Copy

Nieuwsbrief van 05 februari 2018, week 06

Comenius

Nieuwsbrief

Hoi <<First Name>>,
Hierbij ontvang je de Comenius nieuwsbrief van week 06.


Bekendmaking activiteit in Sofia
Lieve leden,
De aanmeldingen van de grote reis zijn nog steeds geopend! Dit jaar vliegen we naar de prachtige stad Sofia in Bulgarije. We zullen vrijdag 30 maart vliegen vanaf Schiphol en terug vliegen op vrijdag 6 april. De week in deze prachtige stad zal vol staan met studie- en niet-studie- gerelateerde activiteiten. Om jullie alvast wat meer te laten weten over de geplande activiteiten zullen we alvast een van de studie-gerelateerde activiteiten verklappen….. Een bezoek aan een weeshuis midden in Sofia!! We zullen daar een presentatie krijgen en gezamenlijk een activiteit met de kinderen uitvoeren.
Meld je nu nog aan
via de website. Wij hebben er onwijs veel zin in! 

Even alles op een rijtje:
Wat: Grote reis Sofia
Wanneer: 30 maart tot en met 6 april
Prijs: Tussen 250 en 300 euro


- SAVE THE DATE – PRAKTIJKDAG – 12 FEBRUARI 2018 – VANAF 17.00 - ROETERSEILANDCAMPUS
Comenius organiseert op 12 februari wederom de Praktijkdag! Hierbij komt van elke masterstroming een spreker vertellen over zijn of haar loopbaan carrière. Altijd al willen weten wat de mogelijkheden zijn na het behalen van de master Onderwijswetenschappen? Of hoe een oud-student de tijd na het afstuderen heeft ervaren? Of gewoon interesse? Erik van de Zande en Bo Duursma komen ons vertellen hoe het is om als commercieel onderwijskundige werkzaam te zijn. Zij werken beiden voor het bedrijf TriamFloat en vertellen jullie graag meer over hun werkzaamheden en loopbaan carrière.
Meld je nu aan voor de master Onderwijswetenschappen en stel 12 februari al je vragen!
De kosten zullen zijn voor leden €4.50 en niet-leden €6,50.


Let op: aanmelden kan NU via deze link.


Pre-ValentijsBorrel
14 februari is het dan weer zover: Valentijnsdag! Wij willen dat natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan en daarom hebben wij komende woensdag (7 februari) een valentijnsborrel. Wij zullen jullie met alle liefde een avondje vermaken, met of zonder date ;) Als je voor de 14e al een date hebt, neem diegene dan gezellig mee! Heb je nog niemand? Probeer dan iemand te scoren op de borrel..
Wij hebben er al zin in!!


FMG-presents! Internet: Connect or Reject?
De afgelopen weken heb je in
het evenement al veel kunnen lezen over sprekers die een lezing/workshop komen geven. Voor jullie pedagogen, onderwijswetenschappers en leraren in spé zetten we alles nog even op een rijtje wat voor jullie interessant is.

  • Vanuit de pedagogische visie komt Dian de Vries spreken over de invloed van internet op ons zelfbeeld. Dian de Vries heeft ervaring in de jeugdpsychiatrie en als onderzoeker in eetstoornisbehandelingen. Haar wetenschappelijke expertises zijn social media, zelfbeeld en lichaamsbeeld.
  • Gratis avondeten (ook vegetarische of vegan optie beschikbaar)
  • Collegetour met Peter van Baalen over de digitale mogelijkheden van de UvA gepresenteerd door Nik Goedemans.
  • Borrel met livemuziek in de Commonroom

Praktische info:
Wat: fv-FMG event, Internet: Connect or Reject? Met lezing van Dian de Vries
Waar: REC (opening in hal A – zwevende eiland)
Wanneer: 9 februari 17.00 – 22.00 uur
Kosten: GRATIS
Aanmelden
via deze link.


Klassestudent
Beste studenten:
Lijkt het jou leuk om jongeren te ondersteunen?
Ben jij opzoek naar een flexibele baan in het onderwijs waar veel voldoening uit te halen is? Dan hebben wij precies wat jij zoekt! We zijn een snel groeiend bedrijf met inmiddels meer dan 40 studenten die in Amsterdam een verschil willen maken in het onderwijs. Daarnaast hebben wij een Facebookpagina opgericht waar wij regelmatig vacatures plaatsen voor de jobs die wij aanbieden! Word je graag op de hoogte gesteld door middel van ons platform? Laat dan jouw interesse blijken door ons je motivatie te sturen en je te registreren
via deze website.

Naar wie zijn wij opzoek:
Studenten die bereid zijn een band te leggen met de leerlingen die zij zullen begeleiden. Verder is het belangrijk dat je het leuk vindt om de kinderen naast het studeren ook te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. 
In het kort:
- Leuke flexibele baan in het onderwijs waarbij je niet alleen les geeft, maar ook leert om scholieren te ondersteunen
- Stuur je motivatie om lid te worden van ons platform
- Bereikbaar via onze Facebook of mail naar theeremans@klassestudent.nl/ Ijonk@klassestudent.nl

Extra leuk: KlasseStudent zoekt een begeleider voor een tripje naar Londen! Vrijdag 16 februari gaat de school op Handbagtrip met alle examenleerlingen. Dat is een traditie van de school. Donderdagavond vertrekken alle examenleerlingen (200) met de bus naar Londen. Ze komen vrijdag aan en zullen de hele dag in Londen vertoeven met een programma. In de avond neemt men de bus terug om zaterdagochtend weer op school aan te komen. Zoals je kunt lezen slapen de leerlingen en hun begeleiders dus zowel donderdag als vrijdagnacht in de bus. Vermoeiend, maar wel een hele leuke ervaring voor iedereen. Uiteraard is dit tegen een vergoeding!
Geïnteresseerd? Stuur een mailtje aan 
ljonk@klassestudent.nl


Contact


sfs_icon_facebook.png
sfs_icon_rss.1.png
sfs_icon_forward.png

Agenda
- 07-02: Borrel
- 08-02: Loting studiereis
- 09-02: FV-FMG activiteit: 'Internet: Connect or Reject?'

- 12-02: Praktijkdag
- 15-02: Cocktailworkshop
- 08-03: VerzetsmuseumSollicitaties Bestuursjaar

Wij als bestuur 2017-2018 van Comenius zetten ons met alle liefde in voor de vereniging, maar helaas is het tweede semester alweer begonnen. Dit betekent dat wij gaan starten met het zoeken naar een nieuw bestuur voor Comenius, bestuur 2018-2019. Houd voor meer informatie de nieuwsbrief, Facebook en website in de gaten. Voor vragen kan je persoonlijk en/ of via de mail terecht bij Nina, Annebel en Sabine. 


Oorlogsverhalen door de ogen van kinderen
 
Wil jij je eigen kennis over de positie van kinderen in de oorlog verbeteren en wil je meer te weten komen over educatie binnen een museum? Meld je dan snel aan voor de rondleiding in het Verzetsmuseum.

Tijdens deze rondleiding zullen we worden begeleid door een ervaren museumdocent. Naast achtergrondinformatie over het dagelijkse leven en het leven in de bezettingstijd zal de museumdocent ons ook vertellen over hoe de tentoonstelling opgebouwd is, welke educatieve programma’s gebruikt worden en hoe de leerlingen begeleid worden.
 
Aanmelden kan via http://comenius-uva.nl/activiteiten.html.
 
Waar: Verzetsmuseum - Plantage Kerklaan 61
Wanneer: 8 maart 15.00 uur
Prijs: €2,- voor leden en €3,- voor niet-leden. 


***GEZOCHT NIEUWE FEBO LEDEN***

De FeBo, ook wel Feest en Borrel Commissie maakt er dit jaar een groot feestje van bij Comenius. Helaas kregen wij deze week wat minder blij nieuws, namelijk dat een van onze leden ons helaas gaat verlaten. Omdat je met 2 FeBo’s toch echt geen goede piramide meer kunt maken zijn we  opzoek naar nieuwe party-animals en feestbouwers. Ben jij altijd als laatste op de borrel en niet vies van het organiseren van een goede fuif? Of is de studie toch minder druk dan je dacht en ben je opzoek naar een extra uitdaging? Dan is de FeBo echt iets voor jou! Meld je nu aan op de
www.Comenius-UvA.nl of stuur een mailtje naar commissariscommissies@comenius-UvA.nl
 
Veel liefs en hopelijk tot snel in de commissie,

De FeBo

Erasmus uitwisselingsprogramma

Wil jij graag een semester in het buitenland studeren? Donderdag 1 maart is de deadline van aanmelden voor het Erasmus uitwisselingsprogramma voor zowel het eerste als het tweede semester van studiejaar 2018-2019. Je kunt voor die tijd nog langskomen tijdens het internationaliseringsspreekuur om je plan met de studieadviseur te bespreken. Maak via het 
online afsprakensysteem je afspraak!
Kortingspasje

Ben jij al bekend met het Comenius kortingspasje? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Sinds 1 februari zijn er namelijk weer leuke deals toegevoegd aan het kortingspasje!

- 10% kassakorting op reparaties of te vervangen materialen bij Rijwielservice Weesperplein

- Een onderhoudsbeurt op je fiets ter waarde van €25 voor €20

- Een speciaal ontbijt voor Comenius bij Water &amp; Brood

- 10% korting na 12.00 uur bij Water &amp; Brood

Nog geen kortingspasje? Kom deze dan snel halen in de Comeniuskamer (C0.07)
Kijk voor meer deals op onze website.  


 

Openingstijden
 
Maandag:     10.45 tot 16.00
 
Dinsdag:       10.45 tot 16.00

Woensdag:    10.45 tot 16.00
                   
Donderdag:   
10.45 tot 16.00

Vrijdag:        10.45 tot 16.00

Studievereniging Comenius
Nieuwe Achtergracht 166
Kamer C0.07
1018 WV AmsterdamPostadres
Postbus 15789
1001 NG Amsterdam


 

Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend en is onder voorbehoud.


06 55 40 95 87
comenius-fmg@uva.nl


 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studievereniging Comenius · Nieuwe Prinsengracht 130 G.S-10 · Amsterdam, Noord Holland 1018VZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp