Copy

Dan Larhammar ljuger om elektro-kolloidalt silver, sprider fake news.
 Anmäld för oredlighet.

Elektrokolloidalt silvervatten ger inte argyri

Professor Dan Larhammar, verksam vid Uppsala universitet samt Kungliga Vetenskapsakademien, har under många år smutskastat kolloidalt silver genom att bland annat påstå att det ger upphov till argyri - en gråblå nyans av huden - utan att han gjort skillnad på elektrokolloidalt framställt silvervatten (EKS) och silvernitratlösningar. Han har nu blivit ordentligt granskad i sömmarna och anmäld för oredlig fabricering och rapportering av vetenskap. 

Silver i elektrokolloidal form har sålts som effektivt bakterie- och virusdödande medel på svenska apotek en gång i tiden. Sjukvården använder silverplåster vid brännskador för att minimera risken för infektioner i såren. Fartygsnäringen och NASA använder silverjonbaserad desinfektionsutrustning för att rena och återfiltrera vatten ombord. Anders Tegnell har uttalat att "det är känt sedan länge att silver funger på virus".

Vad är det Dan Larhammar egentligen är ute efter?
LÄS DEN GENOMARBETADE ANMÄLAN HÄR
Anders Jensen, en engagerad medborgare, driver ett aktivt arbete med att kritiskt undersöka föreningen VoF (Vetenskap och Folkbildning). VoF säger sig vilja motverka pseudovetenskap och dåligt underbyggd vetenskap genom att granska framförallt det alternativmedicinska fältet. VoF´s ordförande Dan Larhammar har, av Anders Jensen, nu själv blivit anmäld för just dåligt underbyggd vetenskap...

Är det så att föreningen Vetenskap och Folkbildning inte själva klarar en kritisk granskning? Många avhoppare från föreningen anser så. Läs före detta medlemmars berättelser här nedan.
LÄS AVHOPPARNAS BERÄTTELSER
Share Share
Share Share
Forward Forward
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2021 VEIDOS AB - ett hälso- och kunskapscentrum, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp