Copy

Nieuwsbrief van 5 maart 2018, week 10

Comenius

Nieuwsbrief

Hoi <<First Name>>,
Hierbij ontvang je de Comenius nieuwsbrief van week 10.


Bestuur 2018/2019 gezocht.

Semester 2 is begonnen en dat betekent dat wij alweer op zoek zijn naar het volgende bestuur van Comenius, Bestuur 2018/2019. Aanmelden voor het hiervoor kan vanaf maandag 12 maart door je cv en motivatiebrief te sturen naar sollicitatiecommissie@comenius-uva.nl.

De komende weken zal in elke nieuwsbrief één van de vijf functies in het bestuur worden uitgelicht. Deze week: de penningmeester. Annebel aan het woord:

Penningmeester
Als penningmeester heb je voornamelijk een belangrijke rol op financieel gebied. Zo ben je eindverantwoordelijk voor betalingen, het financiële overzicht en financiële beslissingen. Aan het begin van het jaar maak je een begroting, wat een leuke uitdagende puzzel is. De rest van het jaar controleer je of het bestuur en commissies zich aan deze streefbedragen houden. Je helpt commissies vervolgens bij het maken van begrotingen en realisaties en controleert deze uiteindelijk. Ook houd je alle in- en uitgaven bij in je administratie en maak je halverwege en aan het eind van het jaar een realisatie. Verder zorg je voor het incasseren van het lidmaatschapsgeld, wat niet geheel onbelangrijk is ;). Soms klinken deze taken als een grote verantwoordelijkheid, maar je staat er uiteraard niet alleen voor! De rest van het bestuur en de kascontrolecommissie zijn er voor je als je hun hulp nodig hebt.
Daarnaast zit ik dit jaar in de acquisitiecommissie. Deze commissie gaat opzoek naar sponsoren. Het is ontzettend leuk om bedrijven te zoeken die passen bij onze vereniging en daarmee een samenwerking aan te gaan. Tot slot ben ik dit jaar verantwoordelijk geweest voor de boekverkoop en het aanvragen van de bestuursbeurs.
 
Als penningmeester kan je een gedeelte van je taken thuis doen en ben je gedeeltelijk op de UvA. Het prettige aan deze functie is dat je samen met het bestuur en de KasCo deadlines stelt en vervolgens zelf bepaalt wanneer je je taken uitvoert. Verder is het leuk om nauw contact te hebben met de penningmeesters van de commissies. Tot slot wil ik je nog meegeven dat het niet alleen om het financiële plaatje draait. Je bent uiteraard ook gewoon bestuurslid, wat inhoudt dat je soms kan helpen bij het organiseren van activiteiten en een tellende stem hebt bij bestuursvergaderingen.
 
Zie jij je volgend jaar al schitteren als nieuwe penningmeester? Of heb je nog vragen? Zoek mij dan gerust even op! Dan kunnen we er samen nog even over praten. Elke donderdag kan je me in ieder geval op de kamer (C0.07) vinden en dan zet ik een lekker kopje thee voor je. Mailen mag ook altijd naar
penningmeester@comenius-uva.nlSave the Date: Halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV)

Op woensdag 7 maart zal alweer de tweede algemene leden vergadering (ALV) van dit jaar plaatsvinden, de halfjaarlijkse ALV. Tijdens deze ALV zullen de leden uit de verschillende commissies kort presenteren wat zij het afgelopen jaar gedaan hebben en wat er nog gedaan zal worden, bestuur 2017/2018 de halfjaarrealisatie en het halfjaarverslag presenteren.
Alle leden zijn welkom op de ALV, dus kom allemaal gezellig langs zodat jij goed op de hoogte blijft van wat er bij jouw vereniging speelt en uiteraard zullen er weer lekkere hapjes en drankjes zijn (gratis)!


Wanneer? Woensdag 7 maart
Hoe laat? Begint om 17.00
Waar? Lokaal JK.K07
De Congrescommissie van Comenius presenteert: Professionaliseren kun je leren!  

**** 2 (misschien 3!) Colloquiumpunten verdienen met Congres****
 
Nog maar 10 dagen en dan is het eindelijk tijd voor het Congres van Comenius 2018!
Heb jij je nog niet ingeschreven? Doe dat dan snel
via de Comenius website!
 
Het congres wordt afgesloten door Henk Sligte, onderzoeker bij het Kohnstamm Instituut UvA. Hij heeft afgelopen jaar onderzoek gedaan naar professionele leergemeenschappen. Ons manusje-van-alles Joost Noordeloos zal hem in collegetourstijl enkele vragen stellen over zijn onderzoek en samen zullen ze met het publiek een paar interessante gedachten over leren van en met elkaar uitwisselen.
Hier wil je toch bij zijn?!


Klik hier voor het Facebookevenement en zet jezelf op aanwezig.

Wat? Congres: Professionaliseren kun je leren
Wanneer? 15 maart 2018 van 15:00 – 20:30 uur met aansluitend een borrel.
Waar? Gebouw REC.M van de UvA op Roeterseiland
Kosten? Deelname kost €4,00 voor leden en €5,00 voor niet-leden (inclusief eten en borrelen).
Contact


sfs_icon_facebook.png
sfs_icon_rss.1.png
sfs_icon_forward.png

Agenda
- 07-03: ALV
- 07-03: Borrel 'Business Chic'
- 15-03: Congres
- 30-03: Studiereis Sofia

- 11-04: FMG-feest
- 17-04: Cursus stijldansen


Save the date!
We brengen graag twee data bij jullie onder de aandacht. Op 12 april vindt het Career Event plaats. Tijdens dit event kun je verschillende workshops volgen, je CV laten checken en met alumni praten. Op 17 mei is de feestelijke uitreiking van de docent- en scriptieprijs. Noteer het in je agenda en zorg dat je erbij bent!

Borrel: Business Chic
Overmorgen is er weer een ALV van Comenius. Voor de mensen die daarna wel even kunnen relaxen, is er weer een borrel in de Nota Bene. Omdat wij iedereen graag op zijn paasbest bij de ALV willen zien, hebben wij besloten om als thema bij de borrel business chic te doen. Degene die zich hier het beste aan houdt, wint een hele leuke prijs!!
LET OP! De borrel begint in verband met de ALV om 21.00 (ipv 20.00)!

Klik hier voor het evenement en zet jezelf op aanwezig!
FMG-feest: Music Roulette
Woensdag 11 april is het dan zover…. Dan organiseren de acht studieverenigingen van de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen het allerleukste feest van dit jaar met het thema “Music Roulette”. Als lid van Comenius ga je voor dit feest opzoek naar die iets te strakke leren broek, boots en luchtgitaar. Comenius zal namelijk het thema ROCK vertegenwoordigen. Geen zorgen, er zal niet alleen maar rock muziek gedraaid worden maar alle muziek genres komen op de avond voorbij. Of je nou los wil gaan op heerlijke pop nummers, mee wil schreeuwen met disco hits of toch liever een kleine rave doet op techno, het kan allemaal op woensdag 11 april.  Wij hopen jullie allemaal in je beste outfit te zien op het feest!
***
Wat: Feest Music Roulette
Wanneer: 11 April
Waar: Panama
Tijd: 23:00-4:00 (deur sluit om 00:30)
Kosten:  6€ leden, 7€ niet-leden
Aanmelden kan via deze link. 


Dansen in Stijl
Altijd al een keer met je grote liefde (of je beste maatje/vriendinnetje) willen stijldansen? Dan is dit je kans! Dinsdag 17 april om 19.30 wordt er een workshop stijldansen georganiseerd. Hierbij zullen we maarliefst twee superHOTte dansen aangeleerd krijgen. 
We gaan onder andere de chachacha dansen, waarbij vooral de dames onder ons lekker veel rondjes mogen draaien. Maar treur niet, dans je met twee dames: de leider ontkomt ook niet aan het gedraai! Ben jij meer van het rondjes zwieren door de zaal in plaats van op je plek? Dan is de quickstep meer wat voor jou! Deze statige dans zullen we ook dansen.
Het maakt niet uit of je een beginner bent of al wat meer ervaring hebt. Deze workshop is voor iedereen die deel wil nemen. Neem vooral iemand mee en zorg dat je een gaatje vrij houdt in je agenda, dan laten wij weten wanneer de aanmeldingen open gaan, zodat jullie je meteen aan kunnen melden.
TOT DAN!Openingstijden
 
Maandag:     10.45 tot 16.00
 
Dinsdag:       10.45 tot 16.00

Woensdag:    10.45 tot 16.00
                   
Donderdag:   
10.45 tot 16.00

Vrijdag:        10.45 tot 16.00

Studievereniging Comenius
Nieuwe Achtergracht 166
Kamer C0.07
1018 WV AmsterdamPostadres
Postbus 15789
1001 NG Amsterdam


 

Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend en is onder voorbehoud.


06 55 40 95 87
comenius-fmg@uva.nl


 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studievereniging Comenius · Nieuwe Prinsengracht 130 G.S-10 · Amsterdam, Noord Holland 1018VZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp