Gajda Péter polgármester és Kispest Önkormnányzatának hírei

Tisztelt kispestiek!

Ismét eltelt egy hét legutóbbi hírlevelem óta. Sok minden történt egy hét alatt, ám hírlevelemben továbbra is csak a legfontosabb, a kispestieket leginkább érintő dolgokat szeretném most is bemutatni. Polgármesteri Hírlevelünk segítségével kényelmesen bekapcsolódhat a kerület életének pillanataiba otthonról, vagy akár útközben telefonjáról is.

Bízom benne, hogy hírlevelünk hasznos információkkal szolgál mindazoknak, akik érdeklődnek a kispesti események iránt, akiket érdekel a kerület sorsa.
Amennyiben a hírlevél olvasását követően kérdése, ötlete, megjegyzése van, kérem keressen meg a gajda@kispest.hu e-mail címen, vagy a 347-4525-ös számon, ahol személyes találkozóra is kérhet időpontot.

 

Gajda Péter
polgármester

Zavartalan maradhat a szakellátás KispestenKezdetben a kerületi szakellátás összeomlásától is tartani lehetett a kormány rendelete miatt, amely szerint 2013. június 30-ig a közszférában minden nyugdíjas egészségügyben dolgozónak nyilatkoznia kell, hogy a fizetését vagy a nyugdíját kapja-e tovább. Nem kell azonban aggódniuk a kispestieknek, úgy tűnik megtalálták a megoldást, így az egészségügyi szakellátás továbbra is zavartalan marad a kerületben – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.
Teljes cikk -->
Ásvány- és ékszerbörze: az ékszerek nyertek

Ez volt a 24. ásvány- és ékszerbörzéje a KMO-nak. Nyilas Gabi művelődésszervező, aki mintegy tíz éve szervezi a hazai és a határokon túli kincsvadászok kispesti seregszemléjét, a kispest.hu-nak elmondta, míg korábban az ékszerek megjelenése számított ritkaságnak az ásványbörzéken, az utóbbi években megfordult a tendencia, ma már az ásványok vannak kisebbségben.
Teljes cikk -->

Rendhagyó énekóra a Muzsikással

A múlt héten kedden, reggel a Kós iskolában, délben a Bolyai tornatermében tartott több száz kispesti gyereknek rendhagyó énekórát a Muzsikás együttes. A muzsika népszerűsítése, az egyszerre ősi és modern kárpát-medencei népzenei hagyomány megismertetése és megszerettetése a magyarországi iskolák diákjaival – ez a cél vezette a világhírű Muzsikás együttest, amikor 2004 decemberében saját erejéből elindította a rendhagyó összevont iskolai énekóra programot.
Teljes cikk -->
Amennyiben a hírlevél olvasását követően kérdése, ötlete, megjegyzése van, kérem keressen meg a gajda@kispest.hu e-mail címen, vagy a 347-4525-ös számon, ahol személyes találkozóra is kérhet időpontot.
Tisztelettel:
Gajda Péter
polgármester
Kövessen a Facebookon is
Copyright © 2013 Budapest Főváros XIX. kerület, Kispest Önkormányzata, Minden jog fenntartva.
Email Marketing Powered by Mailchimp