Copy
Efteråret kan være mørkt, blæsende og regnfyldt, men også fyldt med smukke farver og kreativitet.
FamilieNYT Friend of Facebook
Kartoffelferie og livets cirkel
Skønne kastanjer

Kartoffelferien nærmer sig

Oprindeligt holdt man ferie for at børnene kunne hjælpe til med kartoffelhøsten. Der er dog mange andre aktiviteter, som man kan tage sig til i naturen. Fuglene er på træk, træerne smider deres blade, dyrene samler forråd og nogle går i hi for vinteren.
DR/krøniken - kartoffelferie
Se klip fra "Barn på landet". Når børnene var gamle nok til at komme i skole, var de også klar til at få egne pligter. Landsbyskolerne indrettede sig, så der var ferie omkring kartoffelhøsten.
Kastanjer og fjer
Vidste du, at kastanjetræet blev indført i Danmark i 1721 og kan blive cirka 30 meter højt. Her kan du få ideer til, hvad man kan lave med de smukke kastanjer og fjer.
Efterårssange
Hør og syng med på feks "Nu falmer skoven trindt om land".

Besøg Dansk Klokkemuseum i Over Lerte.
Et besøg på Klokkemuseet i Over Lerte er en hyggelig lille tur for børnefamilier. Stedet indeholder flere hundrede klokker og man må gerne røre ved og ringe på langt de fleste af dem. Klokkemuseet er åbent onsdag-søndag fra 13-17. Entré: 30 kr. pr. person og børn under 14 ifølge med en voksen: gratis.


Kom op over loftet i Domkirken i Efterårsferien

Quiz og tur på Domkirke-loftet i efterårsferien

Man. d. 15. til fre. d. 19. oktober 2012, kl. 11-11.30 (Fri entré). Kom en tur op på loftet i Domkirken af de 100 høje vindeltrappetrin sammen med kirketjener-Betina. Tag en voksen med, hvis det er mindre børn. Max 12 personer. Tilmelding på tlf. 7352 3645 eller mail! Mellem kl. 10 og 15 er der mulighed for at få en quiz med spændende spørgsmål om Domkirken, og en fin gevinst, der udtrækkes tirsdag efter ferien. Arrangeret af Haderslev Domsogn. Haderslev Domkirke (Vor Frue Kirke), Domkirkepladsen 3, Haderslev. Læs mere
Ud og sparke blade i de smukke danske skove

Det sker for familien

28/10 kl. 10
BUSK-familiegudstjeneste i Hertug Hans Kirke med spejderne.

30/10 kl. 17
KRUMMER I KIRKEN
Kort andagt i Domkirken og derefter spaghetti med kødsovs i kirkeladen. Børn gratis og voksne 20 kr. pr. person.

11/11 kl. 10.30
HADERSLEV KIRKEDAG: Kirke mellem katedral og køkken.
- er en dag for hele familien.
Fællesarrangement for folkekirkerne og frikirkerne i Haderslev by.
Gudstjeneste på Harmonien kl. 10.30 – med børneprogram og frokost.
Eftermiddagsprogram i Pinsekirkens Multihuset, Hirsevej 9, med særligt børneprogam. Multihuset har rigtig gode og børnevenlige faciliteter og der venter helt sikkert børnene en hyggelig eftermiddag.Detaljer: hold øje med www.haderslevkirkedage.dk.

Husk: Legestuen holder lukket i efterårsferien.

Det dør og går i dvale omkring os

Bladene visner og dør omkring osEfteråret minder os om livets cirkel. 
Det bliver mørkt udenfor. Regnen og blæsten kan helt kvæle humøret, og når fuglene daffer af og bladene også falder, dør naturen. Det minder os om, at livet kun er til låns for en kortere tid. "Livet er som græs", fortæller prædikeren i Det gamle testamente. Det vokser op, men visner ved én dags ørkenvind, som man ind imellem oplever det i Israel. Men så snart foråret kommer, bliver livet fornyet - det spirer og gror igen på fuld tryk. 
Det er ikke farligt at bruge efterårsmørkningen til at snakke om sådan nogle ting i familien trygge rammer. Vore børn har brug for at høre om HELE livet: fra vugge til grav. De spørger helt naturligt og naivt om alt, og har brug for at høre at vi voksne også kan tale naturligt om livet og døden med dem. Forøvrigt handler næste "Krummer i kirken" om "Hvor er morfar - om døden". Ses vi tirsdag d. 30. oktober kl. 17 i Domkirken?


Café Kefas rykker
Drømmen blev til virkelighed, og hver fredag samles et par håndfulde teenagere fra 7.-9. klasse til råhygge.
Forfriskning i Café KefasVi har smadret et klaver, hørt om at være dansker i Afrika og afrikaner i Danmark, lavet rekordforsøg, spillet alverdens spil og musik, og på fredag står den på grafitti. Så kender du en teenager, der har lyst til at være sammen med nogle ligesindede i et trygt miljø, så send dem ned i KFUM og K's lokaler Café Laden på Domkirkepladsen 1 hver fredag. Kl. 14-15 er der dump ind og kl. 15-17 sker der et eller andet + vi får en forfriskning.
Copyright © 2012 Haderslev Domsogn, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp