Copy
Get the latest news & updates from R.S.I "PANOS MYLONAS" world
 
   Newsletter / Καλοκαίρι 2013 / τεύχος 27
              ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια

Νέα οδηγία για την Οδική Ασφάλεια από το Νοέμβριο
Διασχίζοντας τα σύνορα - Ακολουθούμε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας


Οι οδηγοί που κινούνται εντός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αντιμετωπίζουν κυρώσεις σε περίπτωση που παραβούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας ακόμα και όταν οδηγούν σε μια ξένη χώρα. Όπως ανέφερε ο Εκτελεστικός Διευθυντής  του ETSC, Antoniο Avenoso: «Οι οδηγοί οφείλουν να ακολουθούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας ανεξαρτήτως σε ποια χώρα είναι δηλωμένο το όχημά τους».
[ Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/XPCVJS /  http://goo.gl/EIpeVd   ]
«Οδική Ασφάλεια Μαθητών και Δράσεις Πρόληψης» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής

 Αθήνα, Ιούλιος 2013
Πραγματοποιήθηκε ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα με άξονα «Οδική Ασφάλεια Μαθητών & Δράσεις Πρόληψης», που υλοποιήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 από το Ινστιτούτο, με συμπράττοντες φορείς, την Περιφέρεια Αττικής, το Βόρεια και Ανατολικό Τομέα και το Δήμο Αμαρουσίου.
[ Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/EshHYa http://goo.gl/GSbPZ6   ]
«PitStop» για την Οδική Ασφάλεια

 Μέγαρα, Ιούλιος 2013
Μια πρωτοποριακή δράση υλοποίησε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τα Μέλη της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», με την ενεργή συμμετοχή των συμμάχων του Ι.Ο.ΑΣ. ΑΧΑ Ασφαλιστική και Goodyear Dunlop Ελλάς, καθώς και με την υποστήριξη και αρωγή της Genesis Pharma και της Ολυμπίας Οδού.
 
 [ Περισσότερες πληροφορίες:   http://goo.gl/lvwTse  / http://goo.gl/IbDgKm ]
Στον Καναδά, με Εργαστήρια για την Οδική Ασφάλεια στο «14ο Παγκόσμιο Προσκοπικό ΜΟΟΤ»
 
 Καναδάς, Αύγουστος 2013
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τους Πρόσκοπους της Ιρλανδίας και υπό την Αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Προσκόπων (WOSM), στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας του «Scouting for Global Road Safety» υλοποίησε εργαστήρια για την οδική ασφάλεια στον Καναδά κατά το «14ο ΜΟΟΤ 2013», που φιλοξένησε 5.000 Βαθμοφόρους ηλικίας 18 – 25, απ´ όλο τον κόσμο, για 10 ημέρες.
[ Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/YIBtRi  /  http://goo.gl/kPRkT4 ]
Προσομοιωτές για την οδική ασφάλεια, στο Καστελλόριζο

Καστελόριζο, Ιούνιος 2013
Η Πρόεδρος Δ.Σ. του Ι.Ο.ΑΣ. μαζί με συνεργάτες και την Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Ινστιτούτου βρέθηκαν στο Καστελλόριζο, μετά από πρόσκληση του «Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων» για το ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου, στο οποίο η κ.Μυλωνά παρουσίασε το έργο και τις δράσεις του Ινστιτούτου.
[ Περισσότερες πληροφορίες:  http://goo.gl/AUFESw / http://goo.gl/dLCyHc ]
Το Ι.Ο.ΑΣ. στο 36ο Φεστιβάλ για το παιδί

Αθήνα, Ιούνιος 2013
Τη φετινή χρονιά ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης  διοργάνωσε το 36ο Φεστιβάλ για το παιδί, που διεξάγεται στο άλσος Βαρβαρέσου στην Πεύκη. Πολλές παράλληλες δραστηριότητες έλαβαν χώρα τις μέρες αυτές, μία εκ των οποίων ήταν η εκπαίδευση και ενημέρωση για την Οδική Ασφάλεια. Το Ι.Ο.ΑΣ. ήταν εκεί με εμψυχώτριες και το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» ενημερώνοντας βιωματικά και σε μικρές ομάδες, τα παιδιά που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.
[ Περισσότερες πληροφορίες:  http://goo.gl/Wehuau ]
Συμμετοχή στην 4η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Υπαίθρου των Ελλήνων Προσκόπων

Βελβεντό Κοζάνης, Αύγουστος 2013
Το Σώμα  Ελλήνων Προσκόπων διοργάνωσε και πραγματοποίησε την «4η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Υπαίθρου» για νέους 15 – 17 ετών σε Πίνδο, Όλυμπο και Βελβεντό Κοζάνης. Μέσα στη σταθερή κατασκήνωση, μια ημέρα για κάθε Συσκηνία Ανιχνευτών ήταν αφιερωμένη στον Πολιτισμό.. Εκεί, ήταν και το Ινστιτούτο μας.
[ Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/nKQPfb  ]
 Ενημερωτική Ομιλία στη “Johnson & Johnson” 

Αθήνα, Ιούλιος 2013
Στελέχη του Ινστιτούτου, υλοποίησαν ενημερωτικές ομιλίες στο προσωπικό των εταιρειών Johnson & Johnson και της φαρμακευτικής Janssen που ανήκει στον όμιλο J&J. Οι ομιλίες περιελάμβαναν συνοπτική παρουσίαση του έργου του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» καθώς και συμβουλές για την οδική ασφάλεια και κυρίως στο θέμα της απόσπασης της προσοχής κατά την οδήγηση, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου.
[ Περισσότερες πληροφορίες:  http://goo.gl/YHmKlx ]
Βιωματική Εκπαίδευση σε ανθρώπους της «Φυσικό Αέριο Αττικής»

Αγ.Στέφανος, Ιούλιος 2013
Στις εγκαταστάσεις της Motorpress φιλοξενήθηκε για άλλη μια φορά το Ινστιτούτο Οδικής ασφάλειας Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την πραγματοποίηση της εκπαίδευσης των υπαλλήλων και στελεχών της εταιρείας «Φυσικό Αέριο Αττικής» από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Ινστιτούτου οι οποίοι σε ομάδες των 20 ατόμων συμμετείχαν στη βιωματική εκπαίδευση.
[ Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/jblKyX ]
Travelling Greece in Comfort & Safety” σε συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

 Αθήνα, Ιούλιος 2013
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με την υποστήριξη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας τους, πραγματοποίησε καμπάνια ενημέρωσης στους χώρους του αεροδρομίου σε όλη τη διάρκεια του Ιουλίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα.
[ Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/nERkRs / http://goo.gl/HsALbY ]
Η Κινητή μας Μονάδα για την Οδική Ασφάλεια, στη Βουλγαρία

Σόφια, Αύγουστος 2013
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε μια ακόμα εκτός συνόρων αποστολή της κινητής μονάδας του Ινστιτούτου, σε μια διοργάνωση για την “International Youth Day”. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος «AVENUE» for Traffic Safety το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συντονίζεται από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», το Ελληνικό Mobile NEST ταξίδεψε στη Βουλγαρία.
[ Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/eEGN9i  ]
Το Ι.Ο.ΑΣ. στο 3o Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με θέμα: “Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο”

Αθήνα,Ιούλιος 2013
Δυναμική ήταν η παρουσία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στο 3ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με θέμα : «Ο Άνθρωπος για τον Άνθρωπο» που διοργάνωσε το Capital Link σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Αίγλη του Ζαππείου Μεγάρου.
[ Περισσότερες πληροφορίες:  http://goo.gl/3NRYdR ]
Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. στο «7th Road Safety Pin Conference»

 Ιρλανδία, Ιούλιος 2013
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ως ενεργό Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών, συμμετείχε στο 7ο ετήσιο Συνέδριο PIN του ETSC με το Συγκοινωνιολόγο και Μέλος του Ι.Ο.ΑΣ. κ. Στέλιο Ευσταθιάδη.
[ Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/d9veyo  ]
Δράσεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Πάνος Μυλωνάς» στην Πάτρα

 Πάτρα, Ιούλιος 2013
Ο Δήμος της Πάτρας πραγματοποίησε με το τέλος της σχολικής χρονιάς, μεγάλη εκδήλωση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Πάνος Μυλωνάς» του Δήμου Πατρέων, όπου ήταν καλεσμένοι οι μαθητές απ’ όλα τα σχολεία της Αχαΐας μαζί με τους Γονείς και τους Δασκάλους τους.
[ Περισσότερες πληροφορίες:http://goo.gl/CSrQNC  /  http://goo.gl/9Y1OrR ]
Συμμετοχή Ι.Ο.ΑΣ. στο European Youth Forum for Road Safety

Ουγγαρία, Ιούνιος 2013
Άνθρωποι του Ινστιτούτου μετέβησαν στο Debrecen της Ουγγαρίας στη συνάντηση της κοινοπραξίας EYFRS “European Youth Forum For Road Safety” για τη διοργάνωση workshop με θέμα «Αλκοόλ -  Ευαισθητοποίηση και Αστυνόμευση». 
[ Περισσότερες πληροφορίες:  http://goo.gl/x6eyby ]
Ενημέρωση για την οδική ασφάλεια στην «Πολιτιστική Εβδομάδα» του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγόριανης Λακωνίας

Αγόριανη, Αύγουστος 2013
Κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Εβδομάδας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγόριανης Λακωνίας  κάθε χρόνο, το Ι.Ο.ΑΣ.  σε συνεργασία με το Σύλλογο βρέθηκε στην περιοχή πραγματοποιώντας εισηγήσεις για τη σημαντικότητα του προβλήματος της οδικής ασφάλειας ενημερώνοντας μικρούς και μεγάλους της περιοχής.
[ Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/69oSNO  ]
Ενημερωτική ομιλία στο προσωπικό της εταιρείας Singular Logic

Αθήνα, Ιούνιος 2013
Μετά από πρόσκληση της Singular Logic, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ομιλία και συζήτηση με μέρος του προσωπικού, σχετικά με καθημερινά θέματα που σχετίζονται με την ασφάλειά μας στο δρόμο.
[ Περισσότερες πληροφορίες:  http://goo.gl/807J73 ]
Το Ι.Ο.ΑΣ. εκπαιδεύει τα παιδιά των υπαλλήλων της «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ»

Αθήνα, Ιούνιος 2013
Η εταιρεία «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα για τους  υπαλλήλους της, διοργάνωσε με το Ινστιτούτο εκδήλωση για τη βιωματική ενημέρωση παιδιών των υπαλλήλων της εταιρείας με το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο πρόγραμμα του Ι.Ο.ΑΣ., «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια».
[ Περισσότερες πληροφορίες:  http://goo.gl/Ts3qjS ]
2η Συνάντηση εργασίας «Εθνικής Συμβουλευτικής Ομάδας»

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου συμμετείχε στη 2η Συνάντηση της Εθνικής Συμβουλευτικής ομάδας που έλαβε χώρα στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής του ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, στο πλαίσιο του προγράμματος ROSEE, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή κ.Γιώργο Γιαννή.
[ Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/yzypUO ]

Προγραμματίζονται:


13&14/10/13
Εθελοντική Αιμοδοσία για δημιουργία Τράπεζας Αίματος στο χώρο πολλαπλών χρήσεων στο Μετρό Συντάγματος, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, με την Αρωγή του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

19/10/13
Πανευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα με συμμετοχή νυχτερινών κέντρων από όλη την Ελλάδα

6/10/13
Βιωματικό πρόγραμμα ενημέρωσης πολιτών στο Δήμο Αμαρουσίου

Επίσης:

- Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες

- Παρουσίαση του έργου του Ινστιτούτου για τους νέους και των αποτελεσμάτων επιμέρους δράσεων σε Σύνοδο του Ο.Η.Ε. όπου το Ινστιτούτο αποτελεί Συμβουλευτικό Όργανο.

Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα

 Χαλκίδα, Ιούλιος 2013
Με έντονη παρουσία των εθελοντών του, το Ι.Ο.ΑΣ. διοργάνωσε και φέτος το καλοκαίρι το Σάββατο «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» σε 2 μεγάλα νυχτερινά κέντρα της Χαλκίδας (GAZ και IST), με τη συμμετοχή Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών Χαλκίδας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Ελλήνων Προσκόπων.
[ Περισσότερες πληροφορίες:  http://goo.gl/uVjDUc  /  http://goo.gl/NEvboI ]
Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. στο 25ο Συνέδριο Αγωγής Υγείας και Περίθαλψης στις Απομονωμένες Νησιωτικές Περιοχές

Ιθάκη,Αύγουστος 2013
Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά μαζί με συνεργάτες της συμμετείχαν στο 25ο Συνέδριο Αγωγής Υγείας που πραγματοποιήθηκε στο όμορφο νησί της Ιθάκης. . Η κ.Μυλωνά πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα: «Νεανική Παραβατικότητα και Τροχαία Συμβάντα, ο Ρόλος και η Δράση του Ι.Ο.ΑΣ.».
[ Περισσότερες πληροφορίες:  http://goo.gl/rmKNYn ]
Σεμινάρια «ΕΡΜΗΣ»

Αθήνα, Ιούνιος 2013
Δύο ακόμη σεμινάρια του πρωτοποριακού προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» για νέους με παραβατική οδική συμπεριφορά, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία μέσα στον Ιούνιο από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Τα σεμινάρια υλοποιήθηκαν: στον Πειραιά σε συνεργασία με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Πειραιά και στις εγκαταστάσεις της OTE ACADEMY σε συνεργασία με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων των Δικαστηρίων Αθηνών.
[ Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/2SQUMS  ]
Καμπάνια ενημέρωσης σε συνεργασία με το VIMA FM

Αθήνα, Ιούνιος 2013
Στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας για τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας, το Ινστιτούτο δημιούργησε ραδιοφωνική καμπάνια με σύντομα σποτ, τα οποία, σε συνεργασία με το VIMA FM μεταδίδονταν σε όλη τη διάρκεια του Ιουνίου.
[ Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/oG95US  ]
Το Ι.Ο.ΑΣ. στο «Άρωμα Ελλάδας»

Αθήνα, Ιούνιος 2013
Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», κ. Β. Δανέλλη-Μυλωνά έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Άρωμα Ελλάδας» και μίλησε αναλυτικά για την επιτυχία του πρώτου Flash-Mob για την οδική ασφάλεια διεθνώς που πραγματοποίησε το Ι.Ο.ΑΣ. στο Σύνταγμα σε συνεργασία με τη Σχολή Χορού του κ.Φωκά Ευαγγελινού, στο πλαίσιο του “European Youth Forum for Road Safety” και της «2ης Παγκόσμιας Εβδομάδας για την Οδική Ασφάλεια» του ΟΗΕ. Στην ίδια εκπομπή, παρουσιάστηκε από τον Ευγένιο Πετούμενο, στέλεχος του Ι.Ο.ΑΣ. και εθελοντές ποδηλάτες και ο «2ος Ποδηλατικός Άθλος, Γύρος της Πελοποννήσου» στον οποίο συμμετείχαν 35 εθελοντές ποδηλάτες. Οι ποδηλάτες διένυσαν σε 4 ημέρες 600 χιλιόμετρα και περνώντας από τοποθεσίες με σημαντική πολιτισμική κληρονομιά, πέρασαν το μήνυμα πως «Η ασφάλεια και ο Πολιτισμός στο Δρόμο» είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες.
[ Περισσότερες πληροφορίες:  http://goo.gl/8E760r ]
Βιωματική ενημέρωση στη Νέα Πέραμο Αττικής

Ν.Πέραμος, Ιούλιος 2013
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» έδωσε το παρόν με την Κινητή Μονάδα στην περιοχή της Ν.Περάμου. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά σε ενάμιση χρόνο που διοργανώνεται αντίστοιχη εκδήλωση στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, φανερώνοντας το ενδιαφέρον των ανθρώπων εκεί για θέματα οδικής ασφάλειας αλλά και το πόσο έχουν αγκαλιάσει το Ινστιτούτο.
[ Περισσότερες πληροφορίες: http://goo.gl/9tWWZQ  ]
Πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» στο AVENUE Mall

Αθήνα, Ιούνιος 2013
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» υλοποιήθηκε από ανθρώπους του Ινστιτούτου στο Εμπορικό Κέντρο Avenue Mall, στο πλαίσιο παιδικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί το κάθε χρόνο μετά το κλείσιμο των σχολείων. Εμψυχώτριες και Εμψυχωτές του Ινστιτούτου ήταν στο εμπορικό κέντρο πολλά απογεύματα, προκειμένου να εκπαιδεύουν βιωματικά μικρούς και μεγάλους χρήστες των οδών για τη σωστή και ασφαλή κυκλοφορία των πεζών στο δρόμο.
[ Περισσότερες πληροφορίες:  http://goo.gl/Y6YWVx ]
 [ Newsletter Staff ]
- Αποδελτίωση Δράσεων: Ιωάννα Τζόβολου ( helpdesk@ioas.gr )
- Σύνταξη & Επιμέλεια Κειμένων: Ευγένιος Πετούμενος ( epetoumenos@ioas.gr )
- Επιμέλεια Παρουσίασης Έκδοσης
: Δημήτρης Λαζαρίδης ( d.lazaridis@ioas.gr )
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Νεμέσεως 2, Τ.Κ. 112 53, Αθήνα
Τηλ.: 210 86 20 150 / Fax : 210 86 20 007
e-mail: info@ioas.gr / website:www.ioas.gr, www.rsi-panosmylonas.gr
          
Copyright © 2013 ROAD SAFETY INSTITUTE, All rights reserved.
This is the official newsletter provided by:IOAS
Our mailing address is:
ROAD SAFETY INSTITUTE
2 Nemeseos Str
ATHENS11253
Greece