Copy

Nieuwsbrief van 8 januari 2018, week 02

Comenius

Nieuwsbrief

Hoi <<First Name>>,
Allereerst wensen wij jou namens Comenius een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2018. Hierbij ontvang je de Comenius nieuwsbrief van week 02!


Eerste borrel in Café Nota Bene

New year, new me? Nieuw jaar, nieuwe kroeg.
Het begin van een nieuw jaar komt vaak met veranderingen, ook voor Comenius! Degenen die aanwezig waren op de reisbekendmakingsborrel hebben al mogen proeven van Café Nota Bene. Vanaf het nieuwe jaar, om precies te zijn 10 januari 2018, zullen wij daar om de week borrelen. De borrels zullen voortaan om 20.00 beginnen, hierdoor vervalt helaas Happy Hour. Wel zullen de drankprijzen gelijkblijven, namelijk 2 euro voor bier en fris en 2,50 euro voor wijn.
Ja wij kennen de 'goede voornemens', maar let's be real. Bier blijft bier. Dus kom gewoon lekker naar de borrel, vergeet die goede voornemens en drink een lekker biertje met ons mee!


Gala
Lieve leden,
 
Hopelijk hebben jullie allemaal een hele fijne vakantie gehad en zijn jullie weer goed uitgerust! Ondanks de vakantie zijn wij gewoon doorgegaan met de voorbereidingen van het gala. We zetten even op een rij welke aankondigingen je gemist kan hebben:
  • Het gala vindt plaats bij Blijburg aan Zee, dit is zeer gemakkelijk te bereiken met het OV! ‘s avonds met de tram en ‘s nachts rijden er bussen.
  • De early-bird tickets zijn afgelopen, dus als je vóór 2 januari niet hebt betaald, moet je de reguliere prijs betalen.
  • Ook is er een winactie aangekondigd waardoor je toch nog goedkoper naar het gala kan.
  • Binnenkort komen er meer aankondigingen, dus houd Facebook goed in de gaten!
Liefs,
FeBo & de DinerCo
 
Reguliere prijzen:
Leden: 11.- diner & 6.- feest
Niet Leden: 18,50 diner & 8,50 feest
Wanneer: vrijdag 19 januari
Waar: Blijburg aan zee

Vaccinatie ‘wel of niet prikken?'
Het vaccineren van je kind, van levensbelang of niet? Het vaccinatieprogramma is een hot item en wordt tegenwoordig veel ter discussie gesteld. In ons aankomend symposium hebben wij een aantal sprekers uitgenodigd die deze vraag van beide kanten zullen belichten. Het symposium zal plaatsvinden op donderdag 25 januari van 19.30 tot 21.30. De kosten voor leden van Comenius zijn 1 euro en voor niet-leden 2 euro. Zien we jullie daar? Aanmelden kan vanaf woensdag 10 januari om 12.00 uur via onze website: http://www.comenius-uva.nl/activiteiten.html

Even alles op een rijtje:
Wat: Symposium Vaccineren
Waar: UvA Roeterseiland
Wanneer: Donderdag 25 januari 2018
Tijd: 19.30 – 21.30 uur


Cursus waarnemingsvermogen en leiderschap!
Donderdag 11 januari vanaf 19.00 uur is er een cursus waarnemingsvermogen en leiderschap georganiseerd vanuit de AcCo. Binnen deze anderhalf uur durende cursus zal ons door middel van drama aangeleerd worden hoe ons waarnemingsvermogen en leiderschap ten opzichte van jongeren verbeterd kan worden. Dit kan super nuttig zijn voor zowel de (ortho)pedagogen onder ons als de UPVA's onder ons! Deze cursus wordt gegeven door een ervaren docent met veel pedagogische achtergrond. Zij zal ons allen veel bij kunnen brengen deze dag. Aanmelden kan via deze link
.

We hopen jullie allemaal te zien!


INTERNET: Connect or Reject?
Het grote evenement van de FV-FMG komt steeds dichterbij! 9 februari zal in het teken staan van de positieve en negatieve kanten van het internet. Alle acht verenigingen van de Faculteit van Maatschappij en Gedragswetenschappen zullen dit onderwerp van hun kant belichten in diverse rondes. Benieuwd wie er komen spreken? Houd ons Facebook- evenement genaamd ‘Fv-FMG presents! Internet: Connect or Reject?’ in de gaten voor updates en nieuwtjes!


Contact


sfs_icon_facebook.png
sfs_icon_rss.1.png
sfs_icon_forward.png

Agenda
- 10-01: Borrel
- 11-01: Cursus waarnemingsvermogen en leiderschap
- 19-01: Gala
- 24-01: Borrel
- 25-01: Symposium: Vaccinatie 'wel of niet prikken?'
- 07-02: Borrel
- 09-02: FV-FMG activiteit: 'Internet: Connect or Reject?'


Total clean out

Let op, aanstaande dinsdag (9 januari) zullen alle studieverenigingen en de Common Room grondig worden schoongemaakt. Dit zal plaatsvinden van ongeveer 10.00 tot 14.00. Jullie kunnen natuurlijk bij ons terecht voor jullie vragen, alleen kunnen jullie helaas niet  op de bestuurskamer chillen.
Tussendoor boeken kopen

Is een van jou goede voornemens 'meer aan je studie doen' of 'meer literatuur lezen', maar heb je de boeken voor blok 3 nog niet in huis? Niet getreurd, sinds dit studiejaar kun je je boeken het hele jaar door kopen met korting. Dit kan door middel van een voucher die je bij ons kunt krijgen door een mailtje te sturen naar vicevoorzitter@comenius-uva.nl. Je kan dan je boeken bestellen via deze link of door met je voucher naar de winkel te gaan. Je krijgt maar liefst 10% korting op alle niet-Nederlandstalige boeken!

De boekverkoop voor het gehele tweede semester zal ergens deze maand ook weer van start gaan. Houd onze Facebook/website/nieuwsbrief daarom goed in de gaten!Workshop 'Plan je studie'

Maandag 12 februari wordt de workshop ‘Plan je studie’ aangeboden (verzorgd door Studenten Services, de studentendecanen).  
‘Vol goede moed ga je aan de slag, je maakt een mooi schema met een keurige planning van je studie. En binnen de kortste keren zit je het schema aan te passen, bij te stellen, te herzien en uiteindelijk komt het er op neer dat je zowat al je studietijd besteedt aan het maken van nieuwe versies van je planning. En komt het echte, daadwerkelijk studeren danig in de knel. Herken jij je hierin? Dan is deze workshop voor jou bedoeld.’
Meer informatie over deze workshop is 
hier te vinden. Ook later in het studiejaar wordt deze aangeboden.
De Ideeënbox

Een leuke activiteit, een praktijkbezoek, een goed idee over hoe het bestuur beter kan functioneren, een origineel thema voor een feest of borrel, al jullie ideeën zijn welkom bij ons! Daarom introduceren wij vanaf maandag 8 januari de "ideeënbox". Deze rijkgekleurde box kan je vanaf maandag 8 januari elke werkdag tijdens kamerdiensten voor onze kamer vinden. Of je idee nou goed doordacht is of zomaar iets is geweest wat je te binnenschoot, alles mag. Gooi het erin en wij zullen je idee proberen uit te voeren!

Openingstijden
 
Maandag:     10.45 tot 16.00
 
Dinsdag:       10.45 tot 16.00

Woensdag:    10.45 tot 16.00
                   
Donderdag:   
10.45 tot 16.00

Vrijdag:        10.45 tot 16.00

Studievereniging Comenius
Nieuwe Achtergracht 166
Kamer C0.07
1018 WV AmsterdamPostadres
Postbus 15789
1001 NG Amsterdam


 

Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend en is onder voorbehoud.


06 55 40 95 87
comenius-fmg@uva.nl


 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studievereniging Comenius · Nieuwe Prinsengracht 130 G.S-10 · Amsterdam, Noord Holland 1018VZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp