Gajda Péter polgármester és a kispesti önkormnányzat hírei

Tisztelt kispestiek!

A múlt héten a diákoké és a tanároké volt a főszerep. Több olyan rendezvény és esemény került megrendezésre, vagy került meghirdetésre, ahol önkormányzatunk a Kispesten élő diákjait, illetve a kerületben tanító pedagógusait kívánja ösztönözni, segíteni. A megújult külső mellett azonban továbbra is a hét legfontosabb kispesti történéseit kívánom Önnek bemutatni. Polgármesteri Hírlevelünk segítségével kényelmesen bekapcsolódhat a kerület életének pillanataiba otthonról, vagy akár útközben telefonjáról is.

Bízom benne, hogy hírlevelünk hasznos információkkal szolgál mindazoknak, akik érdeklődnek a kispesti események iránt, akiket érdekel a kerület sorsa.
Amennyiben a hírlevél olvasását követően kérdése, ötlete, megjegyzése van, kérem keressen meg a gajda@kispest.hu e-mail címen, vagy a 347-4525-ös számon, ahol személyes találkozóra is kérhet időpontot.

 

Gajda Péter
polgármester

Önkormányzati támogatással a felsőoktatásbanEddig csaknem 70 millió forintot fordított Kispest Önkormányzata azoknak a hátrányos helyzetben élő fiataloknak a támogatására, akik felsőfokú tanulmányokat folytatnak, vagy most kezdik egyetemi/főiskolai éveiket. Idén az önkormányzat hat millió forintot szánt erre, és 145-en jelentkeztek sikerrel a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatra, a tíz hónapon keresztüli havi hatezer forintos támogatásra.
Teljes cikk -->
Kispest Winter Fun - Ifjúsági és felnőtt síverseny

Részletek:
1. A verseny célja: Amatőr versenyzőknek indulási lehetőség biztosítása a második kispesti síversenyen.
2. Rendező: XIX. ker. Kispest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodája és a Kispest SE
3. Helyszín: Veitsch (Ausztria) Budapesttől 340 km-re található síterep
4. Időpont: 2013. február 19-e kedd 13.00 órától, indulás 06.30 órakor Városháza elől (XIX. ker. Városház tér 18.)
Teljes versenykiírás -->
Jelentkezés -->
Közösség Lámpásai - Közösségszervező mentorok képzése kezdődött

Fogyatékkal élők közösségeit szervező mentorok képzését indította el egy látássérült egyesület. Kispesten is lesz szolidaritás szigete: már várják a jelentkezőket. A hét elején egy zuglói étteremben meggyújtották a közösség lámpásait: a szimbolikus gesztussal hivatalosan is elindult a Vakok és Gyengénlátók Közép Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) közösségszervező projektje.
Teljes cikk -->
Amennyiben a hírlevél olvasását követően kérdése, ötlete, megjegyzése van, kérem keressen meg a gajda@kispest.hu e-mail címen, vagy a 347-4525-ös számon, ahol személyes találkozóra is kérhet időpontot.
Tisztelettel:
Gajda Péter
polgármester
Kövessen a Facebookon is
Copyright © 2013 Budapest Főváros XIX. kerület, Kispest Önkormányzata, Minden jog fenntartva.
Email Marketing Powered by Mailchimp