Copy

Nieuwsbrief van 12 februari 2018, week 07

Comenius

Nieuwsbrief

Hoi <<First Name>>,
Hierbij ontvang je de Comenius nieuwsbrief van week 07.


Oorlogsverhalen door de ogen van kinderen
 
STAP IN EEN ANDERE WERELD, EEN ANDERE TIJD
Ga met de tijdmachine naar Nederland tijdens de oorlog en leef mee met Eva, Jan, Nelly en Henk. Eva is Joods, Jan heeft ouders in het verzet, Nelly zit in de jeugdclub van de Nederlandse nazipartij en Henk komt uit een alledaags gezin. Hoe beleefden deze kinderen de tweede wereldoorlog? En hoe vertel je deze verhalen nu aan alle kinderen en tieners?
 
Dit alles kom je te weten tijdens de rondleiding op 8 maart om 15.00 uur in het verzetsmuseum. Een ervaren museumdocent kan ons alle ins en outs vertellen over hoe de tentoonstelling is opgezet en hoe het op kinderen overgebracht wordt.
 
Meld je snel aan via:

http://comenius-uva.nl/activiteiten.html.
 
Waar: Verzetsmuseum - Plantage Kerklaan 61
Wanneer: 8 maart 15.00 uur
Prijs: €2,- voor leden en €3,- voor niet-leden. De Congrescommissie van Comenius presenteert: Professionaliseren kun je leren! 

We weten het allemaal: je leert het meeste in de praktijk. Maar het besef dat deze vorm van leren van onschatbare waarde is dringt maar langzaam door in het onderwijs en op pedagogisch gebied. 
Maar moeten we dan werkende verplichten om te blijven leren? Dat klinkt gek in een wereld die draait om leren en ontwikkelen. Het zorgt in ieder geval voor veel discussie waarbij het soms lastig is om de nuance te vinden.
We hebben een gevarieerd programma rondom het thema professionalisering samengesteld. Verschillende sprekers zullen lezingen en workshops geven en daarnaast zal er een paneldiscussie plaatsvinden. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op onze Facebookpagina: Congres: Professionaliseren kun je leren!

Voor wie?
iedereen die belangstelling heeft voor professionalisering van en door leerkrachten, opvoedkundigen en onderwijskundigen

Waar en Wanneer?
Het congres vindt plaats in Gebouw REC.M van de UvA op 15 maart 2018 van 15:00 – 20:30 uur met aansluitend een borrel.

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf 15 februari 2018 via de Comenius website. Deelname kost €3,00 voor leden en €4,00 voor niet-leden.


Klik hier voor het Facebookevenement en zet jezelf op aanwezig.


Vacature
Gezocht: student/docenten voor Junior CampusContact


sfs_icon_facebook.png
sfs_icon_rss.1.png
sfs_icon_forward.png

Agenda
- 12-02: Praktijkdag
- 15-02: Cocktailworkshop
- 21-02: Borrel
- 08-03: Verzetsmuseum
- 30-03: Studiereis Sofia


Sponsorkliks Valentijnsdag

Wil jij nog je (geheime) geliefde verrassen of iemand laten weten dat je gek op hem/haar bent? En heb je nog niks in huis gehaald? Koop dan je Valentijnscadeau via Sponsorkliks! Veel webshops zijn aangesloten bij sponsorkliks. Denk bijvoorbeeld aan Bol.com, Douglas, Hunkemoller & Media Markt. Als je via Comenius ---> sponsorkliks je aankopen besteld dan krijgt Comenius een kleine sponsorbijdrage. Dus kan je gelijk je liefde voor Comenius tonen! Wij zullen jullie heel dankbaar zijn! 💙
Instructie:
Ga naar Comenius-uva.nl en scroll naar beneden en klik op Sponsorkliks. Daar kan je favo webshop aanklikken en alles gaat vanzelf.
Of ga meteen
naar deze link.


Sollicitaties Bestuursjaar

Wij als bestuur 2017-2018 van Comenius zetten ons met alle liefde in voor de vereniging, maar helaas is het tweede semester alweer begonnen. Dit betekent dat wij gaan starten met het zoeken naar een nieuw bestuur voor Comenius, bestuur 2018-2019. Houd voor meer informatie de nieuwsbrief, Facebook en website in de gaten. Voor vragen kan je persoonlijk en/ of via de mail terecht bij Nina, Annebel en Sabine.  

Openingstijden
 
Maandag:     10.45 tot 16.00
 
Dinsdag:       10.45 tot 16.00

Woensdag:    10.45 tot 16.00
                   
Donderdag:   
10.45 tot 16.00

Vrijdag:        10.45 tot 16.00

Studievereniging Comenius
Nieuwe Achtergracht 166
Kamer C0.07
1018 WV AmsterdamPostadres
Postbus 15789
1001 NG Amsterdam


 

Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend en is onder voorbehoud.


06 55 40 95 87
comenius-fmg@uva.nl


 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studievereniging Comenius · Nieuwe Prinsengracht 130 G.S-10 · Amsterdam, Noord Holland 1018VZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp