Copy

Nieuwsbrief van 4 december 2017, week 49

Comenius

Nieuwsbrief

Hoi <<First Name>>,
Hierbij ontvang je de Comenius nieuwsbrief van week 49!


Open Podium

Houd jij van optreden? Dan is dit jouw kans! Op maandag 4 december organiseert Comenius samen met studievereniging SEC een Open Podium. Zingen, dansen, een gedicht voordragen, diabolo trucs, noem het maar op. Alles is mogelijk ;). Aanmelden kan via deze link

Natuurlijk is een optreden niks zonder publiek, dus kom vooral gezellig langs om alle talentvolle optredens te zien.
Komt dat zien, komt dat zien..! 

Waar? Maloe Melo, Lijnbaansgracht 163
Wanneer? Maandag 4 december
Hoe laat? Vanaf 20.00


Oorlogsverhalen door de ogen van kinderen

Heb jij dinsdag 12 december om 15.00 uur al een plekje vrijgehouden in je agenda? NIET? Doe dat nu dan snel. De AcCo biedt dan namelijk de mogelijkheid aan om je kennis te verdiepen en verbreden over het dagelijkse leven vanuit de ogen van het kind in de bezettingstijd. Ook wordt er verteld waarom alles op een bepaalde manier georganiseerd? Hoe kun jij ervoor zorgen dat de kinderen geïnteresseerd blijven? En hoe breng je de informatie het best over? Wil jij dit alles ook te weten komen? Meld je dan snel aan via deze link.

Waar: Verzetsmuseum - Plantage Kerklaan 61
Wanneer: 12 december 15.00 uur
Prijs: €2,- voor leden en €3,- voor niet-leden.Studiereis
Lieve wereldreizigers,
 
Zijn jullie klaar om weer een nieuw deel van Europa te ontdekken?  Wij wel! Wij kijken daarom erg uit om Bulgarije te ontdekken, we hopen dat jullie met ons mee gaan. De mooie wildernis en de authentieke gebouwen is alleen maar een klein voorproefje van wat we willen gaan doen.
 
De reis zal vol staan met studie- en niet-studie gerelateerde activiteiten. Het mooie is, niet alleen maar praatjes over hoe goede juffen en meesters wij zullen worden, nee, Sofia kent ook het concept Pedagogische- en Onderwijs wetenschap! En, niet te vergeten, halve liters bier voor zo’n 0.80 cent!
 
Pak allemaal je agenda erbij want aanmelden kan vanaf vrijdag 8 december om 15.00 uur via onze website

Wees er snel bij en verzeker jezelf van een plekje!
 
Even alles op een rijtje:
Wat: Grote reis Sofia
Wanneer: 31 maar tot en met 7 april HET GALA!
 
Het is even geleden sinds je van ons hebt gehoord, maar we zijn hard bezig geweest met de voorbereidingen. HET Gala dat zal plaatsvinden in het nieuwe jaar, op vrijdag 19 januari, heeft inmiddels meer vorm gekregen. Het betreft een luxe diner en feest met de leden van Comenius en hun aanhang. De aanvang voor het diner is tussen 18.30 en 19.00 en het feest begint om 22.00 en eindigt om 03.00 en beide zullen plaatsvinden op dezelfde locatie. Iedereen is welkom om naar het diner en aansluitend het feest te gaan, maar alleen één van de twee kan ook! Niet-leden moeten voor het diner weliswaar als +1 worden aangemeld door een lid.
 
Om dit bijzondere evenement voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, trappen we af met early-bird tickets! Voor leden is het 10 euro voor het diner en 5 euro voor het feest en voor niet- leden is het 17,50 euro voor het diner en 7,50 euro voor het feest. Deze prijzen gelden zolang je een kaartje koopt in 2017, vanaf 1 januari 2018 worden alle losse kaartjes 1 euro duurder. Houd facebook en de nieuwsbrief in de gaten om er achter te komen wat je allemaal terugkrijgt voor deze prijzen, wat de locatie is en wanneer de aanmeldingen opengaan!
 
Laat de voorpret maar beginnen!
 
Liefs, De FeBo & DinerCo


Bijles Beschrijvende statistiek
Comenius organiseert in samenwerking met de BijlesPartner bijlessen voor beschrijvende statistiek! Tijdens een 9 uur durende cursus verspreid over 3 dagen wordt je klaargestoomd voor het tentamen. Comeniusleden krijgen hierbij een korting van 20 euro! Meld je snel aan via deze link.Commissies stellen zich voor. Deze week: de Groei-redactie
Dit jaar bestaat de GROEI-redactie uit vijf gedreven schrijvers: Casper, Isabella, Fleur, Roos en Judith. Samen gaan wij ervoor zorgen dat er dit jaar vier fantastische edities op Roeterseiland komen te liggen! We schrijven over talloze onderwerpen, zowel studiegerelateerd als niet-studiegerelateerd. Pedagogiek, onderwijskunde, het leraarschap, het studentenleven: alles komt voorbij in de GROEI.
 
De allereerste editie van dit studiejaar is vanaf deze week te vinden in de Comeniuskamer, de Common Room en verspreid over REC-BC. Zorg dus dat je hem te pakken krijgt! Heb jij leuke ideeën, een geweldig verhaal of goede tips? Mail dan naar
groei@comenius-uva.nl


Contact


sfs_icon_facebook.png
sfs_icon_rss.1.png
sfs_icon_forward.png

Agenda
- 04-12: Open Podium
- 07-12: Stedentrip
- 12-12: Oorlogsverhalen door de ogen van                kinderen
- 19-01: GALA!
- 09-02: FMG activiteit


Overstappen naar een andere verzekering en steun Comenius
 
Zit jij eraan te denken om over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij? Heel goed, dat kan je namelijk bakken met geld schelen! Daarnaast kan je Comenius vanaf nu ook een handje helpen met jouw overstap. Door via Sponserkliks naar Independer te gaan kan je met jouw overstap (22,50!) sponsorpunten voor Comenius verdienen. Kan je met jouw gierige gedrag ook nog karmapunten verdienen ;)
Stap nu over en help ons een handje!
 
Ga naar onze website en scrol naar beneden en klik op Sponsorkliks of ga meteen naar deze link.

 
Onze dank is groot!
 
Liefs,
 
De AqcuiCo

 


Succesvol studeren
Graag willen we het lemma ‘
Succesvol studeren’ onder de aandacht brengen, te vinden in de A-Z lijst op de studentenwebsite. Succesvol Studeren is er voor de student die meer uit zijn of haar studie wil halen, of misschien wat extra informatie of kennis kan gebruiken om goed te studeren. Als je begint met studeren zal veel vreemd en nieuw zijn, vooral als je de eerste van je familie bent die naar de universiteit gaat. Met deze site wil Studenten Services van de UvA je helpen een goede start te maken, je tips geven bij het studeren en je ondersteuning bieden als je daar gedurende je studie behoefte aan hebt. Dus ook voor studenten die al even studeren is het zeer nuttig om hier eens te kijken.


Save the date
Op 9 februari 2018 kunnen jullie weer een spetterende activiteit verwachten van de FMG! Dit jaar zal het thema internet zijn. Het zal een middag en avond worden vol interessante lezingen en workshops. Ook zal er avondeten aanwezig zijn en aan het eind van de avond kunnen jullie een borrel verwachten. Check
deze Facebookpagina voor updates!
Liefs Comenius, Kwakuitl, Machiavelli, Mercurius, Pegasus, Sarphati, SEC en VSPABijles onderzoeksmethodologie
Heb jij het tentamen van onderzoeksmethodologie niet gehaald? Keep calm! Comenius organiseert in samenwerking met de Bijlespartner een goede training, zodat je de herkansing met vlag en wimpel haalt. Bij deze training krijg je een up to date boekje met theorie en oefenvragen. Deze driedaagse training die in totaal 9 uur bedraagt zal voor Comeniusleden in plaats van 99 euro, 79 euro zijn! Schrijf je snel in via deze link!


DE ACQUICO ZOEKT JOU
De acquisitiecommissie zoekt een nieuw commissielid! Ben jij iemand die het leuk vindt om samen met een enthousiaste commissie op zoek te gaan naar sponsoren voor Comenius? Naast het zoeken naar bedrijven die graag hun vacatures etc promoten onder Comeniusleden gaan we dit jaar ook een nieuw evenement neerzetten met de acquisitiecommissie! Meld je snel aan door een mailtje te sturen naar
commissariscommissies@comenius-uva.nl
De Bijlesacademie
Ben jij student Universitaire Pabo, Onderwijskunde en/of Pedagogische wetenschappen? 
De BijlesAcademie is een bijles- en huiswerkorganisaties met diverse locaties in Amsterdam, Amstelveen en Utrecht opgericht door Olivier Wijnen en Iro Edobor. De BijlesAcademie kenmerkt zich doordat we  de groei van zelfvertrouwen op nummer 1 zetten. Betere schoolpresaties volgen dan. We zien dat persoonlijke aandacht enorm bijdraagt aan het zelvertrouwen van een kind/scholier.
We zijn momenteel bezig onze organisatie verder te professionaliseren en daarvoor gaan we graag een samenwerking aan met jou!
Het zal in eerste instantie gaan om de vorming en uitvoering van bijles trajecten voor basisschool leerlingen. Hier kun je veel van jezelf en je kennis in kwijt. In de nabije toekomst willen we nog meer gaan doen op het gebied van onderwijsontwikkeling, denk aan leren-leren trainingen, Cito training, studie coaching en leermiddelen ontwikkeling. Ook voor dit alles hebben we jouw expertise hard nodig.

Wat bieden we jou:
-een organisatie waar je de ruimte hebt om te groeien en mee te denken
-flexibiliteit, alles in overleg
-een goede bijverdiensten

Graag zien we je reactie tegemoet, liefst voor 15 december. We plannen vervolgens een ontmoeting en hopen je daarna op korte termijn welkom te heten binnen het team!
Je kunt mailen naar: 
info@bijlesacademie.nl
Voor meer informatie over onze organisatie kun je kijken op deze website.

Openingstijden
 
Maandag:     10:45 tot 16:00
 
Dinsdag:       10:45 tot 16:00

Woensdag:    10:45 tot 16:00
                   
Donderdag:   
10:45 tot 16:00

Vrijdag:        10:45 tot 16:00

Studievereniging Comenius
Nieuwe Achtergracht 166
Kamer C0.07
1018 WV AmsterdamPostadres
Postbus 15789
1001 NG Amsterdam


 

Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend en is onder voorbehoud.


06 55 40 95 87
comenius-fmg@uva.nl


 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studievereniging Comenius · Nieuwe Prinsengracht 130 G.S-10 · Amsterdam, Noord Holland 1018VZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp