Copy

Nieuwsbrief van 2 april 2018, week 14

Comenius

Nieuwsbrief

Hoi <<First Name>>,
Hierbij ontvang je de Comenius nieuwsbrief van week 14.


Bestuur 2018/2019 gezocht.

Zoek jij wat meer uitdaging voor tijdens je studie en wil je dat graag combineren met een hele boel leuke activiteiten? Misschien is een bestuursjaar bij Studievereniging Comenius dan wat voor jou. Stuur jouw motivatiebrief en CV naar sollicitatiecommissie@comenius-uva.nl.
Maar hoe schrijf jij jouw motivatiebrief? Hieronder een aantal dingen die belangrijk zijn om te noemen in jouw motivatiebrief:

  • Wie ben jij? (Jezelf voorstellen)
  • Waarom wil je een bestuursjaar doen? (motivatie)
  • Top 5 bestuursfuncties (van leukste, naar minst leuke)

Meer tips kan je vinden in dit filmpje.
Aanmelden kan tot en met 11 april door jouw motivatiebrief en CV te sturen naar sollicitatiecommissie@comenius-uva.nl
Belangrijk: Je solliciteert op een bestuursjaar bij Studievereniging Comenius. In jouw motivatiebrief en het sollicitatiegesprek kan jij jouw top 5 van bestuursfuncties kenbaar maken. Daarnaast zal er in de sollicitatiegesprekken sterk gelet worden op de samenstelling van het aankomende bestuur. Het is natuurlijk belangrijk om vijf bestuursleden te hebben die goed met elkaar overweg kunnen en kunnen samenwerken.

Klik op deze link naar de website voor meer informatie over een bestuursjaar bij Comenius en ervaringsverhalen van oud-bestuursleden.


SAVE THE DATE!!
 
Woensdag 9 mei is het zover! Dan zal het eerste Cycling Dinner van Comenius plaatsvinden, dus schrijf deze datum vast in je agenda. De aanmeldingen zullen binnenkort al opengaan, namelijk op woensdag 18 april (die datum kan ook in je agenda!!). Het is de bedoeling dat je je opgeeft in duo’s, dus ga alvast op zoek naar een cycling buddy! Meer informatie volgt nog...
 
Groetjes, De DinerCo


Bijles Toetsende Statistiek

Heb jij hulp nodig met Toetsende Statistiek maar heb je geen tijd om in 1 week een cursus te volgen? Vanaf 10 april start de 3-weekse cursus Toetsende Statistiek, waarbij je wekelijks 3 uurtjes uitleg en oefengaven krijgt van onze ervaren docente Pien. Comeniusleden krijgen een korting van €20 (€79,01 ipv €99)!!!

Kun jij op: 
Do 12 april 12.30-15.30
Do 19 april 12.30-15.30
Do 26 april 12.30-15.30 


Schrijf je dan snel in via deze link en vergroot je kansen om het tentamen op 1 mei te halen! 


Symposium zelfbeschadiging
 
De inschrijvingen van het derde symposium van het jaar zijn geopend! Dit keer gaat het symposium over een heftig, maar wel een heel belangrijk maatschappelijk onderwerp, namelijk zelfbeschadiging. Zelfbeschadiging komt vaker voor in onze samenleving dan je denkt. Het is het bewust en onbewust toebrengen van letsel aan het eigen lichaam, zonder de intentie te hebben het leven te willen beëindigen. Angst en schaamte kunnen ertoe leiden dat mensen hun zelfbeschadiging vaak geheimhouden. Door het onderwerp te bespreken, hopen wij op meer kennis en begrip over zelfbeschadiging. Dit onderwerp zal worden belicht door zowel de ervaringskant als de wetenschappelijke kant. Ook zal Stichting Zelfbeschadiging over hun stichting komen vertellen. Naast dat dit een erg boeiend onderwerp is, zullen jullie later in het werkveld als pedagoog/juf/onderwijskundige misschien ook te maken krijgen met dit onderwerp.
Zien we jullie daar?
 
Inschrijven kan via deze link.

 
Even alles op een rijtje:
Wat: Symposium Zelfbeschadiging
Waar: UvA Roeterseiland
Wanneer: Dinsdag 10 april 2018
Tijd: 19.30 – 21.30 uur 

Kosten: 1€ leden en 2€ niet leden


Cursus Onderzoekend en ontwerpend leren

Tegenwoordig zie je steeds meer in het nieuws over dat er op scholen meer aandacht moeten worden besteed aan onderzoekend en ontwerpend leren. Nieuwsgierig wat dit in de praktijk inhoud? Dan is dit je kans. Ga nu eindelijk ook zelf een keer aan de slag met dit thema, nu krijg je niet alleen de theorie, maar ook de praktijk!
 
Hapjes en drankjes zijn aanwezig!
 
De aanmeldingen zijn open! Aanmelden kan via deze link.
Wanneer: 24 april, 19.30 - 21.00
Waar: Roeterseilandcampus
Kosten: leden €1 en niet-leden €2


EXCLUSIEVE COMENIUS TASJES

Wil jij er fashionable bijlopen en ook nog eens promoten voor je allerleukste studievereniging? Kom dan de week na de studiereis (9 t/m 13 april) een linnen comenius-tasje ophalen in de kamer (C.0.07, CommonRoom). Een multifunctionele tas die je bijvoorbeeld kan gebruiken voor je boodschappen of schriften. De tasjes kosten 1,50 per stuk en het geld kan overgemaakt worden naar de Comeniusrekening! 

NL15 INGB 0007 7471 40 Tnv Studievereniging Comenius
Graag in de beschrijving van de betaling aangeven dat het om de Comeniustasjes gaat ;) en deze (het betalingsbewijs) bij het ophalen graag laten zien


Contact


sfs_icon_facebook.png
sfs_icon_rss.1.png
sfs_icon_forward.png

Agenda
- 30-03: Studiereis Sofia
- 10-04: Symposium Zelfbeschadiging
- 11-04: FMG-feest
- 16-04: NVO-praktijkavond
- 17-04: Cursus stijldansen
- 18-04: VVV'tjes borrel
- 24-04: Onderzoekend leren cursusBlik op het werkveld - NVO avond

Studeer je pedagogische wetenschappen en wil je meer praktische informatie krijgen over de verschillende werkvelden? Kom dan naar deze informele praktijkavond, georganiseerd door de Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO) en studieverenigingen VSPVU (VU) en Comenius (UvA). Een aantal ervaringsdeskundigen zullen meer vertellen over hun werk en praktijkervaringen. Grijp je kans om vragen af te vuren op toekomstige collega pedagogen in de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, de jeugdzorg en het onderwijs

De netwerkavond is op maandag 16 april van 19.15 – 21.00 op de Vrije Universiteit. De toegang is gratis.
Let op: opgave vooraf is wel noodzakelijk!

Teken in voor 3 van de 4 domeinen: Jeugdzorg,
Gehandicaptenzorg, Onderwijs en Geestelijke Gezondheidszorg door een mailtje te sturen naar 
bestuur@vspvu.com


Bestuurskamer nog 1 week dicht
Lieve leden,

De tentamenweek is achter de rug! Maar helaas hebben wij zwaar nieuws voor jullie.  Afgelopen vrijdag zijn wij gezellig met 30 man vertrokken op studiereis naar Sofia, Bulgarije. Na onze wilde avonturen ontvangen wij jullie graag weer in de kamer. Wij wensen jullie allemaal heel veel succes met de tentamens en zien jullie graag weer na de studiereis, vanaf 9 april, gezellig op de bestuurskamer. Tot dan!

#TrueSelfie-weken

Vanaf 9 april starten op de NPO de #TrueSelfie-weken. Doel is om stil te staan bij psychische problemen bij jongeren en ze bespreekbaar te maken. Eén op de 15 jongeren tussen de 18 en 24 jaar worstelt met depressies. Zelfdoding is doodsoorzaak nummer 1 onder jonge mensen. Vijf weken lang geven jongeren met bijvoorbeeld depressie of zelfmoordgedachten zich bloot in verschillende televisieprogramma’s op NPO, op 
npo3.nl en via NPO 3FM.”
Feest: Music Roulette by FMG
 
Over twee weken is het dan zo ver, woensdag 11 april organiseren de acht studieverenigingen van de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen het allerleukste feestje van het jaar.  Het thema is Music Roulette waarbij elke vereniging een ander muziekgenre vertegenwoordigd. Comenius vertegenwoordigt het thema rock. Leer alvast alle nummers van KISS uit je hoofd en stof je luchtgitaar maar vast af. Dit feest feest wil je niet missen! Koop daarom nu allemaal je kaartje!
 
Wat: FMG feest Music Roulette
Wanneer: woensdag 11 april
Waar: club Panama
Kosten: 5€ voor leden, 7€ voor niet leden
Kaartjes via deze linkStijldansen

Houd jij wel van een paar pasjes zetten? Dan is dit de activiteit voor jou!
 
Dinsdag 17 april om 19.30 krijgen wij van een professional een workshop in de kunst van het stijldansen. Tijdens deze workshop mogen wij een kijkje nemen in de Chachacha en en de Quickstep.
 
Treur niet als je helemaal geen idee hebt hoe je het aan moet pakken met stijldansen. JE BENT NIET ALLEEN! Samen staan we sterk en maken we er een geweldige avond van. Aanmelden kan via deze link.
Openingstijden
 
Maandag:     Gesloten
 
Dinsdag:       Gesloten

Woensdag:    Gesloten
                   
Donderdag:   
Gesloten

Vrijdag:        Gesloten

Studievereniging Comenius
Nieuwe Achtergracht 166
Kamer C0.07
1018 WV AmsterdamPostadres
Postbus 15789
1001 NG Amsterdam


 

Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend en is onder voorbehoud.


06 55 40 95 87
comenius-fmg@uva.nl


 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studievereniging Comenius · Nieuwe Prinsengracht 130 G.S-10 · Amsterdam, Noord Holland 1018VZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp