Disponibles les novetats del CREAF. Si no pots veure aquest correu correctament visualitza'l al teu navegador.
 
 

      Noticias
“No podrem eliminar els incendis del sistema mediterrani. El que podem fer és decidir sobre com volem que siguin, i aprendre a conviure amb el foc”, Andrea Duane
29 de maig de 2019
Fem un repàs de la recerca que duu a terme l'Andrea Duane, la seva tesis doctoral ha estat premiada als “Premis CERCA Pioner” del 2018. Aquests premis reconeixen les tesis que tenen més impacte a nivell de transferència  a empreses i aplicabilitat, i aquesta és la primera vegada que el guardó reconeix una recerca en l’àmbit del medi natural
[+INFO]
 

Andrea Duane
 

Els ratolins tenen “personalitat”
09 de maig de 2019
La Mariona Ferrandiz, investigadora del CREAF i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha liderat l’estudi i subratlla que “El més rellevant és haver mirat a nivell individual com es comporten els ratolins i comprovar que cada individu aporta una cosa diferent, és únic”.
[+INFO]
 

Ratolins de camp (Apodemus Sylvaticus).


La sequera és la principal culpable de la davallada d’ocells i papallones al mediterrani
28 de maig de 2019
Així ho revelen les dades dels dos programes de seguiment d’ocells i papallones que funcionen a Catalunya des de fa 17 i 25 anys respectivament. La sequera afecta de forma invertida a ocells i papallones: afecta més a les papallones de les zones àrides i als ocells de la zones plujoses.
[+INFO]
 
Melanargia occitanica (Adrià Miralles)
Claus per a identificar les diferents espècies de pins, infografia disponible!
27 de maig de 2019
El projecte d’Alerta Forestal ha elaborat una guia i una infografia, en la qual recull els trets diferencials de les sis espècies de pins peninsulars: la pinassa (Pinus nigra subs. salzmannii), el pi blanc (Pinus halepensis), el pi pinastre (Pinus pinaster), el pi roig (Pinus sylvestris), el pi pinyer (Pinus pinea) i el pi negre (Pinus uncinata).
[+INFO]
 
Infografia feta per José Luis Ordóñez, CREAF 2019
 

        
Nº 67, juny 2019
05 de juny de 2015
CREAFTalks: Núria Bonada
[+INFO
 
19 de juny de 2019
CREAFTalks: Aude Valade
[+INFO]
 
26 de juny de 2019
Els secrets dels boscos
[+INFO]
 
ELS APUNTS D'EN JAUME TERRADAS
Leviatans, ecologia i poder
La relació entre les persones i els cetacis no ha estat gens fàcil, per culpa nostra, evidentment.  De fet, aquest tema ha inspirat nombroses obres escrites, películes i llegendes. En aquesta entrega en Jaume Terradas repassa els diferents significats o metàfores que es poden treure d’algunes d’elles mentre reflexiona sobre el domini de la natura per part de la humanitat. 
[+INFO]
 

TERRITORI
GRUMETS rep el segell Copernicus Academy
El segell Copernicus Academy identifica a GRUMETS (UAB i CREAF) com especialistes en el camp de l’Observació de la Terra, els seus processos i els models associats..
[+INFO]

TERRITORI
Neix e-shape, un projecte europeu per a que Europa tregui el màxim profit del GEOSS
El CREAF és membre d’aquest consorci amb Joan Masó i Ivette Serral com a responsables de treballar les aplicacions i les dades d’observació de la Terra que poden servir pel seguiment dels ecosistemes.
[+INFO]
 
BIODIVERSITAT
El CREAF participa a una nova COST ACTION per millorar el coneixement de les espècies exòtiques a través de la ciència ciutadana
Bernat Claramunt participa a la COST Action AlienCSI per desenvolupar i implementar estratègies de ciència ciutadana que ajudin a la ciència a entendre l’ecologia i la dinàmica de les espècies invasores.
[+INFO]
 
ESPECIAL
El CREAF entra a formar part d’un equip de treball europeu per impulsar l’ètica i la integritat en la recerca
Olga Roig ha participat a la darrera trobada d’ENRIO, un grup europeu per debatre l’ètica i la integritat de la recerca a la pràctica.
[+INFO]
 
 
 

Copyright © 2019 CREAF,  Reservats tots els drets.