Copy

Nieuwsbrief van 26 maart 2018, week 13

Comenius

Nieuwsbrief

Hoi <<First Name>>,
Hierbij ontvang je de Comenius nieuwsbrief van week 13.


Bestuur 2018/2019 gezocht.

Zoek jij wat meer uitdaging voor tijdens je studie en wil je dat graag combineren met een hele boel leuke activiteiten? Misschien is een bestuursjaar bij Studievereniging Comenius dan wat voor jou. Stuur jouw motivatiebrief en CV naar sollicitatiecommissie@comenius-uva.nl.
Maar hoe schrijf jij jouw motivatiebrief? Hieronder een aantal dingen die belangrijk zijn om te noemen in jouw motivatiebrief:

  • Wie ben jij? (Jezelf voorstellen)
  • Waarom wil je een bestuursjaar doen? (motivatie)
  • Top 5 bestuursfuncties (van leukste, naar minst leuke)

Meer tips kan je vinden in dit filmpje.
Aanmelden kan tot en met 11 april door jouw motivatiebrief en CV te sturen naar sollicitatiecommissie@comenius-uva.nl
Belangrijk: Je solliciteert op een bestuursjaar bij Studievereniging Comenius. In jouw motivatiebrief en het sollicitatiegesprek kan jij jouw top 5 van bestuursfuncties kenbaar maken. Daarnaast zal er in de sollicitatiegesprekken sterk gelet worden op de samenstelling van het aankomende bestuur. Het is natuurlijk belangrijk om vijf bestuursleden te hebben die goed met elkaar overweg kunnen en kunnen samenwerken.

Klik op deze link naar de website voor meer informatie over een bestuursjaar bij Comenius en ervaringsverhalen van oud-bestuursleden.


Bijles Toetsende Statistiek

Heb jij hulp nodig met Toetsende Statistiek maar heb je geen tijd om in 1 week een cursus te volgen? Vanaf 10 april start de 3-weekse cursus Toetsende Statistiek, waarbij je wekelijks 3 uurtjes uitleg en oefengaven krijgt van onze ervaren docente Pien. Comeniusleden krijgen een korting van €20 (€79,01 ipv €99)!!!

Kun jij op: 
Di 10 april 12.30-15.30
Di 17 april 12.30-15.30
Di 24 april 12.30-15.30 


Schrijf je dan snel in via deze link en vergroot je kansen om het tentamen op 1 mei te halen! 


Symposium zelfbeschadiging

Het derde symposium van het jaar zit er weer aan te komen. Dit keer over een heftig, maar wel een heel belangrijk onderwerp, zelfbeschadiging. Zelfbeschadiging komt vaker voor in onze samenleving dan je denkt. Het is het bewust en onbewust toebrengen van letsel aan het eigen lichaam, zonder de intentie te hebben het leven te willen beëindigen. Angst en schaamte kunnen ertoe leiden dat mensen hun zelfbeschadiging vaak geheimhouden. Door het onderwerp te bespreken, hopen wij op meer kennis en begrip over zelfbeschadiging. Dit onderwerp zal worden belicht van zowel de ervaringskant als de wetenschappelijke kant. Naast dat dit een erg boeiend onderwerp is, zullen jullie later in het werkveld als  pedagoog/juf/onderwijskundige misschien ook te maken krijgen met dit onderwerp.
Zien we jullie daar?
 
Even alles op een rijtje:
Wat: Symposium Zelfbeschadiging
Waar: UvA Roeterseiland
Wanneer: Dinsdag 10 april 2018
Tijd: 19.30 – 21.30 uur Cursus Onderzoekend en ontwerpend leren

Tegenwoordig zie je steeds meer in het nieuws over dat er op scholen meer aandacht moeten worden besteed aan onderzoekend en ontwerpend leren. Nieuwsgierig wat dit in de praktijk inhoud? Dan is dit je kans. Ga nu eindelijk ook zelf een keer aan de slag met dit thema, nu krijg je niet alleen de theorie, maar ook de praktijk!
 
Hapjes en drankjes zijn aanwezig!
 
Vanaf vrijdag 12.00 zijn de aanmeldingen open!
Wanneer: 24 april, 19.30 - 21.00
Waar: Roeterseilandcampus
Kosten: leden €1 en niet-leden €2


EXCLUSIEVE COMENIUS TASJES

Wil jij er fashionable bijlopen en ook nog eens promoten voor je allerleukste studievereniging? Kom dan de week na de studiereis (9 t/m 13 april) een linnen comenius-tasje ophalen in de kamer (C.0.07, CommonRoom). Een multifunctionele tas die je bijvoorbeeld kan gebruiken voor je boodschappen of schriften. De tasjes kosten 1,50 per stuk en het geld kan overgemaakt worden naar de Comeniusrekening! 

NL15 INGB 0007 7471 40 Tnv Studievereniging Comenius
Graag in de beschrijving van de betaling aangeven dat het om de Comeniustasjes gaat ;) en deze (de betaling) bij het ophalen graag laten zien


Contact


sfs_icon_facebook.png
sfs_icon_rss.1.png
sfs_icon_forward.png

Agenda
- 30-03: Studiereis Sofia
- 10-04: Symposium Zelfbeschadiging
- 11-04: FMG-feest
- 16-04: NVO-praktijkavond
- 17-04: Cursus stijldansen
- 18-04: VVV'tjes borrel
- 24-04: Onderzoekend leren cursusBestuurskamer 2 weken dicht
Lieve leden,

wij hebben zwaar nieuws voor jullie. Namelijk dat de bestuurskamer twee weken achter elkaar dicht zal zijn. Deze week in verband met de tentamenweek en volgende week, omdat wij gezellig met 30 man op studiereis zullen gaan naar Sofia, Bulgarije. Na onze wilde avonturen ontvangen wij jullie graag weer in de kamer. Wij wensen jullie allemaal heel veel succes met de tentamens en zien jullie graag weer na de studiereis, vanaf 9 april, gezellig op de bestuurskamer. Tot dan!

FMG-feest: Music Roulette
Woensdag 11 april is het dan eindelijk zover, het enige echte FMG-feest. Samen met de andere 7 verenigingen van de FMG organiseert Comenius Music Roulette. Bij dit spetterende feest zal elke vereniging een ander muziekgenre vertegenwoordigen. Comenius representeert het genre ROCK! Haal die strakke leren legging dus maar uit de kast en oefen alvast op je luchtgitaar skills. Meld je snel aan voor dit spektakel, er zijn maar een beperkt aantal kaartjes beschikbaar!
Aanmelden kan via deze link. 
We hopen jullie allemaal op 11 april te zien!

Wat: Feest Music Roulette
Wanneer: woensdag 11 april
Waar: club Panama
Hoelaat: 23:00-4:00 (deuren sluiten om 00:30)
Kosten: 5€ voor leden en 7€ voor niet-leden


Vacature DEES Amsterdam
Ben jij iemand die houdt van een uitdaging en het leuk vindt om binnen een enthousiast team van studenten zichzelf te ontwikkelen op organisatorisch en didactisch vlak? Dan ben jij zeker geschikt voor deze functie! DEES Amsterdam is opzoek naar een tijdelijke coördinator die het team komt helpen versterken. Wil jij nog extra ervaring opdoen voordat de zomervakantie begint? Stuur dan je cv en korte motivatie naar 
desiree.arts@deesamsterdam.nl

Stijldansen
Heb jij altijd al willen dansen als een professional? Of gewoon een kijkje willen nemen in de danswereld? Dan is dit je kans! Meld je vanaf donderdag aan voor de Workshop Stijldansen van dinsdag 17 april om 19.30.
 
Tijdens de workshop krijgen we de basis te leren van de Chachacha en de Quickstep. Het maakt dus niet uit of je al iets verder gevorderd bent of dat je nog nooit een van deze dansen gedaan hebt. Het is leuk voor iedereen! Dus pak je vriendje of vriendinnetje bij de hand en kom gezellig met ons dansen :) TOT DAN!Openingstijden
 
Maandag:     Gesloten
 
Dinsdag:       Gesloten

Woensdag:    Gesloten
                   
Donderdag:   
Gesloten

Vrijdag:        Gesloten

Studievereniging Comenius
Nieuwe Achtergracht 166
Kamer C0.07
1018 WV AmsterdamPostadres
Postbus 15789
1001 NG Amsterdam


 

Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend en is onder voorbehoud.


06 55 40 95 87
comenius-fmg@uva.nl


 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studievereniging Comenius · Nieuwe Prinsengracht 130 G.S-10 · Amsterdam, Noord Holland 1018VZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp