Copy

Nieuwsbrief van 26 februari 2018, week 08

Comenius

Nieuwsbrief

Hoi <<First Name>>,
Hierbij ontvang je de Comenius nieuwsbrief van week 09.


Bestuur 2018/2019 gezocht.

Semester 2 is begonnen en dat betekent dat wij alweer op zoek zijn naar het volgende bestuur van Comenius, Bestuur 2018/2019. Aanmelden voor het hiervoor kan vanaf maandag 12 maart door je cv en motivatiebrief te sturen naar sollicitatiecommissie@comenius-uva.nl.

De komende weken zal in elke nieuwsbrief één van de vijf functies in het bestuur worden uitgelicht. Deze week: de secretaris. Sabine aan het woord:

Secretaris
Als secretaris van het bestuur heb ik veel verschillende en uiteenlopende taken. Notuleren is een groot gedeelte van deze functie. Dit doe ik tijdens de wekelijkse bestuursvergaderingen en tijdens de Algemene Leden Vergaderingen (ALV). Daarnaast ben ik als secretaris verantwoordelijk voor het bijhouden van het ledenbestand. Dit houdt in dat ik de nieuwe leden aan het begin van het studiejaar inschrijf (toevoegen aan de Blackboardomgeving, maillijst, social media etc.) en aan het einde van het jaar de leden die zich willen afmelden uitschrijf. Deze Blackboardomgeving zijn ook belangrijke taken van de secretaris. Zo ontvangt, controleert en plaatst de secretaris samenvattingen die ingestuurd worden door leden. En zoals jullie (hopelijk) weten, heeft Comenius verschillende social media accounts: Facebook, Snapchat en Instagram. Via deze kanalen vind een groot deel van de promotie plaats. Ook hier is de secretaris verantwoordelijk voor, de promotie. Als secretaris schrijf je zelf promotiestukjes en ontvang je promotiestukjes van de verschillende commissies en plaatst deze op de verschillende social media. Leden die zich vervolgens voor een activiteit willen aanmelden, doen dat via onze website. Ook deze houdt de secretaris up to date en maakt de secretaris het aanmeldformulier en publiceert deze vervolgens. Ook werkt de secretaris aan verschillende belangrijke documenten, zoals het beleidsplan en het witboek. And last but not least, maakt de secretaris ook de wekelijkse nieuwsbrief. Dus degenen die dit lezen, bedankt!

Als secretaris kun je dus veel vanuit huis op je laptop doen en heb je weinig verplichtingen op de UvA. Klinkt dit als muziek in jouw oren? Houd jij van veel variatie? En lijken de bovenstaande taken van de secretaris jou wel wat? Dan zou secretaris wellicht een goede functie zijn voor jou!

Mocht je geïnteresseerd zijn in de functie 'secretaris' binnen het bestuur en daar vragen over hebben of algemene vragen over het bestuur, voel je dan vrij om mij jouw eventuele vragen te stellen. Dit kan persoonlijk (ik ben in ieder geval op maandag in de bestuurskamer) of via mijn mail: secretaris@comenius-uva.nl


FMG-feest: Music Roulette

Bevestig de glitters op je discopak, haal je countryhoed uit de kast, train je stembanden met wat meezingertjes, zet je haar in de krul, stoom je trainingspak, oefen je luchtgitaarskills, bereid je rap-battle voor en train je billen met wat extra squats want het is tijd voor een ware FV-FMG Music Roulette! 

Woensdag 11 april organiseren de acht studieverenigingen van de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen het allerleukste feest van het academische jaar met het thema ‘Music Roulette’, en iedere vereniging zal in het teken staan van een muziekgenre! Voor Comenius betekent dit dat wij het muziek genre rock hebben. Haal die stoere outfit dus maar uit de kast! Dit superfeest zal plaatsvinden in een Amsterdamse locatie van formaat: de Panama. We zullen om 23:00 beginnen en eindigen om 4:00 (deuren sluiten om 00.30). Wil je hierbij zijn? Koop dan bij jouw studievereniging een kaartje, want dit wil je niet missen! Leden betalen in de voorverkoop €6,- voor een kaartje en niet-leden betalen €7,-.

In het kort:
Wat: Fv-FMG-feest Music Roulette 
Wanneer: Woensdag 11 april
Tijden: 23:00 - 4:00 (deur sluit om 00:30)
Waar: Panama 
Aanmelden kan via deze link.
- Leden: €6,-
- Niet-leden: €7,-


De Congrescommissie van Comenius presenteert: Professionaliseren kun je leren!  

We stellen alvast aan jullie voor, onze eerste spreker(s): Joost Jansen in de Wal en/of Thomas Jaarsma, met het onderwerp: Life Long Learning 

Mensen leren niet alleen als kinderen op school. In tegendeel, leren vindt overal plaats en gedurende het hele leven. Je komt de term ‘leven lang leren’ dan ook steeds vaker tegen in media, beleidsdocumenten en wetenschappelijke literatuur. Het is een buzz-woord. Maar wat houdt de term eigenlijk in? En is ‘leven lang leren’ eigenlijk nieuw? Is het wel zo nodig dat men een leven lang blijft leren? Dit zijn vragen waar tijdens deze lezing op in zal worden gegaan. Het doel hierbij is niet om deze vragen definitief te beantwoorden, maar om aan te zetten tot nadenken.  


Klik hier voor het Facebookevenement en zet jezelf op aanwezig.

Wat? Congres: Professionaliseren kun je leren
Wanneer? 15 maart 2018 van 15:00 – 20:30 uur met aansluitend een borrel.
Waar? Gebouw REC.M van de UvA op Roeterseiland
Kosten? Deelname kost €4,00 voor leden en €5,00 voor niet-leden (inclusief eten en borrelen).
Aanmelden
kan via deze link. 


Contact


sfs_icon_facebook.png
sfs_icon_rss.1.png
sfs_icon_forward.png

Agenda
- 07-03: ALV
- 07-03: Borrel 'Business Chic'
- 08-03: Verzetsmuseum
- 15-03: Congres
- 30-03: Studiereis Sofia

- 11-04: FMG-feest


Borrel: Business Chic

Lieve leden,

Met de vorige borrel nog vers in ons achterhoofd, denken wij natuurlijk alvast na over de volgende. 7 maart mogen we namelijk weer! Vooraf zal de ALV plaatsvinden en daarom hebben we besloten om als thema voor de borrel voor business chique te gaan. Stof je mantelpakje dus alvast maar af en hopelijk tot 7 maart!

Liefs,
De FeBoSave the Date: Halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV)

Op woensdag 7 maart zal alweer de tweede algemene leden vergadering (ALV) van dit jaar plaatsvinden, de halfjaarlijkse ALV. Tijdens deze ALV zullen de leden uit de verschillende commissies kort presenteren wat zij het afgelopen jaar gedaan hebben en wat er nog gedaan zal worden, bestuur 2017/2018 de halfjaarrealisatie en het halfjaarverslag presenteren.
Alle leden zijn welkom op de ALV, dus kom allemaal gezellig langs zodat jij goed op de hoogte blijft van wat er bij jouw vereniging speelt en uiteraard zullen er weer lekkere hapjes en drankjes zijn (gratis)!


Oorlogsverhalen door de ogen van kinderen

Ben jij benieuwd hoe museumeducatie werkt? Ga dan met ons mee naar het verzetsmuseum. Hier krijgen we uitleg van museumdocenten over hoe je stof over de tweede wereldoorlog toegankelijk kan maken voor kinderen. We krijgen uitleg over hun educatieve programma’s en hoe zij kinderen door het museum begeleiden. Ga dus voor een kijkje achter de schermen van museum educatie vooral met ons mee op donderdag 8 maart om 15.00 uur.

PS. Het verzetsmuseum is vlak bij de UvA dus als je tot 15.00 college of werkgroep hebt kun je ook prima mee! 

Meld je snel aan via deze link.

Waar: Verzetsmuseum - Plantage Kerklaan 61
Wanneer: 8 maart 15.00 uur
Prijs: €2,- voor leden en €3,- voor niet-leden.Openingstijden
 
Maandag:     10.45 tot 16.00
 
Dinsdag:       10.45 tot 16.00

Woensdag:    10.45 tot 16.00
                   
Donderdag:   
10.45 tot 16.00

Vrijdag:        10.45 tot 16.00

Studievereniging Comenius
Nieuwe Achtergracht 166
Kamer C0.07
1018 WV AmsterdamPostadres
Postbus 15789
1001 NG Amsterdam


 

Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend en is onder voorbehoud.


06 55 40 95 87
comenius-fmg@uva.nl


 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studievereniging Comenius · Nieuwe Prinsengracht 130 G.S-10 · Amsterdam, Noord Holland 1018VZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp