Eten Met Plezier levert met advies en interactieve educatie een bijdrage aan een gezond eetpatroon voor kinderen.

Lekker Pûh!!! Vrolijke begeleiding werkt

Lekker Pûh!!! is speciaal voor jongeren van 5 t/m 18 jaar. Via Lekker Pûh!!! leren kinderen en ouders hoe je kunt groeien naar een gezond gewicht, op een speelse en vrolijke manier. We stellen samen haalbare doelen op, gaan ontdekken dat gezond eten héél lekker is en dat je van sport en spel je vanzelf goede zin krijgt!!!


Elk kind gun je een vrolijke jeugd en een gezonde toekomst. Als overgewicht dit in de weg staat, neem dan vrijblijvend contact op. Samen komen we er echt wel uit.


In het nieuws


Ijzertekort jonge kinderen

Jonge kinderen eten te weinig groenten, dit gaat vooral ten koste van de inname van ijzer, foliumzuur en vezels. 19% van de kinderen tussen de 6 maanden en 3 jaar hebben een te lage ijzerstatus.  Bij 8% van de kinderen bestaat een ijzertekort. Ijzer is belangrijk voor de hersenontwikkeling en een te kort heeft mogelijk neurologische gevolgen.

Tip: voor een betere ijzerinname kun je beter starten met een groentehapje i.p.v. met fruit. Wil je je kindje een gezonde start geven? Volg onze Kookworkshop babyhapjes!


Recepten


Spartelende zeevis

Vanaf nu staan er lekkere en gezonde recepten op onze website! Eten Met Plezier helpt je graag om die inspiratie weer naar boven te halen met leuke, lekkere, makkelijke én gezonde recepten! Wat dacht je van: Prinsessensoep, stoplichtpannenkoeken, crunchy banaantoffees? Ook voor kindjes met suikerziekte (zie onze maandactie!) of een allergie* staan er lekkere recepten op.

Neem snel een kijkje, we wensen jullie veel proefplezier!

* Binnenkort ontvang je eenmalig een extra nieuwsbrief special over allergie!

Mail & Win


Maak kans op het boek My sweet story!

‘My sweet story’ is het verhaal van Nele, boordevol tips én haar 24 lekkerste recepten. Zij wil met dit boek vooral jonge diabetespatiëntjes en hun ouders een hart onder de riem steken en duidelijk maken dat je ook met suikerziekte nog kan genieten van het leven.

Kans maken? Klik hier!

Nieuwjaaractie:
Win TomTrom Snackpakket!


Tommies zijn groenten voor de lekkere trek, snoepgroenten: fris, gezond en vooral lékker. Kinderen zijn er dol op; zelfs lastige groente-etertjes laten zich verleiden. 

Nu nog handiger snoeptomaatjes meenemen met de Tomtrom; de nieuwe, handige meeneem verpakking voor snoeptomaatjes.Maak 2 x kans! Klik hier!
 

Nieuw!!! Nu ook online begeleiding, we nodigen je graag uit voor een gratis & vrijblijvende 1e kennismaking!

Volg je ons al op Facebook? Blijf als eerste op de hoogte van leuke acties & nieuwtjes! We zijn blij met je Like Eten Met Plezier on Facebook

Prietpraat!


De boterhammen boom?

Diederik (4 jaar) zei van de week toen hij een zonnebloempitje van de korst van zijn boterham plukte… Als ik dit in de grond doe groeit er een boterhammen boom uit!

Nieuwe Prietpraat is welkom via onze mail ;)

(Web)tip


Spelen met je eten mag dit keer wel!

Naast spelen, bewegen, ontdekken en leren, is het natuurlijk ook belangrijk even te ontspannen.

Eten Met Plezier heeft speciaal voor kids die even willen ontspannen online spelletjes verzameld die leuk & leerzaam zijn!

Naar de spelletjes!!!

 


Feit of fabel?


Wortels zijn niet altijd oranje geweest?

Feit! Pas in de 18e eeuw ontstond de oranje wortel door een rode en een witte wortel te kruisen. De Nederlanders hebben de oranje wortel geïntroduceerd, omdat wij graag een wortel in onze nationale kleur wilden.Copyright © 2013 Eten Met Plezier, 'Gezond eten, kinderlijk eenvoudig'. All rights reserved. info@etenmetplezier.nl