Copy

Nieuwsbrief van 19 februari 2018, week 08

Comenius

Nieuwsbrief

Hoi <<First Name>>,
Hierbij ontvang je de Comenius nieuwsbrief van week 08.


Bestuur 2018/2019 gezocht.

Semester 2 is begonnen en dat betekent dat wij alweer opzoek zijn naar het volgende bestuur van Comenius, Bestuur 2018/2019. De komende weken zal in elke nieuwsbrief één van de vijf functies in het bestuur worden uitgelicht. Deze week: de voorzitter. Lieke aan het woord:

Voorzitter
Als voorzitter ben je er onder andere voor het overzicht. Het is belangrijk om een goed beeld te hebben van wat je andere bestuursleden doen en om te kunnen bijspringen en te ondersteunen waar dat nodig is. Daarnaast maak je de agenda voor alle vergaderingen waar het bestuur bij betrokken is, zoals de bestuursvergaderingen, kwartaalvergaderingen en ALV’s. Deze vergaderingen zit je voor en daarbij bewaak je dat de agenda wordt aangehouden, iedereen aan bod komt in het gesprek en houd je natuurlijk de tijd in de gaten, zodat vergaderingen niet eindeloos doorgaan.  Ook heb je als voorzitter contact met veel personen en groepen binnen de UvA. Zo doe je vaak de introductiepraatjes en andere algemene praatjes en onderhoud je contact met de opleidingsdirecteur en de opleidingscommissie en neem je bovendien plaats als bestuurslid van de faculteitsvereniging (FV-FMG). Als bestuurslid van de FV-FMG zorg je samen met alle andere voorzitters van de studieverenigingen binnen de faculteit dat er een goede samenwerking is en problemen binnen de faculteit worden aangekaart. Ook organiseer je samen een groot facultair evenement en feest, waardoor iedereen van de faculteit samen iets kan ondernemen!
Durf jij de leiding te nemen en knopen door te hakken en wil je de UvA van binnenuit nog beter leren kennen? Dan is de functie voorzitter misschien wel iets voor jou! Voor meer informatie kun je altijd even naar de site gaan, mij mailen op
voorzitter@comenius-uva.nl of je mag me natuurlijk altijd persoonlijk aanspreken (bijvoorbeeld op woensdag tijdens mijn kamerdienst!).
Ik hoop jullie allemaal snel te zien, bijvoorbeeld op de borrel aankomende woensdag!
Lieve groetjes LiekeOorlogsverhalen door de ogen van kinderen

Ben jij benieuwd hoe museumeducatie werkt? Ga dan met ons mee naar het verzetsmuseum. Hier krijgen we uitleg van museumdocenten over hoe je stof over de tweede wereldoorlog toegankelijk kan maken voor kinderen. We krijgen uitleg over hun educatieve programma’s en hoe zij kinderen door het museum begeleiden. Ga dus voor een kijkje achter de schermen van museum educatie vooral met ons mee op donderdag 8 maart om 15.00 uur.

PS. Het verzetsmuseum is vlak bij de UvA dus als je tot 15.00 college of werkgroep hebt kun je ook prima mee! 

Meld je snel aan via deze link.

Waar: Verzetsmuseum - Plantage Kerklaan 61
Wanneer: 8 maart 15.00 uur
Prijs: €2,- voor leden en €3,- voor niet-leden.Vacature: Oppasgezocht in ruil voor woning

Ben je op zoek naar een écht mooi, gemeubileerd studio-appartement op een centrale plek in Amsterdam? Wil je een faire huur betalen, en ben je in ruil daarvoor bereid om een vaste oppasband op te bouwen met ons gezin? Studeer je pedagogiek/universitaire Pabo (of vergelijkbaar) en zit je in je eerste of tweede studiejaar? En herken je jezelf in de omschrijving: “vrolijk, geordend en lief, betrouwbaar en zelfstandig”? Dan komen we graag met jou in contact!
Wij zijn een leuk gezin met 2 lieve en blije kinderen (6,5 en 1,5 jaar). Wij bieden per april 2018 een prachtig studio-appartement (ca. 31m2): moderne afwerking, luxe keuken, eigen toilet, eigen badkamer aangrenzend, directe toegang tot tuin. Bed, bank, tv, boekenkast, etc. zijn aanwezig. Onze woning ligt vlakbij het Amstelstation en is goed bereikbaar per OV en fiets. We vragen een relatief lage huur (€ 400 p/m ex) + plus ca. 10 oppasuren per week (donderdagmiddag + verder in overleg). Niet rokend / geen drugs en/of overmatig alcoholgebruik. Interesse? Mail je motivatie met foto naar:
kamerwtv@gmail.com.


De Congrescommissie van Comenius presenteert: Professionaliseren kun je leren!  

Hebben jullie allemaal het congres van 15 maart al in jullie agenda gezet? Zo niet, doe het snel!  Tijdens dit congres zullen jullie veel informatie krijgen over professionalisering. Elke organisatie wil zijn medewerkers namelijk ontwikkelen. Neem tijdens dit congres een kijkje in de wereld van leren na je studie. Jullie zullen te horen krijgen wat het is, in welke vormen het allemaal voorkomt en waarom het belangrijk is. Dit zullen jullie te weten komen aan de hand van lezingen, een paneldiscussie, een collegetour en verschillende workshops. 
Hebben jullie er al zin in? Wij wel! 
Daarbovenop kunnen jullie colloquium punten verdienen, gezellig blijven dineren en na afloop borrelen! Tot de 15de! 

Voor wie?
iedereen die belangstelling heeft voor professionalisering van en door leerkrachten, opvoedkundigen en onderwijskundigen

Waar en Wanneer?
Het congres vindt plaats in Gebouw REC.M van de UvA op 15 maart 2018 van 15:00 – 20:30 uur met aansluitend een borrel.

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf vrijdag 23 februari 2018 
via de Comenius website. Deelname kost €4,00 voor leden en €5,00 voor niet-leden (inclusief eten en borrelen).

Klik hier voor het Facebookevenement en zet jezelf op aanwezig.


Contact


sfs_icon_facebook.png
sfs_icon_rss.1.png
sfs_icon_forward.png

Agenda
- 21-02: Borrel
- 07-03: ALV
- 07-03: Borrel
- 08-03: Verzetsmuseum
- 15-03: Congres
- 30-03: Studiereis SofiaBORREL

Even helemaal gehad met de colleges, werkgroepen, opdrachten en deadlines? Kom dan gezellig even ontspannen en een (of natuurlijk meerdere) biertje(s) met ons drinken in de altijd gezellige Nota Bene.  Vanaf 20:00 zijn jullie allemaal van harte welkom.
 
Liefs, de FeBo
 
Woensdag 21 februari
Vanaf 20:00 uur
Cafe Nota Bene  (voetboogstraat 4, Amsterdam) 


Save the Date: Algemene Leden Vergadering (ALV)

Op woensdag 7 maart zal alweer de tweede algemene leden vergadering (ALV) van dit jaar plaatsvinden, de halfjaarlijkse ALV. Tijdens deze ALV zullen de leden uit de verschillende commissies kort presenteren wat zij het afgelopen jaar gedaan hebben en wat er nog gedaan zal worden, bestuur 2017/2018 de halfjaarrealisatie en het halfjaarverslag presenteren.
Alle leden zijn welkom op de ALV, dus kom allemaal gezellig langs zodat jij goed op de hoogte blijft van wat er bij jouw vereniging speelt en uiteraard zullen er weer lekkere hapjes en drankjes zijn (gratis)!

 
Deadline aanmelden voor masters

Wil jij na je huidige Bachelor een van de Masters van Pedagogische of Onderwijswetenschappen volgen? Vergeet je dan niet vóór 1 juni in te schrijven via zowe
l Studielink als via het toelatingsformulier op de UvA website. Een herinschrijving voor de Master dient op dezelfde manier te gebeuren. Let op: de deadline voor de nieuwe mastertrack Youth at Risk is al op 1 mei.”
DE FEBO ZOEKT JOU

Lieve allemaal, door omstandigheden zijn er in de Feest-en Borrelcommissie nog wat plekjes vrij. Deze spetterende commissie organiseert dit jaar nog een groot feest. Met een plekje in de FeBo ga je een geweldige tijd tegemoet waarin je een toffe ervaring opdoet en mee helpt organiseren met een groot feest. Lijkt het jou leuk om voor dit feest samen met ons het thema, de locatie en de mogelijke feestpartners vorm te geven? Stuur dan een mailtje naar
commissariscommissies@comenius-uva.nl
Korting Korting en nog eens Korting

Comenius heeft sinds februari weer een aantal leuke deals toegevoegd op het kortingspasje! Ben jij nog niet in het bezit van zo'n kortingspasje? Kom hem dan ophalen in de Comenius-kamer (C0.07, gevestigd in de Common Room). Met het kortingspasje krijg je korting bij leuke eettentjes en winkels. Kijk voor alle deals op onze website. 


Tot snel in de Comenius-kamer!


Ideeënbox
Zou jij ontzettend graag een activiteit terug zien willen komen? Of heb je een goed idee voor een nieuwe activiteit, borrel of feest? Laat het ons dan weten door jouw idee in de ideeënbox te doen! Je kan de ideeënbox elke keer tijdens onze kamerdiensten vinden voor de kamer (C0.07). Openingstijden
 
Maandag:     10.45 tot 16.00
 
Dinsdag:       10.45 tot 16.00

Woensdag:    10.45 tot 16.00
                   
Donderdag:   
10.45 tot 16.00

Vrijdag:        10.45 tot 16.00

Studievereniging Comenius
Nieuwe Achtergracht 166
Kamer C0.07
1018 WV AmsterdamPostadres
Postbus 15789
1001 NG Amsterdam


 

Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend en is onder voorbehoud.


06 55 40 95 87
comenius-fmg@uva.nl


 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studievereniging Comenius · Nieuwe Prinsengracht 130 G.S-10 · Amsterdam, Noord Holland 1018VZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp