Gajda Péter polgármester és a kispesti önkormnányzat hírei

Hetvenmillió forint uniós forrás az uszoda felújítására

Kispest Önkormányzata 71 222 134 Ft uniós támogatást nyert az uszoda energetikai korszerűsítésére a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán. A felújítás során a Simonyi Zsigmond utcai uszodát bővítik 80 darab napkollektorokkal. További célja a projektnek, hogy a lakosság körében népszerűsítse a megújuló energia által nyújtott lehetőségeket. A megvalósuló pályázat hozzájárul a kisebb környezeti terheléssel járó megújuló energia alapú energiatermeléshez, és a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez.
A munkálatok a kiviteli tervek elkészíttetése után, majd a kivitelező kiválasztása után kezdődhetnek meg. --> Teljes cikkOktatási és egyészségügyi intézményeit is megmentené Kispest
Több mint negyven napirendi pontot, ezen belül számos rendeletmódosítást tárgyalt meg legutóbbi ülésén Kispest város képviselő-testülete. A képviselők döntöttek arról, hogy testület hozzájárul a Reménység Két Tanítási Nyelvű Keresztény Általános Iskola fenntartásának a kuratórium által meghatározott egyház részére történő átadásához, valamint az iskola épületének egyházi tulajdonba adásához. A testület döntött arról is, hogy a Kispesti Egészségügyi Intézet fenntartói jogát meg szeretné tartani a kerület, amennyiben a most még formálódó jogszabály ezt majd engedi.Gazdára talált az idei Kispest Díszpolgára cím, a Kispestért Díj és a Kispestért Oklevél is.
--> Teljes cikk

 Fórum a közbiztonságról

Három fiú és három lány „kerekezte be” magát a budapesti döntőbe Kispestről a Ki a mester két keréken? kerékpáros ügyességi verseny kerületi fordulójából. Az önkormányzat immár második alkalommal támogatta a Magyar Autóklub versenysorozatát.
A Puskás iskola udvarán huszonegy 10-12 éves kispesti általános iskolás állt rajthoz, akik az őket köszöntő polgármestertől, Gajda Pétertől megtudhatták: az utóbbi időben az önkormányzat sokat költött a kerületi kerékpárutak kiépítésére, így a gyerekek is több ezer méter biztonságosan megépített kerékpár úton juthatnak el a kerület különböző pontjaira, így például a Határ útról Kőbány -Kispestre.
--> Teljes cikk
A hetes iskola tanulói a városházán

Május 10-én, csütörtökön nyolcadikosok voltak nálam a városházán. Úgy láttam ők is élvezték a kakaótúrát. 

--> Tovább a képgalériára


Amennyiben a hírlevél olvasását követően kérdése, ötlete, megjegyzése van, kérem keressen meg a gajda@kispest.hu e-mail címen, vagy a 347-4525-ös számon, ahol személyes találkozóra is kérhet időpontot.
Tisztelettel:
Gajda Péter
polgármester
Kövessen a Facebookon is
Copyright © 2012 Budapest Főváros XIX. kerület, Kispest Önkormányzata, Minden jog fenntartva.
Email Marketing Powered by Mailchimp