Gajda Péter polgármester és Kispest Önkormányzatának hírei

Tisztelt Kispestiek!

A ebben a ciklusban is legfontosabb feladatomnak tekintettem, hogy a kampányban elhangzott terveket, ígéreteket maradéktalanul meg tudjuk valósítani munkatársaimmal. Velem együtt a képviselők többsége is azon dolgozik, hogy a következő években a polgármesteri programban lefektetett terveket megvalósíthassuk. 

Folytatjuk azt a munkát, mely Kispest fejlesztését, a kerület nyugodt kiegyensúlyozott működését szolgálja. Mostani hírlevelemben az elmúlt hónap legfontosabb eseményeiről szeretnék Önöknek beszámolni. Bízom benne, hogy hírlevelünk hasznos információkkal szolgál mindazoknak, akik érdeklődnek a kispesti események iránt, akiket érdekel a kerület sorsa.

Amennyiben a hírlevél olvasását követően kérdése, ötlete, megjegyzése van, kérem, keressen meg a gajda@kispest.hu e-mail címen, vagy a 347-4525-ös számon, ahol személyes találkozóra is kérhet időpontot.


 

Gajda Péter
Kispest polgármestere


 


A téren november végére körforgalmi csomópontot alakítottak ki, közepén pihenő parkterülettel, járdákkal. Az utak mentén gépkocsi-parkolóhelyeket létesítettek, a járdákat és a vízelvezetést az újonnan létrejövő úthálózathoz alakították. A tér kertészeti beépítésénél a meglévő fák védelme mellett minimális gondozást igénylő, a tér nevéhez kapcsolódó díszalmafákat telepítettek. Az önkormányzat a Wekerlei Társaskör Egyesülettel (WTE) együttműködve valósította meg a tér felújítását, a beruházás csaknem 19 millió forintba került, 4 milliót biztosított hozzá pályázati forrásként a Nemzeti Kulturális Alap, mintegy 450 ezer forint a pályázó WTE önrésze volt.
Tovább olvasom a cikket -->
 

Új épülettel bővült a Családok Átmeneti Otthona

A teljes felújítás után közösségi résszel és egy lakással gyarapodott a Családok Átmeneti Otthona a Nagysándor utca 44. alatti önkormányzati ingatlanon. A lakásokat az önkormányzat a Szociális Építőtábor Egyesülettel közösen, a Norvég Civil Alap támogatásával az országban is egyedülálló módon, egy adósságcsökkentő bérlakás-felújítási program keretében újította föl. A lakások rendbetételére az önkormányzat, a lakbérhátralékosok munkájával együtt több millió 15 millió forintot költött. Tovább olvasom a cikket -->

Magántámogatást kaptak felsőoktatásban tanuló diákok

Negyedik alkalommal kapott támogatást felsőfokú tanulmányaihoz a 25 legrászorultabb Bursa Hungarica ösztöndíjas kispesti diák. A volt műszaki egyetemi tanár, Dr. Halász Géza, vállalkozásának nyereségéből juttatott 50-50 ezer forintot mindegyik fiatalnak. A főiskolai és egyetemi hallgatók a Városházán vehették át az adományokat. Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterek, Teknős Ferenc önkormányzati képviselő és dr. Kiss Anna jegyző is részt vett a hétfői ünnepségen. Tovább olvasom a cikket -->
 
Amennyiben a hírlevél olvasását követően kérdése, ötlete, megjegyzése van, kérem keressen meg a gajda@kispest.hu e-mail címen, vagy a 347-4525-ös számon, ahol személyes találkozóra is kérhet időpontot.
Tisztelettel:
Gajda Péter
polgármester
Kövessen a Facebookon is
Copyright © 2015 Budapest Főváros XIX. kerület, Kispest Önkormányzata, Minden jog fenntartva.
Email Marketing Powered by Mailchimp