Gajda Péter polgármester és a kispesti önkormnányzat hírei

Tisztelt kispestiek!

A nyári igazgatási szünet ellenére több olyan nap is van, amelyen a kerületiek intézni tudják hivatali ügyeiket az önkormányzatnál. Ugyanígy a képviselők is dolgoznak a nyári szabadságok ellenére, hiszen rendkívüli ülésen kellet dönteniük a bölcsődei bővítésre és korszerűsítésre nyert uniós pályázathoz szükséges támogatási szerződésről. Ez persze örömteli rendkívüli munka, hiszen a kerületiek mindennapjait teszi majd könnyebbé a fejlesztés. Igazi örömhír a kispestieknek az is, hogy három év után végre nem csúfítja a kerület képét az eddig a Kossuth téren éktelenkedő daru. A kerület hosszas tárgyalások után tudta elbontatni a szerkezetet a lakók kérésére. A kerület szép, esztétikus környezete egyik legfontosabb pontja volt polgármesteri programomnak, így nagyon örülök annak is, hogy, a kerület ismét indul a Virágos Magyarországért versenyen, számos nemrég kialakított közterülettel.
Bízom benne, hogy elektronikus hírlevelünk hasznos információkkal szolgál mindazoknak, akik érdeklődnek a kispesti események iránt, akiket érdekel a kerület sorsa.


Gajda Péter
polgármester

Elbontották a darut

Már nem rontja a városképet és a kispestiek idegeit sem borzolja tovább a Kossuth téri daru, három év után végre elbontották. Hatmillió forintjába került az önkormányzatnak, hogy a daru tulajdonosa eltávolítsa az óriási szerkezetet a Kossuth térről. A kispestiek balesettől tartottak, és a városképet is rontotta a daru, ezért határoztak az eltávolításáról annak ellenére, hogy sem a telek, sem a szerkezet nem az önkormányzaté, így nem is a helyhatóságnak kellett volna gondoskodnia eltüntetéséről. Az óriási daru megjelenése a félbemaradt a Stefánia Ház elnevezésű projekthez kapcsolódik. Az épület alépítménye elkészült, az építkezés azonban forráshiány miatt nem folytatódott. A gödröt 2010-ben önkormányzati határozatra a terület tulajdonosa betemettette. A daru azonban - az önkormányzat erőfeszítései ellenére - egészen mostanáig ottmaradt.
-->Teljes cikk

Rendkívüli ülsét tartott a képviselő-testület

Európai uniós pályázathoz kapcsolódó támogatási szerződésről döntöttek a képviselők, és módosították a piac üzemeltetési szabályzatát.
Az önkormányzat támogatási szerződést köt az VÁTI Nonprofit Kft. Közép-magyarországi Területi Irodájával a Csillagfény Bölcsőde kapacitásbővítésével kapcsolatos európai uniós pályázat megvalósításában való közreműködésre. Az önkormányzat 150 millió forintot nyert a bölcsőde felújítására és bővítésére. A beruházással több lesz a férőhely, és új munkahelyeket tud teremteni az önkormányzat. A képviselők módosították a piacok és vásárok rendtartásáról szóló rendeletet is.
--> Teljes cikk

Újra a környezetszépítő versenyben

Ötödször vesz részt Kispest a Virágos Magyarországért versenyben, amely idén a környezeti nevelésre fókuszál. A zsűri végiglátogatott tíz kispesti helyszínt.
A Zöldprogram Iroda szakmai vezetésével ebben az évben 185 m² évelő és 1011 m² egynyári növényt telepítettek Kispesten, az egynyáriak magyar fajták, amelyek a tapasztalat szerint jól bírják a hazai időjárási viszonyokat.
A tisztább, élhetőbb és virágosabb kerület megteremtését célzó polgármesteri Zöldprogram elindulása óta az önkormányzat már ötödik alkalommal vesz részt a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben. 2008-ban a legszebb kerületnek járó díjat, 2010-ben a főváros különdíját nyerte el Kispest.
--> Teljes cikk
Amennyiben a hírlevél olvasását követően kérdése, ötlete, megjegyzése van, kérem keressen meg a gajda@kispest.hu e-mail címen, vagy a 347-4525-ös számon, ahol személyes találkozóra is kérhet időpontot.
Tisztelettel:
Gajda Péter
polgármester
Kövessen a Facebookon is
Copyright © 2012 Budapest Főváros XIX. kerület, Kispest Önkormányzata, Minden jog fenntartva.
Email Marketing Powered by Mailchimp