Eten Met Plezier levert met advies en interactieve educatie een bijdrage aan een gezond eetpatroon voor kinderen.

Allergie special

Dit keer staat onze nieuwsbrief in het teken van allergie. Allerlei interessante onderwerpen en leuke nieuwtjes komen aan bod. 

Mijn kind op dieet, wat nu?!
 
Beheerst het aangepaste voedingspatroon van je kind jouw leven? Of heb je net te horen gekregen dat je kind niet alles mag eten, en weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Ga samen met je kind de uitdaging aan en ontdek spelenderwijs dat eten leuk én veilig kan zijn, óók met een voedselallergie!
 
Ga op ontdekkingstocht met (W)eetwijzers, deze zijn er als boek, poster en spel. Ze zijn volledig aan te passen aan de situatie van jouw kind. De voorschriften van de arts of diëtist zijn hierbij altijd leidend.

Zie voor meer slimme en ondersteunende producten www.mijneetwijzer.nl. Zó hou je eten veilig én leuk!


In het nieuws


Nieuw glutenvrij merk

Lieke is vrij is een nieuw merk in het glutenvrije schap. En Lieke is uniek. Uniek omdat het glutenvrij én biologisch is!
Dat betekent zonder gluten, maar ook zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Op deze manier kun je veilig en zonder zorgen genieten van gezonde voeding.

Lees hier meer

Recepten


Allergie

Wat als je sommige recepten die op onze website staan niet mag door je allergie? Het is al moeilijk genoeg om bepaalde ingrediënten te mijden uit de voeding van je kind.

Daarom speciaal voor kinderen met een voedselallergie leuke recepten  uit het allergie tijdschrift  “ZonderMeer Magazine”.

Mail & Win


Medikidz stripboek

Dit unieke stripboek informeert op een spannende en vooral leuke manier over voedselallergie en anafylaxie. Geschikt voor kinderen van 8 tot 14 jaar, maar door de top informatie zeker voor iedereen een aanvulling!

Like Eten Met Plezier on Facebook ons op Facebook en maak kans op een exemplaar!

Eten Met PlezierDe website van Eten Met Plezier is er voor iedereen met vragen over kindervoeding. Eten Met Plezier wil bijdragen aan de beste start en een gezond eetpatroon door een bijdrage te leveren aan kennis over voeding voor baby’s en kinderen. 
Allergique

Normaal gesproken heb je bij een gevarieerd en goed eetpatroon helemaal geen extra vitamines en mineralen nodig. Maar uit meerdere onderzoeken is gebleken dat er maar weinig mensen zijn die de aanbevolen hoeveelheden elke dag binnen krijgen. Heb je daarbij ook nog een allergie, dan wordt het nog moeilijker om goede vervangers te vinden die voldoende voedingsstoffen bevatten.

Goede voeding met voldoende vitamines en mineralen is belangrijk om je immuunsysteem in topconditie te houden. Een allergie wordt veroorzaakt door een verstoring van het immuunsysteem. Je immuunsysteem reageert abnormaal op bepaalde eiwitten (allergenen) uit de voeding, lucht of de huid.

De producten van Allergique zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die hun immuunsysteem willen ondersteunen. Zuivere en pure vitamine- en mineralenbommetjes zonder kleur- en smaakstoffen, vulmiddel en uiteraard zonder allergenen! Voor meer informatie en bestellen: www.allergique.nl

Gratis kookboeken


Lekkere recepten voor allergie en overgevoeligheid.

Voor nog meer recepteninspiratie kun je gratis boeken downloaden o.a. glutenvrij, zuivelvrij, melk-ei en zuivelvrij. Ook kun je eigen recepten delen.

Start met downloaden.

(Web)tip


Coeliakie

Wat gebeurt er in de darmen bij iemand met coeliakie? Wat zijn de klachten waar iemand mee te maken kan krijgen? Welke impact heeft een glutenvrij dieet op het dagelijkse leven?

www.alleswetenovercoeliakie.nl is een website waar je uitgebreide informatie vindt over coeliakie, een chronische aandoening aan de darmen.

Naar de website

 


Feit of fabel?


Niet zoenen na pindasaus?

Feit! Iemand met een pinda allergie kan beter niet zoenen met iemand die net pindasaus heeft gegeten. In het ernstige geval ontstaat er een levensbedreigende situatie. 'Kiss of death' wordt het ook weleens genoemd.Copyright © 2013 Eten Met Plezier, 'Gezond eten, kinderlijk eenvoudig'. All rights reserved. info@etenmetplezier.nl