορτάζ τα Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ALPHA 989, newsbeast.gr, nextdeal.gr, thetoc.gr και you smile.gr τα οποία φιλοξένησαν δηλώσεις από την Πρόεδρο του Ι.Ο.ΑΣ. κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά καθώς και από  συνεργάτες που συμμετείχαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης.(Περισσότερα: http://goo.gl/QWuXQj )

Λίγους μόλις μήνες μετά την έναρξη της συνεργασίας με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» με την εκπαίδευση 400 και πλέον εργαζομένων της, η Αλουμίνιον Α.Ε. δείχνει για μια ακόμη φορά το κοινωνικό της πρόσωπο και την ευαισθητοποίησή της σε θέματα οδικής ασφάλειας. Αποδέκτες αυτή τη φορά της πρωτοβουλίας - χορηγίας της εταιρίας ήταν οι μαθητές της κωμόπολης των Άσπρων Σπιτιών, η οποία και φιλοξενεί τη βιομηχανική μονάδα της Αλουμίνιον Α.Ε. καθώς  και της γειτονικής Αντίκυρας.
 (Περισσότερα:http://goo.gl/URYZF2 )
 
 
Την ευκαιρία να καταλάβει μία θέση στο διεθνή τεχνολογικό χάρτη αποκτά η Ελλάδα, η οποία ένωσε για πρώτη φορά, τις δυνάμεις της, υπό την ομπρέλα μιας Εθνικής Συμμαχίας για την Ψηφιακή Οικονομία, με στόχο να αναδείξει τις ευκαιρίες, που προσφέρει η βιομηχανία των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Από την πλευρά του Ινστιτούτου μας  παρευρέθηκε και η πρόεδρος του κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά η οποία παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εργασίες του συνεδρίου.
 (Περισσότερα:http://goo.gl/Te2qsV )

 
Παρόν ήταν το  Ι.Ο.Α.Σ «Πάνος Μυλωνάς» στο ετήσιο φιλανθρωπικό Bazaar που διοργάνωσε η Ελληνοαγγλική Αγωγή στις εγκαταστάσεις της στο Μαρούσι. Δίπλα στα διάφορα περίπτερα όπου υπήρχαν με κατασκευές  που είχαν φτιάξει τα παιδιά του σχολείου, είχαν στηθεί εγκαταστάσεις για παιδικές δραστηριότητες όπως  τραμπολίνο, τοίχος αναρρίχησης και άλλα συναφή.
Το Ινστιτούτο μας  στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχε με εξειδικευμένα στελέχη του και με τον πλήρη εξοπλισμό της κινητής μονάδας για τον οποίο έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γονείς και μαθητές οι οποίοι ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν στην Οδική Ασφάλεια.

(Περισσότερα:http://goo.gl/aOX5UF )

 
Δυναμική ήταν η παρουσία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.)  στο 4ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με θέμα :«Για ένα καλύτερο αύριο» που διοργάνωσε η  Capital Link CSRinGreece  την Τρίτη, 27 Μαΐου 2014, στο ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας
Το συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν σχεδόν εκατό ΜΚΟ καθώς και πολλές εταιρείες και φορείς απ’ όλη την Ελλάδα, διήρκεσε από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 19:30 το βράδυ.
Στα πλαίσια του Συνεδρίου υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος  χώρος όπου οι Φορείς εκπροσωπήθηκαν με τα στελέχη τους, το επικοινωνιακό υλικό τους, επιτυγχάνοντας άμεση και αντικειμενική αλληλεπίδραση όλων των ενδιαφερομένων μερών ΕΚΕ.
Το Ι.Ο.ΑΣ. συμμετείχε με δικό του εκθετήριο επανδρωμένο με μια ομάδα από καταρτισμένους από το Ινστιτούτο εθελοντές  όπου διένειμε έντυπο πληροφοριακό υλικό με το οποίο ενημέρωνε τους παρευρισκόμενους για τους σκοπούς του Ινστιτούτου που είναι η υποστήριξη, ανάληψη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση, στοχεύοντας κατ' εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

(Περισσότερα:http://goo.gl/30GRik )
 
Μάιος 2014
 Δράσεις – Εκπαιδεύσεις από το Ι.Ο.ΑΣ.
 
Κατά το μήνα Μάιο εκπαιδεύτηκαν από το Ινστιτούτο μας:
 •  1.483 μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού
 •  773 μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου
 • 1.277 ενήλικοι συμπολίτες μας
Μέσα από προγράμματα που υλοποιήθηκαν: Προς το Δήμο Μεγάρων, σε εκδήλωση της Ελληνοαγγλικής Αγωγής, σε εκπαίδευση εργαζομένων της NESTLE, στο Δήμο της Μάνδρας, στα ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ – Τμήμα Οινολογίας, στο πλαίσιο της 48ης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και στο Φεστιβάλ Αγωγής Υγείας στη Δάφνη.
 
Και στις σχολικές μονάδες: 4ο Δημ. Ηλιούπολης, Δημοτικό Ερμιόνης, 3ο Δημ. Αγ. Αναργύρων, 1ος & 2oς Παιδ.Σταθ.Μεταμόρφωσης, Λύκειο Λυκόβρυσης, Δημοτικό Σχ. Άνοιξης, 68+88 Νηπ. Αθηνών, Γυμνάσιο Λυκόβρυσης, 5o Νηπ. Άνω Λιοσίων, Εκπαιδ. Ζηρίδης, 2o & 10o Νηπ. Αγίας Παρασκευής, 3oς Παιδ.Σταθ.Μεταμόρφωσης, 2ο Λύκειο Βριλησσίων, 2ο Γυμνάσιο Πεύκης, 1 Λύκειο Βριλησσίων, Λύκειο Άσπρων Σπιτιών, Δημοτικό  Άσπρων Σπιτιών, Νηπιαγωγείο Άσπρων Σπιτιών-Δίστομο, 8ο Δημ._Γλυφάδας, Νηπιαγωγείο Αντίκυρας, Δημοτικό Αντίκυρας, Γυμνάσιο Αντίκυρας, 1ο Νηπ. Μελισσίων, 1ο Δημ. Λυκόβρυσης, 4ο Δημ. Βριλησσίων, 1ο Δημ. Βριλησσίων, 6ο Δημ. Βριλησσίων, 2ο Δημ. Βριλησσίων, 2ο Δημ. Βριλησσίων, 2ο Δημ. Λυκόβρυσης, 5ο Δημ. Βριλησσίων και 8o Νηπ. Μεταμόρφωσης.
 
Μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ.:
 • «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» που στηρίζει η Αττική Οδός – Αττικές Διαδρομές
 • «Κάντο-Σωστά» που στηρίζει η ΑΧΑ-Ασφαλιστική
 [ photo: Στιγμιότυπο από την εκπαίδευση μαθητών απο το Ι.Ο.ΑΣ. στο Δήμο Μεγάρων ]
 
Προγραμματίζονται
 • Παρουσία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» με τη κινητή μονάδα (mobile NEST) και το σύγχρονο εξοπλισμό αυτής κατά  την τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς στα Μοντεσσοριανά Σχολεία ( Βαρυμπόμπη , 15 Ιουνίου )
 • Θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση με τη χρήση του εξοπλισμού της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας (mobile NEST) του προσωπικού της εταιρείας  General Mills (16 Ιουνίου )
 • Συμμετοχή στελεχών του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στο Road Safety Performance Index (PIN) Conference (Βρυξέλλες,18 & 19 Ιουνίου).
 • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής του Ι.Ο.ΑΣ. με την υποστήριξη της εταιρείας Renault στα καλοκαιρινά αθλητικά προγράμματα (summer camps) για παιδιά από 5 έως και 14 ετών, που λαμβάνουν χώρα στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη (17,18 & 19 Ιουνίου)
 • Θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση με τη χρήση του εξοπλισμού της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας (mobile NEST) του προσωπικού της εταιρείας  Φυσικό Αέριο Αττικής  (25 Ιουνίου )
Το 42ο ετήσιο συνέδριο της Asecap πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Divani Caravel  από τις 26 έως τις 28 Μαΐου.  Προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και εκπρόσωποι των εθνικών μελών της Asecap παρουσίασαν θέματα αειφόρου ανάπτυξης σε σχέση με το ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο με διόδια και την Οδική Ασφάλεια.
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» προσκλήθηκε να παρακολουθήσει τις εργασίες του Συνεδρίου εκπροσωπούμενο από την Πρόεδρο του κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά.
(Περισσότερα:http://goo.gl/2Z7YEj )
 
 
Με προσομοιωτές ανατροπής και σύγκρουσης, εξοπλισμό βιωματικής εκπαίδευσης, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» καλωσόρισε όλους όσοι βρέθηκαν στην Κεντρική πλατεία της Μάνδρας, το Σάββατο 10 Μαίου 2014, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας .
Ήταν μια πρωτοποριακή δράση για την οδική ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων, με στόχο την ενημέρωση για τις ολέθριες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η μη ασφαλής οδήγηση.
(Περισσότερα:http://goo.gl/Gsl5h2 )
 
Το αλκοόλ μπορεί να συνυπάρχει στην ζωή τόσο των νέων όσο και των πιο ηλικιωμένων, άλλα πάντα με μέτρο και δίχως να ξεπερνιούνται τα όρια κατανάλωσης. Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα της ημερίδας που διοργάνωσε το τμήμα Οινολογίας των Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας δόθηκαν διαλέξεις από συνεργαζόμενους με το ΤΕΙ καθηγητές, ψυχιάτρους και καρδιολόγους. Το Ι.Ο.ΑΣ. μέσω της βιωματικής εμπειρίας του προσομοιωτή μέθης αλλά και με εκπαιδευτική ομιλία από τον τεχνικό του διευθυντή Δρ.Βασίλη Σταματόπουλο κατάδειξε στα αυριανά στελέχη της βιομηχανίας του αλκοόλ το μήνυμα ότι είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο να οδηγείς υπό την επήρεια του αλκοόλ.
( Περισσότερα:http://goo.gl/WUe8Dj )
 
- Επιμέλεια & Υλοποίηση Έκδοσης: Δημήτρης Λαζαρίδης ( d.lazaridis@ioas.gr )
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Νεμέσεως 2, Τ.Κ. 112 53, Αθήνα
Τηλ.: 210 8620150 / Fax : 210 8620007

 

Κέντρο Πληροφόρησης για την Οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, Αρσάκειο Μέγαρο, Τ.Κ.105 64, Αθήνα
Τηλ.: 210 3211051 / Fax : 210 3211061

e-mail: info@ioas.gr / website:www.ioas.gr, www.rsi-panosmylonas.gr
Copyright © 2014 Ι.Ο.ΑΣ. "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ" / ROAD SAFETY INSTITUTE "PANOS MYLONAS", All rights reserved.