Copy

Nieuwsbrief van 12 maart 2018, week 11

Comenius

Nieuwsbrief

Hoi <<First Name>>,
Hierbij ontvang je de Comenius nieuwsbrief van week 11.


Bestuur 2018/2019 gezocht.

Semester 2 is begonnen en dat betekent dat wij alweer op zoek zijn naar het volgende bestuur van Comenius, Bestuur 2018/2019. Aanmelden voor het hiervoor kan vanaf vandaag (!) door je cv en motivatiebrief te sturen naar sollicitatiecommissie@comenius-uva.nl.
Kijk dit Facebook filmpje en kijk hoe jij kan solliciteren naar een bestuursfunctie.
Aanvullende informatie kan je vinden via deze link naar de website.

De komende weken zal in elke nieuwsbrief één van de vijf functies in het bestuur worden uitgelicht. Deze week: de commissaris onderwijs/ vicevoorzitter. Fenna aan het woord:

Commissaris Onderwijs (voormalige vicevoorzitter)

Ben jij de nieuwe commissaris onderwijs?
 
Vanaf volgend jaar zal de functie vicevoorzitter verdwijnen en hiervoor komt commissaris onderwijs in de plaats. De naam commissaris onderwijs dekt de lading van de functie beter en we willen hiermee een duidelijke taakverdeling binnen het bestuur waarborgen.
Als commissaris onderwijs ben je verantwoordelijk voor voornamelijk zaken die gerelateerd zijn aan het onderwijs van onze studierichtingen. Je bent bijvoorbeeld eindverantwoordelijk voor het jaarlijkse congres, de praktijkdag en de docent- en studentenactiviteit. Daarnaast verzorg je ook de bijlessen samen met de bijlesinstituten waarmee Comenius samenwerkt. Je hebt nauw contact met het desbetreffende bijlesinstituut en zorgt ervoor dat er lokalen worden gereserveerd. Naast deze taken ben je ook coördinator van de commissie onderwijs en de symposiumcommissie. Je kan zelf invullen hoe je jouw rol als coördinator invult. Zo kan je een actieve rol spelen en helpen bij het organiseren van deze activiteiten of symposia, maar je kan het ook beperken tot het zijn van aanspreekpunt voor de commissie. Zolang je maar weet wat er binnen de commissies speelt en op welke manier je kan ondersteunen. De commissie onderwijs wordt volgend jaar een commissie die studiegerelateerde activiteiten organiseert zoals workshops, bezoeken aan pedagogische en/of onderwijsinstellingen en het kroegcollege etc. De symposiumcommissie organiseert ieder jaar 4 symposia met een studiegerelateerd onderwerp. Als commissaris onderwijs zit je ook als toehoorder bij OC (opleidingscommissie) vergaderingen die gaan over onderwijsgerelateerde zaken van onze studie. Bij deze vergadering kan je naast alleen toehoorder, ook de stem van studenten vertegenwoordigen en opkomen voor belangen. Ten slotte houd je je bezig met de jaarlijkse FMG-activiteit. Dit is een activiteit die met de Fv-FMG wordt georganiseerd. De Fv-FMG is de faculteitsvereniging van onze faculteit Maatschappij en Gedragswetenschappen. Als commissaris onderwijs neem je deel aan deze commissie en ga je samen met andere leden van de faculteitsvereniging dit evenement organiseren. Dit zijn bestuursleden van andere studieverenigingen, dus het is ook erg gezellig om mensen van andere studieverenigingen te leren kennen.
 
 Ben jij iemand die geïnteresseerd is in het onderwijs op de UvA en vind je het leuk om je actief in te zetten voor de studiegerelateerde zaken van onze studievereniging? Als commissaris onderwijs “eet je van twee walletjes” en pak je zowel de serieuze onderwijszaken binnen de studievereniging mee als de niet-studiegerelateerde activiteiten zoals de borrels, feesten en gezelligheid. Het is de ideale functie om je netwerk uit te breiden en veel verschillende contacten binnen de UvA en in het werkveld op te doen! Lijkt dit je wat? Schrijf je sollicitatiebrief en stuur deze op naar …. Als je nog vragen hebt over deze functie, schroom dan zeker niet om een keertje langs te komen op de kamer (dinsdag 10.45-16.00) of een mailtje te sturen naar
vicevoorzitter@comenius-uva.nl .
 


De Congrescommissie van Comenius presenteert: Professionaliseren kun je leren!  

**** 3 Colloquiumpunten verdienen met Congres****
 
Jij hebt je toch al ingeschreven voor het congres van 15 maart?! Zo niet, schrijf je dan nog even snel in via deze link. Overmorgen (14 maart) sluiten de aanmeldingen!

Dan zal je tijdens het congres meegenieten van de paneldiscussie! In deze paneldiscussie zullen de deelnemers discussiëren over verschillende stellingen gericht op het onderwerp professionalisering. De discussie wordt geleid door onze panelleider Fadie Hanna.
 
Er zal worden gediscussieerd, ideeën worden uitgewisseld en je inzicht over bepaalde onderwerpen zal worden verbreed.
 
Dit wil je niet missen toch? Tot de 15de!

Wanneer? Donderdag 15 maart
Hoe laat? 15.00 tot 20.00
Waar? Gebouw M Roeterseilandcampus
Kosten? 4 euro voor leden en 5 euro voor niet-leden

3 colloquiumpunten te verdienen!
 


Contact


sfs_icon_facebook.png
sfs_icon_rss.1.png
sfs_icon_forward.png

Agenda
- 15-03: Congres
- 21-03: Borrel
- 23-03: Alumni-activiteit LOOP
- 30-03: Studiereis Sofia

- 11-04: FMG-feest
- 17-04: Cursus stijldansen


Nieuwe editie GROEI!

Lieve allemaal, de nieuwe editie van de GROEI is uit! Dit keer kun je weer smullen van leuke artikelen en grappige feitjes. Hoe zit het precies met de jeugdradicalisering in Nederland? Hoe denken docenten van de UvA over media in het onderwijs? En wat zijn de beste stagetips voor een beginnend basisschooldocent? Je leest het allemaal in deze lente-editie.

De GROEI zal vanaf deze week over REC verspreid worden, dus houd je oren en ogen goed open. Uiteraard zal hij ook te vinden zijn in de Comeniuskamer. Geen tijd om langs te gaan of wil je liever de digitale versie lezen? Dat kan! Via deze link
 kun je de GROEI op de Comeniuswebsite bekijken. 

Veel leesplezier!FMG-feest: Music Roulette
Lieve allemaal,
 
Woensdag 11 april is het dan eindelijk zover, het enige echte FMG-feest. Samen met de andere 7 verenigingen van de FMG organiseert Comenius Music Roulette. Bij dit spetterende feest zal elke vereniging een ander muziekgenre vertegenwoordigen. Comenius representeert het genre ROCK! Haal die strakke leren legging dus maar uit de kast en oefen alvast op je luchtgitaar skills. Meld je snel aan voor dit spektakel, er zijn maar een beperkt aantal kaartjes beschikbaar!

Aanmelden kan via deze link. 
We hopen jullie allemaal op 11 april te zien!
Liefs
 
Nog even kort:
Wat: Feest Music Roulette
Wanneer: woensdag 11 april
Waar: club Panama
Hoelaat: 23:00-4:00 (deuren sluiten om 00:30)
Kosten: 6€ voor leden en 7€ voor niet-leden Dansen in Stijl

Altijd al een keer met je grote liefde (of je beste maatje/vriendinnetje) willen stijldansen? Dan is dit je kans! Dinsdag 17 april om 19.30 wordt er een workshop stijldansen georganiseerd. Hierbij zullen we maarliefst twee superHOTte dansen aangeleerd krijgen. 
We gaan onder andere de chachacha dansen, waarbij vooral de dames onder ons lekker veel rondjes mogen draaien. Maar treur niet, dans je met twee dames: de leider ontkomt ook niet aan het gedraai! Ben jij meer van het rondjes zwieren door de zaal in plaats van op je plek? Dan is de quickstep meer wat voor jou! Deze statige dans zullen we ook dansen.
Het maakt niet uit of je een beginner bent of al wat meer ervaring hebt. Deze workshop is voor iedereen die deel wil nemen. Neem vooral iemand mee en zorg dat je een gaatje vrij houdt in je agenda, dan laten wij weten wanneer de aanmeldingen open gaan, zodat jullie je meteen aan kunnen melden.
TOT DAN!


Openingstijden
 
Maandag:     10.45 tot 16.00
 
Dinsdag:       10.45 tot 16.00

Woensdag:    10.45 tot 16.00
                   
Donderdag:   
10.45 tot 16.00

Vrijdag:        10.45 tot 16.00

Studievereniging Comenius
Nieuwe Achtergracht 166
Kamer C0.07
1018 WV AmsterdamPostadres
Postbus 15789
1001 NG Amsterdam


 

Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend en is onder voorbehoud.


06 55 40 95 87
comenius-fmg@uva.nl


 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studievereniging Comenius · Nieuwe Prinsengracht 130 G.S-10 · Amsterdam, Noord Holland 1018VZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp