Copy

Nieuwsbrief van 13 november 2017, week 46

Comenius

Nieuwsbrief

Hoi <<First Name>>,
Hierbij ontvang je de Comenius nieuwsbrief van week 46!


*Save the Date: HET Gala van Comenius*

 Op vrijdag 19 januari is het zo ver en zal HET Gala van Comenius plaatsvinden. Bereid je voor op één van de meest spectaculaire feesten van Comenius, welke ook nog eens gecombineerd zal worden met een culinair diner vooraf. Houd de nieuwsbrief en Facebook in de gaten voor alle updates en onthullingen over de vorderingen van dit bijzondere evenement. Maar bovenal: houd vrijdag 19 januari vanaf 19.00 uur vrij!Stedentrip
Ook dit jaar nemen we jullie graag weer mee op stedentrip! De bestemming dit jaar isssssss *tromgeroffel*: Düsseldorf!
Een prachtige plek vol magische kerstmarkten, een groot winkelcentrum, leuke barretjes en tentjes en, voor de dierenliefhebbers, een dierentuin!

 
De stedentrip vindt plaats op donderdag 7 december en zal voor Comenius leden 19 euro bedragen en voor niet-leden 23 euro. Dit is inclusief avondeten en de reis heen en terug. Let wel op, binnen Nederland reis je op je eigen ov (verschil week-ov en weekend-ov), zodra we de grens over gaan reis je op onze kosten. Inschrijven kan vanaf vrijdagmiddag 12:00 via www.comenius-uva.nl!
Wij hebben er zin in, we hopen jullie ook!


De FeBo zoekt jou!
Lieve allemaal, door omstandigheden zijn er in de Feest-en Borrelcommissie nog wat plekjes vrij. Deze spetterende commissie organiseert dit jaar twee feesten en om de week een (thema) borrel. Verder is de FeBo dit jaar ook verantwoordelijk voor het organiseren van het Comenius Gala. Hou jij wel van een feestje, of lijkt het je leuk een hele nieuwe ervaring op te doen? Stuur dan een mailtje naar onze Commissaris Commissies Nina.

SCHRIJF JE IN VOOR DE PRESSURE COOKER 1 & 2 FEBRUARI 2018!
De Pressure Cooker is een intensief interdisciplinair onderwijsprogramma op het snijvlak van wetenschap en de samenleving. Door middel van een tweedaagse opdracht van een maatschappelijke opdrachtgever word je uitgedaagd om binnen een korte tijd je professionele vaardigheden, wetenschappelijke kennis en analytisch denkvermogen in te zetten in de praktijk. Je krijgt inspirerende trainingen en workshops m.b.t. professionele en persoonlijke vaardigheden en je leert in teamverband oplossingen bedenken en presenteren. En dit alles op een bijzondere en gezellige locatie, waarbij je wordt getrakteerd op een heerlijke lunch en diner. Wat wil je nog meer? Schrijf snel in, want het aantal plaatsen is beperkt!

Voor wie? Studenten Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde
Wanneer/hoe inschrijven? Inschrijven kan tot maandag 8 januari 2018. Stuur een email naar Lot Witteveen, 
L.C.Witteveen@uva.nl
Meer informatie nodig? Stuur een email naar Lot Witteveen, L.C.Witteveen@uva.nl


Studentenadviesraad
Lijkt het jou leuk om op een informele manier te praten met de onderwijsdirecteuren over jouw onderwijs? Neem dan plaats in de studentenadviesraad en laat je stem horen! Voor meer informatie zie
deze link. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Farah Ouazizi f.ouazizi@uva.nl


Bijles onderzoeksmethodologie
Heb jij het tentamen van onderzoeksmethodologie niet gehaald? Keep calm! Comenius organiseert in samenwerking met de Bijlespartner een goede training, zodat je de herkansing met vlag en wimpel haalt. Bij deze training krijg je een up to date boekje met theorie en oefenvragen. Deze driedaagse training die in totaal 9 uur bedraagt zal voor Comeniusleden in plaats van 99 euro, 79 euro zijn! Schrijf je snel in via deze link
!


Commissies stellen zich voor. Deze week: De DinerCommissie
Wij - Jolien, Emma, Sabine en Karlijn - zijn dit jaar de DinerCo! We hebben 4 etentjes voor jullie in petto, waaronder een spetterend gala (19 januari!) en een barbecue.
We zijn enorm enthousiast en willen elk etentje laten slagen, maar dat kunnen we natuurlijk niet zonder jullie! Dus we hopen dat we jullie allemaal terugzien bij onze activiteiten.
Houd altijd de Facebook en de Comenius site in de gaten voor onze spannende etentjes! Je mag ons ook altijd persoonlijk aanspreken of mailen naar
dinerco@comenius-uva.nl !
Hopelijk tot snel allemaal!
PS: Hierbij een sfeerimpressie van ons eerste etentje van vorige week: Bier&Burgers! Het was een enorm succes en we hebben er vertrouwen in dat elk volgend etentje ook zo wordt, dus we zien jullie daar! Contact


sfs_icon_facebook.png
sfs_icon_rss.1.png
sfs_icon_forward.png

Agenda
- 22-11: Belle in Hell
- 28-11: Actieve leden Activiteit
- 29-11: Borrel
- 30-11: AcCo Activiteit
- 12-12: Stedentrip
- 19-01: GALA!


Save the date!
 
Na een geslaagde filmavond organiseert de AcCo 30 november weer een superleuke activiteit! Ben je nou benieuwd wat de activiteit is? Hou facebook en de nieuwsbrief in de gaten! Wij houden het nog even spannend..


Belle in Hell

Lieve allemaal, er staat weer iets heel leuks te gebeuren, namelijk….. het allereerste feest van dit studiejaar. Dit feest zal Comenius samen met 4 andere studieverenigingen van de FMG organiseren. Het eerste feest zal in het thema staan van het eeuwige gevecht om goed en kwaad, de slechte en goede kan. Deze nacht kan je voor een keer je ware aard laten zien. Ben jij meer belle op het bal of Belle op een rave? Schuilt er een mooie prins of prinses in jou of juist een wilde party animal? Voor een nacht kun je jezelf helemaal laten gaan en een keuze maken voor een van deze twee uiterste. Dit waanzinnige feest zal plaatsvinden op 22 november in club Escape vanaf 23:00 uur.
 
Tijdens deze avond kun je losgaan in twee verschillende zalen. In deze zalen zal het thema vertegenwoordigd worden door twee verschillende muziekstijlen, de ene kant met duistere beats en de andere kant met vrolijke hitjes. Laat je verleiden tot een van de uiteindes van het spectrum of breng alles samen in een heerlijke mix. We hopen jullie allemaal te zien op dit spetterende feest!
 
Nog even alles op een rijtje:
Wat: Feest Belle in Hell
Wanneer: Woensdag 22 november
Tijd: 23:00-4:00
Prijs: Leden €6,50    Niet-leden/deur €7,50
Aanmelden:
www.comenius-uva.nl/activiteiten.html
Let op! Je ontvangt geen kaartje maar alleen een betalingsbevestiging, pas als je betaald hebt kom je op de gastenlijst en kan je naar binnen. Vergeet dus niet gelijk te betalen!
 


Throwback Familie-avond

Donderdag 2 november stond in het teken van 'our families'. Studenten kwamen in grote getale met hun ouders, broers, zussen, vriendjes en noem het allemaal maar op naar de UvA om een kijkje te nemen in onze drie studies. Allereerst gaf Remmert Daas een interessant mini-hoorcollege over burgerschapsonderwijs. Dit college zorgde voor veel interactie en zo nu en dan ontstonden er lichte discussies tussen de enthousiaste ouders. Na de aftrap van Remmert gaf Mandy Meeuwsen een aangrijpend mini-hoorcollege over kindermishandeling. Vervolgens werden er twee werkgroepen (een voor onderwijswetenschappers en een voor pedagogische wetenschappers) gegeven. Hierin ging iedereen zo hard aan de slag aan de casussen dat we zelfs overbleven met pepernoten ;). 
Bij deze willen wij iedereen bedanken voor de grote opkomst en het enthousiasme dat jullie uitstraalde. Zonder jullie was het nooit zo'n groot succes geworden!


Openingstijden
 
Maandag:     10:45 tot 16:00
 
Dinsdag:       10:45 tot 16:00

Woensdag:    10:45 tot 16:00
                   
Donderdag:   
10:45 tot 16:00

Vrijdag:        10:45 tot 16:00

Studievereniging Comenius
Nieuwe Achtergracht 166
Kamer C0.07
1018 WV AmsterdamPostadres
Postbus 15789
1001 NG Amsterdam


 

Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend en is onder voorbehoud.


06 55 40 95 87
comenius-fmg@uva.nl


 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studievereniging Comenius · Nieuwe Prinsengracht 130 G.S-10 · Amsterdam, Noord Holland 1018VZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp