Copy
Vis i nettleser
Søknadsportalen for tilskudd til utviklingen av ro- og padleled er klar for å motta søknader. Nøl ikke, sørg for å gjøre deg kjent med løsningen og registrer deg og klubben som søker.
 
Som kjent har vi mottatt 14,6 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB, til å utvikle ro- og padleleden i Oslofjorden. For disse midlene håper vi å få både tilgangspunkter, merking, overnattingsplasser og mye, mye mer. I samarbeid med de lokale lag og foreninger skal vi samlet løfte dette feltet. Men vi trenger altså deres hjelp.

Det vil søkes om midler i to trinn. Først det grunnleggende som tilgangspunkter og registrering av rutene, deretter til andre formål og tiltak. Online veiledningsservice for søkerportalen får du via telefon og teams, hver mandag og torsdag mellom kl 13.00 og 16.00. Ta kontakt på 901 35 886 eller når som helst til bjorn.egil@padleforbundet.no!
 • TRINN 1: Søknad (tilgangspunkt og ruter) – fortløpende behandling
 • TRINN 2: Utvidet søknad – midler til flytebrygger, kajakkstativ, planering for teltplass, gapahuker, friluftstoaletter mm lanseres 20. mai.
  • TRINN 2 gir inntil 100% tilskudd til tiltakene du velger å søke midler til og har to søknadsfrister (i år): 15. august og 1. november
  • – gjør unna TRINN1, så er det bare å velge fra øverste hytte på TRINN2
GÅ RETT TIL SØKNADSPORTALEN HER
I overenstemmelse med at samfunnet gradvis åpnes opp igjen tar vi nå sikte på å kunne gjennomføre workshopene i de to første ukene av juni.  

Vi tar direkte kontakt med de som har registrert seg i søkerportalen om gjennomføringen.
Fra hylle til hylle, på fjorden
Ut i det blå, med rådgiver og naturveileder Inger-Marie Juel Gulliksen fra Oslofjordens Friluftsråd. (Foto: Privat)

Fjordens eget friluftsråd er fanebærer for en fin, frisk fjord. Som perler på en snor, ligger det blant annet 65 kystledhytter og venter i Oslofjorden. Vi har bedt Inger-Marie Juel Gulliksen om å vise oss veien.
 • Inger-Marie Juel Gulliksen
 • Alder: 45
 • Oslofjordens Friluftsråd
 • Oppgave: Padleruter, kyststier og forvaltning av friområder
 • Padleinteresser: Hav og skjærgård – trening og opplevelse
Hva er Oslofjordens Friluftsråds primære oppgave?
– Vårt slagord og vår hovedoppgave er «For fjorden og friluftslivet». Vi jobber med andre ord for en ren fjord med et bærekraftig dyre- og planteliv. Og for at fjorden skal komme allmenheten til gode som et friluftstilbud. Det betyr at fjorden må være tilgjengelig for alle med kyststier, friområder, overnattingstilbud, båt, kajakk mm.
 
Oslofjorden Friluftsråd har engasjert seg på mange nivåer i prosjekt for ro- og padleled i Oslofjorden, hva håper dere vi skal oppnå?
– Vi ønsker at vi alle sammen skal få en mer tilgjengelig fjord for roere og padlere. Det er viktig at alle får mulighet til å sette ut kajakken sin, kanskje rett fra kajakkhotellet eller fra en bilparkering i nærheten, og ut på ei tilrettelagt brygge. Der et informasjonsskilt forteller deg om sikkerhet og turforslag. Slik at du kan planlegge turen godt og finne deg et friområde hvor du kan overnatte i padlehuk, telt eller kystledhytte, hvis du vil.
 
Det finnes omtrent 65 kystledhytter i Oslofjorden, i hvor stor grad blir de benyttet?
 – Hyttene blir enormt mye brukt. Det er økende etterspørsel etter det enkle friluftslivet som tilbyr fantastisk natur, turmuligheter og overnatting. De fleste hyttene er fullbooket alle helgene i sommersesongen og hele ferien.
 
Hvem er de viktigste brukerne?
– Det som er fint er at kystledhyttene benyttes av veldig mange ulike type brukere; familier, venner, skoleklasser, næringsliv, besteforeldre med barnebarn, eldre, rike som fattige. Vi har laget et tilbud som skal være for alle. Hver enkelt kystledhytte er unik og ligger på en helt særegen plass. Det gjør at alle finner sine favoritter.
Neste nyhetsbrev kommer om ca. 6 uker. Send gjerne bilder eller historier fra din planlegging til Bjørn Egil Hansen Vi blir også glade for tips om andre som du mener kunne være interessert i vite mer om dette.
Bjørn Egil Hansen
Prosjektleder - redaktør
Midlene Norges Padleforbund disponerer er stilt til rådighet av Sparebankstiftelsen DNB og forvaltes i samarbeid med Norsk Friluftsliv, Forbundet Kysten og Oslofjorden Friluftsråd.
© 2020 Norges Padleforbund - Prosjekt Ro- og padleled Oslofjorden


Ønsker du å oppdatere din e-post eller melde deg av?
Du kan oppdatere din info eller melde deg av her.

Email Marketing Powered by Mailchimp