Copy
Jaargang 9, nummer 3

Dit is de digitale nieuwsbrief van Boerderij in de kijker. Deze nieuwsbrief is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor voedseleducatie op een agrarisch bedrijf als verlengstuk van de school.

Er op uit naar de boerderij!

Deze extra nieuwsbrief sturen we om extra aandacht te geven aan twee leuke evenementen die dit najaar plaats vinden en die perfect gecombineerd kunnen worden met een boerderijbezoek.
Het gaat om de nationale buitenlesdag op 22 september a.s. en het nationaal schoolontbijt in de week van 2-6 november. Lees snel verder…

Nationale Buitenlesdag

Nationale buitenlesdag 22 september 2020

Naar buiten, de paden op, de lanen in, het schoolplein op of…naar de boerderij.

Ga lekker naar buiten om in de frisse lucht en met meer beweging de leukste lessen te volgen. Natuurlijk kan dit ook heel goed op de boerderij met één van de lessen uit het pakket van Boerderij in de kijker.
Tijdens de les onderzoeken de kinderen op het erf en in de stallen waar hun voedsel vandaan komt, hoe een dag van de boer en boerin er uitziet en wat er nog meer komt kijken bij het houden van boerderijdieren en het produceren van voedsel.

Als je je klas aanmeldt op de site van de buitenlesdag, kun je daarna gratis een boerderijles van Boerderij in de kijker boeken op 22 september.
Meld je eerst aan voor de buitenlesdag via deze link en stuur daarna een mail naar info@boerderijindekijker.nl. Bij voldoende plek op die dag, word je dan gekoppeld aan een boerderij in de buurt. Wees er op tijd bij, want vol is vol!

Nationaal Schoolontbijt

Het nationaal schoolontbijt 2-6 november 2020

Begin de dag goed met een gezond en lekker ontbijt. Van 2-6 november 2020 vindt alweer de 20e editie van het nationaal schoolontbijt plaats.

Maar heb je ook wel eens bedacht waar de melk en het eitje van jouw ontbijtje vandaan komen? Of dat lekkere stukje fruit? Zou het daarom niet leuk zijn om met je klas te ontbijten op de boerderij?

Combineer het ontbijt met een gratis boerderijles van Boerderij in de kijker en onderzoek meteen wat een koe eet en wat er daarna gebeurt voordat de melk in jouw glas zit. Op de boerderij ontdek je van alles over de voedselkringloop en wat de boer allemaal doet om jou een lekker ontbijt te voor te kunnen zetten. Neem je ontbijtbox mee naar de boerderij en maak er een extra bijzonder ontbijt van.

Meld je eerst aan voor het ontbijt op 3, 4, 5 of 6 november via deze link en stuur daarna een mail naar info@boerderijindekijker.nl. Wij gaan dan ons best doen een boerderij in de buurt te zoeken die in deze week tijd en ruimte heeft.

Reguliere Boerderijles 

Natuurlijk kun je ook een boerderijles boeken op een andere dag. Kijk voor het reguliere aanbod en de beschikbare data bij jou in de buurt op de website van Boerderij in de kijker.
Het boeken van de lessen kan nu het hele jaar door, dus kijk snel welke boerderij bij jou in de buurt nog data open heeft staan voor een ochtend belevend leren op de boerderij.
Zoek een educatieboerderij
Ga naar de site www.boerderijindekijker.nl en kies een boerderij. Vervolgens kan er digitaal een les ingeroosterd worden door in te loggen op de website: www.nmegids.nl/boerderijindekijker
In de meeste gemeenten loopt de aanmelding via deze link naar de gids met het lesaanbod van een lokaal centrum voor Natuur- en Milieueducatie met wie de vereniging Boerderij in de kijker een samenwerking heeft. In dat geval heeft de school al een account en inlogcodes die gestuurd zijn naar de NME-contactpersoon van de school. 
Voor meer informatie kunnen scholen contact opnemen met het centrum voor Natuur- en Milieueducatie in de buurt van de school.
Is er in jouw gemeente geen NME-organisatie, of zijn de inloggegevens zoek, dan kun je de codes opvragen of een nieuw account aanmaken.
Bij vragen neem contact op met Michelle Poort, coördinator Boerderij in de kijker, mail: 
info@boerderijindekijker.nl, tel: 06-16972369
Inschrijven boerderijles

Prijzen

Mede dankzij bijdragen van de provincie Utrecht, ZuivelNL, Stichting Lamoli, Nemelco en Onderling verzekerd, Programma Jong Leren eten, Innovatiesteunfonds, BuitenWijs en Stichting De Balans zijn de eigen bijdragen voor scholen per les slechts € 35,- per groep. Voor groepen die vallen onder BuitenWijs en Stichting Balans is het programma gratis.
Inhoudsopgave
Linker kolom:
1. Nationale buitenlesdag 2020
2. Nationaal schoolontbijt 2020
3. Reguliere lessen
4. Inschrijven lessen
5. Kosten boerderijles

Rechter kolom:
1. Welkom op de boerderij
2. Boerderij in de kijker
3. Lesaanbod
Lekker naar buiten! Voor mooie avonturen op de boerderij.

Beleef, leer en ontdek waar je eten vandaan komt.
 
Welkom kinderen, leerkrachten en ouders/begeleiders, op één van de boerderijen van Boerderij in de kijker in de provincie Utrecht. Daar nemen deskundige educatieboeren je graag mee op hun erf. De stal in van de koeien, geiten of kippen. Of het land op, om te zien hoe granen, groenten en mais verbouwd worden. En waar de luchten eindeloos groot lijken. Misschien wil je de koeien eens aaien? Of helpen bij het voeren van de dieren? Er is vast ook iets te proeven op de boerderij!
 
Educatie over en beleving van voedsel begint al op jonge leeftijd. Thuis, maar ook op school. Het basisonderwijs wil vanuit ‘oriëntatie op jezelf en de wereld’ kinderen in een aantal kerndoelen leren hoe hun leefomgeving in elkaar steekt. Het boerenerf is een plek waar veel kerndoelen beleefd kunnen worden: voedsel, milieu, flora en fauna, natuur, klimaat, energie, water, techniek en innovatie.
Maar het belangrijkste: op het boerenland is er volop ruimte om lekker te bewegen en te proeven.


Waar? Boerderij in de kijker heeft op dit moment 45 gecertificeerde educatieboeren dichtbij scholen in de provincie Utrecht. Via onderstaande knop kun je onze folder lezen en downloaden.
Folder 2020

Boerderij in de kijker

De vereniging Boerderij in de kijker biedt al 14 jaar boerderijeducatie aan voor kinderen uit de provincie Utrecht. Er zijn diverse mooie lesprogramma's ontwikkeld die aansluiten bij groep 3-4, 5-6 en 7-8 van het basisonderwijs. Ligt jouw school in de provincie Utrecht? Kijk dan op onze website wat wij jouw leerlingen te bieden hebben.
www.boerderijindekijker.nl
Prijslijst scholen 2020-2021
Twitter
Website
Copyright © Augustus 2020, Vereniging Boerderij in de kijker. Alle rechten voorbehouden. 
Klik hier voor het privacy reglement


Foto header: Willem Mes Fotografie, in opdracht van Provincie Utrecht

Hoofdfinanciering Boerderij in de kijker: Provincie Utrecht en ZuivelNL

Ons postadres is:
Boerderij in de kijker
p/a Achterdijk 31
3981 HA Bunnik

Wil je deze E-mail niet meer ontvangen?
Je kan je voorkeuren bijwerken of je kunt uitschrijven


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Boerderij in de Kijker · p/a Achterdijk 31 · Bunnik, Utrecht 3981 HA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp