Disponibles les novetats del CREAF. Si no pots veure aquest correu correctament visualitza'l al teu navegador.


      Noticias
L’augment de les temperatures durant el dia està avançant la sortida de les fulles
28 d'abril de 2015
Un estudi liderat per Josep Peñuelas, investigador del CREAF al CSIC,  ha proposat una nova metodologia per descriure amb més precisió els canvis en el cicle de vida de les plantes provocats per l’escalfament del planeta. Gràcies al nou mètode han comprovat que la primavera biològica comença entre 4 i 5 dies abans que fa 30 anys. Les temperatures diürnes més que no pas les nocturnes determinen aquest canvi fenològic.

[+INFO]
 
Autor: Steven Severinghaus (CC BY) L’estudi s’ha fet estudiant els brots de les fulles de liles.
Els ecòlegs proposen estudiar el canvi global emprant les ciutats com a laboratoris
21 d'abril del 2015
Les temperatures  i concentracions de contaminants elevades que tenen lloc a la ciutat permeten interpretar-la com un laboratori “obert”.  Mitjançant un article d’opinió, els investigadors (un d’ells pertanyent al CREAF) suggereixen emprar les plantes urbanites com a  eina d’estudi. L’estudi d’aquestes sota les condicions urbanes podria ajudar-nos a comprendre com afectarà el canvi global a les seves companyes d’àrees rurals i a elles mateixes. A més a més, els autors posen èmfasi en la importància de les plantes urbanites. 
 
[+INFO]
 
Josep Peñuelas

CANVI GLOBAL

Entrevista a Jordi Martínez, Premi ICREA Acadèmia 2014
17 d'abril de 2015
Jordi Martínez és Doctor en Ciències Ambientals, investigador del CREAF, professor agregat a la UAB i investigador honorari de la Universitat d’Edimburg. En Jordi estudia com funcionen els boscos, quina estructura tenen i com responen als efectes del canvi climàtic. El passat febrer ICRA li va atorgar un dels Premis ICREA Acadèmia com a reconeixement del seu talent investigador i la seva trajectòria científica. Durant els cinc anys de durada del programa, Martínez-Vilalta es dedicarà més intensament a la recerca i podrà ampliar les seves línies de treball.
 
[+INFO]
 
Jordi Martínez, Premi ICREA Acadèmia 2014.

CANVI GLOBAL

Les sequeres alteren la diversitat microbiana del sòl augmentant les emissions de CO2
14 d'abril de 2015
Una de les major aportacions de CO2 que rep l’atmosfera prové de les comunitats microbianes del sòl. Els efectes de la sequera de 2005 a Doñana encara persisteixen al sòl de matollars, savinars i pastures. Investigadors del Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC) i del CREAF han analitzat com el decaïment dels boscos, provocat per les sequeres associades al canvi climàtic, afecta la composició microbiana dels sòls i modifica el cicle del carboni augmentant les emissions de CO2.
[+INFO]
 
Un dels matollars de Doñana on es va fer l’estudi.

 

Nº 20, abril 2015
18 de maig de 2015
Nature and Urban Wellbeing. Nature-Based Solutions to Societal Challenges
[+INFO]
 
14 de juny de 2015
4º Congreso Ibérico de Ecología
[+INFO]
 
9th GEO European Projects Workshop
[+INFO]
 
21 de setembre de 2015
13th EEF Conference "Ecology at the Interface"
[+INFO]

 

ECOLOGIA FORESTAL
MENFRI i altres projectes europeus reforcen el potencial d’innovació del Marroc
 
El projecte MENFRI liderat pel CREAF va participar en la organització de la primera Setmana de la Innovació que es va dur a terme a Casablanca, Marroc, el passat mes de març. A continuació us fem la crònica de l’esdeveniment. 
[+INFO]
 

BIODIVERSITAT
Ciència+ Art – Jaume Terradas i Sol Picó a ara.cat
 
En Jaume Terradas és el protagonista del vídeo número 7 de la sèrie ‘Ara Ciència+Art’ en el que manté una conversa amb laSol Picó, ballarina i coreògrafa de dansa contemporània.
[+INFO]
 CANVI GLOBALTERRITORI 
ECOLOGIA FORESTAL
“El bosc, el gran oblidat” a @Senseficció
 
Entre les veus de diferents experts el documental ha recollit la de Javier Retana, director del CREAF i Catedràtic d’Ecologia de la UAB.

[+INFO]
 BIODIVERSITAT
El CREAF estrena portal "Open Acces"al repositori DDD de la UAB
 
Des d'aquest 2015 el CREAF aposta per l'accés obert de totes les seves publicacions científiques. Podeu trobar-les al reconegut Dipòsit Digital de Documents de la UAB. 

[+INFO]Troba documents i ponències del CREAF al nostre ISSU
 
El CREAF disposa d'un compte ISSU on hi penja de forma periòdica documentació, informes i llibres públics que publiquen els seus investigadors.

[+INFO]
 
 

Copyright © 2015 CREAF,  Reservats tots els drets.