Copy
Hverdagsrevolutionær praksis
Vi bliver ind i mellem spurgt om, hvad der er vigtigt i DISPUK, og hvad DISPUK står for i verden.
Det kan siges med få ord: Hverdagsrevolutionær praksis. 
 
Nyhedsbrev august 2013

Kære <<Fornavn>>.
Sommeren i Norden har været fantastisk. Vi håber alle modtagere af dette Nyhedsbrev har haft en god sommer.
 

Hverdagsrevolutionær praksis

Vi bliver ind i mellem spurgt om, hvad der er vigtigt i DISPUK, og hvad DISPUK står for i verden. Det kan siges med få ord: Hverdagsrevolutionær praksis
Det betyder, at vi er interesserede i at medvirke til de små vigtige ændringer i menneskers liv, der går imod de normer, der skaber splittelse og ensomhed. Tag f.eks. al den megen fokus på evidens og hjerneforskning, der lover os ”sandheden” om menneskers liv. Disse diskurser stiller vi os særdeles skeptiske over for; vi betragter dem som magtudøvelse og disciplinering. Der eksisterer kun det konkrete, som den franske sociolog Bruno Latour siger. Og vi er interesserede i det konkretes udvikling og fornyelse.
Vi ser det som vores pligt at inspirere til eksperimenter. Der skal ikke skabes generelle standarder, der trækkes ned over menneskers hoveder. Der skal skabes liv og forskellighed. Husk, at hvor der er magt, er der altid mulighed for modstand og frihed. Man kan altid gøre noget andet og uventet. Det er noget af det, vi mener med hverdagsrevolutionær praksis. Der skal skabes intensitet, liv, affirmation og glæde – væk fra kedsomhedens tyranni.

Uddannelser med effekt

Et af DISPUK’s formål er at gøre livet bedre for alle dem, der på forskellige måder arbejder med mennesker. DISPUK’s væsentligste opgave er at lave uddannelser og forløb, som bringer, dem der deltager i vores uddannelser, tættere på deres opgaver, tættere på andre og tættere på sig selv. I det følgende kan I læse om nogle af vores uddannelser og forløb i 2014.

 
Psykiatrien til debat
Et andet af DISPUKs formål er at gøre livet bedre og lettere for patienter i psykiatrien .Den er helt gal med psykiatrien i Danmark. Den 13.august havde direktionen for psykiatrien i Region Nordjylland en kronik i Politiken, hvori de påpeger det store sundheds- og samfundsproblem i psykiatrien, vi har i Danmark. Den 20. august havde overlæge Kristian Rossen en kronik i Information, hvor han med tre eksempler fra sin bekendtskabskreds viser, hvor slemt det står til.
Læs kronikken her
 
DISPUK afholder en stor konference om forholdene i psykiatrien den 3.-4.oktober 2013. Den er åben for ledere, behandlere, brugere og pårørende. Den fortæller både om, hvad der virker i psykiatrien, hvad man derfor kan og bør gøre, og om hvad man absolut ikke skal gøre. Der er indlæg fra forskere, behandlere, brugere og pårørende samt debatteater med teatergruppen Billedspor.
Læs mere her
 

 
Konsulenter

I Århus den 4. oktober 2013 og i Snekkersten den 26. november 2013 er der 1-dags workshop for konsulenter, hvor deltagerne kan få konkrete ideer og metoder fra den narrative praksis, til brug i deres konsulentarbejde. Lasse Offenberg og Sidsel Arnfred står for disse workshops.
Læs mere her Snekkersten
Læs mere her Århus
 
Ledere
Den 12. november og 25. november 2013 er der interessante workshops især for ledere, men også for HR-personale. Temaet den 12.november er: Lederens evindelige ensomhed – læs mere her. Sidsel Arnfred står for denne workshop.
Den 25. november handler det om hvad man gør, når værdibaseret ledelse ikke fungerer – læs mere her. Allan Holmgren står for denne workshop.

Kreta
Uge 41 på Kreta: Ledelse, coaching og organisationsudvikling er næsten udsolgt. Allan Holmgren underviser. Det er 22. gang denne uge afholdes.
Læs mere her
 

Supervisionsgruppe for skoleledere

Der er en gruppe ledere, der har fået nok at se til efter den nye skolereform. Det er skolelederne. Der starter en eksklusiv supervisions- og coachinggruppe for skoleledere foråret 2014, der fokuserer på de konkrete problemer skoleledere og skolechefer sidder med, og hvor man kan få idéer til hvad man kan gøre i forhold til disse problemer. Gruppen ledes af Allan Holmgren og mødes ti eftermiddage i 2014, med start den 17. januar.
Læs mere her
 

Skolekonference 

Skolekonferencen 18.november 2013 i Århus om narrativ praksis i skolen er overtegnet. Læs mere her om, hvad man går glip af. Salget af den nye bog på ”Narrativ praksis i skolen” (Anette Holmgren 
og Martin Nevers, red.) går forrygende godt. Den har fået fine anmeldelser og er kommet på pensum på mange læreruddannelser.
Læs mere om bogen her
Bogen er en efterfølger til bogen ”Fra terapi til pædagogik” (Anette Holmgren, red)
Læs mere om den her
 

Ny supervisoruddannelse

Næste år starter vi en ny spændende 1-årig supervisoruddannelse. Læs mere her. Flere og flere får supervision som en del af deres arbejdsopgaver. Supervision er en praksis som kræver færdigheder til at kunne inddrage, både den enkelte supervisand, de involverede i sagen, de kollegiale og organisatoriske forhold og de kulturelle normer om, hvordan tingene bør være. Supervision kan være hurtig hjælp til at skabe overblik over komplicerede problemstillinger. Narrativ supervision har særligt fokus på at synliggøre færdigheder, værdier og intentioner i udfoldelsen af problematikkerne. Anne Romer er gennemgående underviser.
 

Kommende bog om narrativ supervision

DISPUK udgiver i 2014 en ny bog om Narrativ supervision. Titlen er: "Fortællinger på arbejde".
Læs et uddrag af bogen her
 

Traumeuddannelse

DISPUK startede i 2013 en 1-årig traumeuddannelsen. Teoretisk forståelse, metodisk viden og menneskelig indlevelsesevne er udgangspunktet for at kunne møde menneskers traumatiske oplevelser på måder, der fratager traumerne deres effekt og skaber nye steder at stå. Langt de fleste professionelle møder i deres arbejde mennesker, som har været ude for traumatiske oplevelser. Derfor er denne uddannelse relevant for mange. Der starter et nyt forløb  i 2014. Allan og Anette Holmgren underviser. Læs beskrivelsen her
 
Grundlovsseminar
Også i 2014 afholder DISPUK grundlovsseminar. I 2014 er grundlovsseminaret med den norske samfundsforsker Nils Christie. Det er en enestående lejlighed til at møde et af de mest indflydelsesrige og spændende mennesker i Norden. Sidste år udkom hans fantastiske lille kloge bog: Små ord om store spørgsmål på dansk, på Forlaget Mindspace. Der vil som sidste år være middag efter seminaret for alle deltagere.
Læs mere om bogen her
 

Sommerskole med Allan Holmgren og Todd May

Den 23.-25.juni 2014 afholder vi en sommerskole med temaet terapi og filosofi. DISPUK's konsulenter deltager på seminaret, hvor vi sammen vil udvikle den narrative samtalepraksis og trække tråde til filosofiske ideer, der kan bidrage til videreudviklingen af de narrative perspektiver.
Sommerskolen vil tage udgangspunkt i Allan Holmgrens interview  med en række personer (dette vil foregå på engelsk) og Todd May vil, sammen med deltagerne og Allan, efterfølgende drøfte samtalerne og perspektivere dem både i forhold til teori, filosofi og metode.
 

William Madsen gæster DISPUK

I augsut 2014 kommer den amerikanske familieterapeut, forfatter og institutleder Bill Madsen til Danmark. Bill har tidligere besøgt Danmark, hvor han bl.a. har hjulpet institutioner i relation til de vanskeligste familier. William Madsen har udviklet, hvad han kalder ”Collaborative therapy” og giver en lang række praktiske og konkrete ideer til, hvordan man som behandler og institution bedst hjælper familier med store økonomiske, sociale og personlige vanskeligheder. William Madsen udgav i 2007 bogen ”Collaborative therapy with multi-stressed families” Læs mere om denne bog
 

Jubilæumsseminar

Husk at sætte et stort kryds i kalenderen i uge 35, 2015, hvor DISPUK afholder sit 25-års jubilæumsseminar på Kreta. Overskriften er: Hvordan kunne man leve? Der kommer ti afsindigt spændende og interessante oplæg. Prisen er kr. 7.500 for selve seminaret og kr. 19.500 for seminar plus rejse og ophold på konferencehotellet med halvpension. Seminaret er for både ledere, behandlere, terapeuter og konsulenter, der ønsker at få intens inspiration til deres arbejde. Læs mere her


Hav et godt efterår med masser af eksperimenterende hverdagsrevolutionær praksis.
Vi ses - lige pludselig.
 
Bedste hilsner 
 
DISPUK
 
Like Hverdagsrevolutionær praksis - Nyhedsbrev nr. 11 fra DISPUK on Facebook

Du kan også blive venner med os på Facebook
 
- når du er kommet ind på vores Facebook-side, så klik på "Syntes godt om"-knappen.
Copyright © 2013 DISPUK,
Email Marketing Powered by Mailchimp