Copy
Hvordan får vi tid til det hele i julen og andre opdateringer fra Haderslev Domsogn.

Vi glæder os i denne tid

Haderslev Domsogn vil ønske jer alle en glædelig julefest og et godt nytår. 


Hvordan får vi tid til det hele i juleferien?
Jeg er spændt på, om jeg når det hele. Først er der ræset op mod jul. I julen skal vi besøge alle mulige familie og venner. Hvad med OS - mig og konen? Og hvad med børnene? Vi starter bagfra med børnene:

Brug en autoriseret malerHvad børnene har brug for
Uanset alder går vores børn i konstant fare for at få lavt selvværd, og den tendens er der alle muligheder for at bekæmpe i juletiden! Her er nogle hints til hvordan.
Vore børn har altid brug for, at vi:
 1. vil være sammen med dem
 2. omhyggeligt ser på, hvad de laver
 3. viser interesse for deres oplevelser og leg
 4. viser barnet ting, som vi synes er flotte eller spændende og fortæller om verden omkring os
 5. giver barnet krops- og øjenkontakt, knus og siger gode ord til det
 6. er en svamp for barnets følelser, der både opsuger dets glæde, latter og lettelse, men også den svære vrede, ærgrelse og sorg.
Hvad med os som par?
Her er 12 små idéer til uundværlige ting, vi må gøre for hinanden: 
 1. Vær spontan! Et parforhold lever af afveksling og forandring. Hverdagens forudsigelighed giver stabilitet og sikkerhed. Det bør ikke forhindre, at vi er åbne for nye ting. Forandring er en del af livet og vores samfund - så hvorfor skulle den ikke findes i et parforhold? Oprethold lidenskaben i parforholdet. Det er nemmere end vi tror. Hvis vi virkelig er engageret i vores partner, kan vi opretholde et passioneret parforhold hele livet. Kærlighed vokser af krydderi.
 2. Humor: Parforhold med et glimt i øjet? Hvorfor skulle et parforhold være dræbende alvorligt? Grin ad dig selv og sammen med din partner. Det gør livet lettere. 
 3. Vi skal ikke være ens, men to forskellige cirkler med en fælles sfære/mængde. I et godt parforhold skal vi beholde vores egen identitet. Giv partneren rum. Vi får efterhånden stort indblik i vores partners stærke og svage sider. Hvordan kan jeg støtte ham/hende og selv blive opbygget og styrket? Denne nærhed er vigtig for at skabe tillid, men den kan også fremkalde frygt, og at nogle viger tilbage. Giv derfor  jer selv spillerum for jeres egne aktiviteter og jeres egne venner. 
 4. Brug mindst ti minutter dagligt på at kommunikere og dele jeres tanker med hinanden (ikke tid til praktiske aftaler). Kommunikation er grundlag for enhver menneskelig relation. Et parforhold uden den tætte kommunikation og meningsudveksling bliver hurtigt livløst. Find fælles temaer, der inspirerer jer begge. Ærlig og åben kommunikation giver parforholdet tryghed og gensidig tillid.
 5. Overbevis din partner om din kærlighed: Gør det klart, hvor meget du sætter pris på ham/hende gennem små handlinger hver eneste dag. Læg fx en seddel på hovedpuden, hvor du fortæller, hvorfor du elsker din partner, hvad du faldt for, hvad du vil savne, hvis han/hun var væk en måned. Giv en aften til at nusse nakke eller give rygmassage. Lav en "ja-dag", hvor du siger ja eller smiler hele dagen, hver gang parteneren ser på dig. Tag den dejligste kjole eller undertøj på og smid kontrollen og modstanden .... osv. Kærlighed er ofte uden ord. Sig tak.
 6. Forsøg at få gode vaner. Faste ritualer giver et fundament og tryghed. Tænk lidt over, hvad du gør for at vise din kærlighed – det kan være et kys eller et kærligt ord – og bliv så ved med at gøre det, hvis det virker.
 7. Lær hinanden at kende helt i dybden – hold ikke noget skjult, som har betydning for jeres parforhold! Intimitet, tillid og kærlighed på alle planer er nøglen til meningsfulde parforhold - og får os til at blive sammen. Vis forståelse for din partners problemer. Den menneskelige nærhed og kendskab er grundlaget for, at vi præcist ved, hvor partneren er svag og sårbar, så vi kan hjælpe og støtte. 
 8. Et parforhold kræver fleksibilitet, evnen til at sætte sine egne behov i baggrunden og viljen til at omstille sig.
 9. Tal sammen om sex. Vær opmærksom på eventuelle farlige situationer, hvor I udsættes for fristelser uden for jeres parforhold. Erkend det og vær åben om det! Når I deler problemet, er det kun halvt så stort.
 10. Lav en aftale nu og da om at forkæle hinanden godt og grundigt
 11. Spis sammen og værdsæt hinandens selskab.
 12. Lad dig ikke slå ud når det går op og ned. Et seriøst parforhold kræver engagement og hårdt arbejde - men resultatet er det værd!

Lille Juleaften

Søndag 23. december kl. 16.30 er der lillejuleaftensgudstjeneste i Domkirken. Mange familier i dag holder to juleaftener – en med mors familie og en med fars. Derfor tilbyder vi i år en julegudstjeneste lillejuleaften for dem, der holder dobbelt jul og for alle dem som bare godt kan lide at tage forskud på glæderne. Det er jul – bare en dag tidligere. Alle er velkommen.
Lektiecaféen starter 7. januar

Ny lektiecafé

Efter juleferien starter den nye lektiecafé i Domsognet. Vi laver en festlig åbning mandag 7. januar kl. 13.30. Lektiecaféen er for børn fra 4. til 9. klasse, som har brug for lektie-ro, hjælp eller bare et trygt sted og hygge sig til far og mor kommer hjem. Send børnene forbi Café Laden, Domkirkepladsen 1. Læs meget mere her.

Legestueferie

Legestuen begynder igen efter juleferien mandag 7. januar. Krummer i kirken holder også juleferie, men er tilbage igen tirsdag 29. januar kl. 17 i Domkirken. For de større børn starter Café Kefas igen fredag 11. januar.
Se Facebook | Send til en ven  
Copyright © 2012 Haderslev Domsogn, All rights reserved.
unsubscribe fra dette nyhedsbrev | opdater dine subskriptions-oplysninger  
Email Marketing Powered by Mailchimp