Copy

Nieuwsbrief van 22 januari 2018, week 04

Comenius

Nieuwsbrief

Hoi <<First Name>>,
Hierbij ontvang je de Comenius nieuwsbrief van week 04!


After-gala Borrel
Het gala...
We hadden er zo lang naar uitgekeken en nu is het alweer voorbij. Maar niet getreurd! Op deze heuse 'after-gala borrel' kun jij al jouw verhalen delen met de mensen die het gala hebben gemist (boeeeee) en herinneringen aan de avond ophalen met je mede gala-gangers. Zelfs de dingen die je liever zou vergeten ;p
Dit allemaal onder het genot van een biertje/wijntje/frisje natuurlijk. 

Ps. De borrel begint vanaf 20.00. Nieuwe tijd ivm nieuwe borrellocatie. 
Café Nota Bene, Voetboogstraat 4 Amsterdam.
Vaccinatie ‘wel of niet prikken?’
****Colloquiumpunt te verdienen****
Het symposium komt steeds dichterbij! Donderdagavond zal het plaatsvinden met als onderwerp vaccinatieangst bij ouders. Steeds meer kinderen worden niet gevaccineerd en de discussie hierover is groot. Wij gaan deze discussie van beide kanten belichten. Kinderarts Eddy Kopp en vaccinspecialist Wendy Unger komen hun kant van het verhaal belichten. Eddy is kinderarts en loopt tijdens zijn dagelijkse praktijken tegen deze angst van ouders aan. Wendy is onderzoekster naar vaccins en zal de wetenschappelijke kant van vaccineren toelichten. Als tegenpartij komt Anne-Marie van Raaij van Kritisch Prikken haar verhaal doen. Bij dit symposium zal er weer een colloquiumpunt worden uitgedeeld! De kosten voor leden van Comenius zijn 1 euro en voor niet-leden 2 euro. Hopelijk tot dan!
 
Aanmelden kan tot en met 24 januari 23.59 via deze link naar onze website.
 
Even alles op een rijtje:
Wat: Symposium Vaccineren
Waar: UvA Roeterseiland C.1.0.3
Wanneer: Donderdag 25 januari 2018
Tijd: 19.30 – 21.30 uur Studiereis Sofia
Bij deze geven wij jullie weer een update over de grote reis naar Sofia.
 
Je kan je nog aanmelden om met ons mee te gaan naar Sofia, Bulgarije. Wat een feest! Op 25 Januari om 16.00 zullen de aanmeldingen voor de reis sluiten. Mochten er teveel aanmeldingen zijn, dan zal er geloot worden. Deze loting, waar ook gelijk betaald en getekend moet worden, vindt plaats op 8 februari tussen 17:15-19:00. Als je je aanmeldt ben je VERPLICHT hierbij aanwezig te zijn DUS ZET DE DATUM ALVAST IN JE AGENDA. 
 
Voor vragen omtrent de loting, kun je altijd mailen naar reco@comenius-uva.nl (Eventuele machtigingen over de betaling etc./paspoort of ID)
Ook kunnen we inmiddels een betere indicatie geven over de prijs van de reis. Die zit op dit moment tussen de 250 en 270 euro. We zijn nog bezig met het officiële bedrag en zullen dit zo snel mogelijk bekend maken!
 
Wij hebben er nu al zin in, we hopen jullie ook!
 
Alles op een rijtje:
Wat: grote reis Sofia
Wanneer: 30 maart tot 6 april
Prijs: 250-270 euro
Aanmeldingen sluiten: (!) 25 januari 16.00 (!)FMG-activiteit
Op vrijdag 9 februari organiseert de fv-FMG een gezellige avond op de UvA REC. De avond zal om 17.00 geopend worden. Vervolgens zullen er twee rondes plaats vinden met vier lezingen/workshops. Tussen de twee rondes door staat er een lekkere gratis maaltijd voor jullie klaar (ook veganistische optie aanwezig). Na de interessante lezingen vindt er een spraakmakende collegetour plaats met Peter van Balen, die gepresenteerd zal worden door Nik Goedemans. Peter van Balen zal vragen beantwoorden over de digitalisering van de UvA. Tot slot sluiten we de avond af met een gezellige borrel in de common room met livemuziek. Wil je dit niet missen? Meld je dan nu aan:
https://goo.gl/forms/P2CNnKsaayDW7mjh2
 
Eerste ronde (17.30-18.15):

  • Antropology: ''The internet: A dystopic view (with a small dose of optimism)'' by Vincent de Rooij
  • Psychology: "E-health" by Eric van Furth
  • Algemene Sociale Wetenschappen: ''Van massainformatie naar juiste specificatie'' door Ewoud Sanders
  • Sociology: "Het toenemende belang van politieke memes" door Giselinde Kuipers
Tweede ronde (19.00-19.45)
  • Political Science: "What impact does technology have on the consumer?" by Rejo Zenger
  • Communication Science: ''The impact of social media in times of an organizational crisis'' by Roy Johannink
  • Pedagogische Wetenschappen: ''De invloed van internet op ons zelfbeeld'' door Dian de Vries
  • Sociale Geografie en Planologie: ''Het succes van Silicon Valley'' door Zef Hemel

Klik hier voor het Facebookevenement. 
Aanmelden kan via deze link.

Niet bekend met de fv-FMG?
De fv-FMG is de vereniging van de studieverenigingen van de faculteit van maatschappij en gedragswetenschappen (Comenius, Kwakiutl, Machiavelli, Mercurius, Pegasus, Sarphati, SEC en VSPA). Deze studievereniging worden dus vertegenwoordigd door fv-FMG en daarbij versterken zij de samenwerkingen tussen de studieverenigingen. Samen sta je namelijk sterker! Tot slot organiseren ze elk jaar een groot evenement en feest.Contact


sfs_icon_facebook.png
sfs_icon_rss.1.png
sfs_icon_forward.png

Agenda
- 24-01: After-gala Borrel
- 25-01: Symposium: Vaccinatie 'wel of niet prikken?'
- 07-02: Borrel
- 08-02: Loting studiereis
- 09-02: FV-FMG activiteit: 'Internet: Connect or Reject?'

- 15-02: Cocktailworkshop
- 08-03: Verzetsmuseum

Met een bachelor Pedagogiek naar de verkorte pabo
Heb jij al eens aan de versnelde pabo deeltijd gedacht? Je doet ervaring op voor de klas; het vergroot je arbeidskansen én het helpt je om je beroep beter uit te oefenen. Het geeft o.a. meerwaarde als je als orthopedagoog binnen een schoolcontext of als beleidsmedewerker rondom het onderwijs wilt werken. Met een bachelor kun je op de Marnix Academie in Utrecht de pabo deeltijd in 2 tot 2,5 jaar afronden. Je kunt kiezen of je de dagopleiding (1 lesdag per week) of avondopleiding (2 lesavonden per week) wilt volgen. Je loopt daarnaast één dag per week stage.
Op de deeltijd pabo van de Marnix Academie is de didactiek aangepast op het leren door volwassen, bekijk
hier een animatie over deze speciale lesmethode. Het lesgeld is +/- 1500 euro per studiejaar. Zie DUO voor meer informatie over de tegemoetkoming leraren.
Kom naar onze speciale informatieavond op dinsdag 6 februari, van 19.00 tot 21.30 uur. Kijk ook op
marnixacademie.nl/deeltijd


Samenvattingen tentamenweek 3
Ben jij al bezig met het schrijven van een samenvatting? En wil je hier geld aan verdienen? Je kan je samenvattingen opsturen in ruil voor een vergoeding. Voor volledige vergoeding stuur je een samenvatting van de collegestof en de literatuur en/of artikelen. Voor 1 van de drie krijg je 1 derde van het bedrag. Een goede manier om je voor te bereiden op je eigen tentamen en ook nog eens fijn voor je medestudenten! Stuur snel je samenvatting op naar secretaris@comenius-uva.nl.Save the date! Verzetsmuseum
Donderdag 8 maart is het weer zo ver! De AcCo neemt je mee naar het verzetsmuseum! Maar we gaan natuurlijk niet zomaar naar het verzetsmuseum… We zullen hier een rondleiding krijgen van een ervaren museumdocent die ons alle ins en outs kan vertellen over hoe het museum gericht is op kinderen, hoe jij ervoor kan zorgen dat kinderen hierin geïnteresseerd worden en hoe er voor gezorgd kan worden dat deze interesse en aandacht ook blijft.
 
Vanaf 15.00 uur worden we verwacht. Heb jij nou college tot drie, geen zorgen! Je kunt gerust deelnemen aan deze activiteit.
 
Zorg dat jij een plekje in je agenda vrij houdt en natuurlijk dat je je aanmeldt, want VOL=VOL. De aanmeldingen zullen open gaan  op maandag 29 januari 13.00.Boekverkoop semester 2
We zijn alweer halverwege het jaar en de boekverkoop voor semester 2 is van start gegaan! Via onderstaande link kan je jouw boeken bestellen met fikse korting! Ga naar deze link 
en bestel je hele boekenlijst in 1 keer en haal ze vanaf 5 februari op in de Comenius kamer C0.07!


De Ideeënbox
Een leuke activiteit, een praktijkbezoek, een goed idee over hoe het bestuur beter kan functioneren, een origineel thema voor een feest of borrel, al jullie ideeën zijn welkom bij ons! Daarom introduceren wij vanaf maandag 8 januari de "ideeënbox". Deze rijkgekleurde box kan je vanaf maandag 8 januari elke werkdag tijdens kamerdiensten voor onze kamer vinden. Of je idee nou goed doordacht is of zomaar iets is geweest wat je te binnenschoot, alles mag. Gooi het erin en wij zullen je idee proberen uit te voeren!

Openingstijden
 
Maandag:     10.45 tot 16.00
 
Dinsdag:       10.45 tot 16.00

Woensdag:    10.45 tot 16.00
                   
Donderdag:   
10.45 tot 16.00

Vrijdag:        10.45 tot 16.00

Studievereniging Comenius
Nieuwe Achtergracht 166
Kamer C0.07
1018 WV AmsterdamPostadres
Postbus 15789
1001 NG Amsterdam


 

Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend en is onder voorbehoud.


06 55 40 95 87
comenius-fmg@uva.nl


 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studievereniging Comenius · Nieuwe Prinsengracht 130 G.S-10 · Amsterdam, Noord Holland 1018VZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp